Lukas42 Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Proponuję poczekać na mausera na co2 od G&G, będzie już za kilka/kilkanaście dni dostępny w Azji, a w Polsce za kilka miesięcy.. cena będzie trochę wyższa ale za to duużo lepsza jakość wykonania i grywalność - nie będzie łusek tylko magazynek 9 strzałowy. Quote Link to post Share on other sites
Punk Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Mnie ciekawi jak będzie się sprawował. Jakby kosztował jak boj to bym się skusił od razu :icon_biggrin: Ciekawe czy będzie duże zainteresowanie. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 2, 2012 Author Report Share Posted February 2, 2012 G&G wykorzystuje prawie to samo rozwiązanie które już jakiś czas temu pokazała nam Tanaka ze swoim magazynkiem tylko że tam była opcja GG a tutaj w grę wchodzą kapsułki :D Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 G&G wykorzystuje prawie to samo rozwiązanie które już jakiś czas temu pokazała nam Tanaka ze swoim magazynkiem tylko że tam była opcja GG a tutaj w grę wchodzą kapsułki :D Z jednej strony - fajnie, pińcset fepsów, wymienne magazynki i (prawodpodobnie) możliwość instalacji precki. Z drugiej - kurza stopa, kiedy w końcu jakaś firma pójdzie po rozum do głowy i wypuści porządnego springa :sciana: Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 No proszę, ale się komisik przyjął. Jak zwykle przytoczę moje ulubione forum, a dokładniej jego komis-polecam. http://www.ww2airsoft.org.uk/php/phpBB2/viewforum.php?f=178 Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Dzięki Ahmed, info o dostępności magów do mnie nie dotarło :) Co do realizmu- cóż, sam latałem z tomkiem na 5ciu midach... bastogne, ardeny.. to była rzeź, ale realizm perfekcyjny :) Mauser od G&G wydaje się doskonałą alternatywą.. mimo 8mm pestek i 8g kapsuł. Oby tylko drewno poprawili, bo to na zdjęciach wygląda porównywalnie do tego boyowskiego... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Witam . Jakby komuś zalegała kabura do P08 to chętnie odkupię. Quote Link to post Share on other sites
Ukaosek Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Dzięki Ahmed, info o dostępności magów do mnie nie dotarło :) Co do realizmu- cóż, sam latałem z tomkiem na 5ciu midach... bastogne, ardeny.. to była rzeź, ale realizm perfekcyjny :) Mauser od G&G wydaje się doskonałą alternatywą.. mimo 8mm pestek i 8g kapsuł. Oby tylko drewno poprawili, bo to na zdjęciach wygląda porównywalnie do tego boyowskiego... Gdzie stoi że to będą 8mm pestki ? Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Przeleciałem szybko teraz nowości wmasg i nie znalazłem, ale rękę daję że czytałem w komentach że to jest patent 8mm. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) mauser 6 mm. http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?item=GG-RG-G980 ciekawi mnie czy u nas także będą dwa magazynki w zestawie. Edited February 4, 2012 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 U nas sklepy wszystko wyciągają z paczek i sprzedają osobno. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 8MM chce zrobić ics w Garandzie w woli ścisłości, Maus ma mieć 6mm :wink: Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Szkoda że kulki 8mm są takie drogie :( Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Wie ktoś jak kształtują się ceny munduru pasującego do zabaw w Stalingrad po stronie czerwonych? Quote Link to post Share on other sites
Ukaosek Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Poszedłem sobie wczoraj do markietu ( carrefur ), paczam a tam co ? Kurtki w Splinterze :D Do jakieś stylizacji mogą się nadać, na pewno są lepsze od flecktarnów. Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Na ubogiego gwardzistę to gimnastiorka i jakiś płaszcz na to, Poszukaj na allegro, jest tam tego sporo. Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Chętnie kupię pagony do gimnastiorki wz.43, obszycie malinowe (piechota). Gdyby ktoś miał więcej sprzętu RKKA na pchnięcie, to proszę o PW. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Jeśli ktoś ma chrapkę na PU 1891/30, w stanie idealnym/magazynowym - zapraszam. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 (edited) Sprzedam: -FG 42 własnej roboty, 700 pln(tyle wyniosły mnie koszty produkcji); -bandolier LW blaugrau z Lostbattalions, 120pln(używany); -kangurka platan 1, 250pln(nowa); -pokrowiec na hełm platan 1, 80pln(nowy) -czapka platan 1 rozm. 58, 75pln(założona kilka razy do zdjęć); -PPSz ARES`a ściągana zza granicy, 1300pln(nowa - na etykiecie przy replice, widnieje data produkcji 12 sierpnia 2011 r. do mnie przyszła w połowie października. Do tej pory nie brała dużo udziału w "walce", tylko była na strzelance w połowie stycznia. Sprawna. Posiada drobne rysy). -bluza pancerniacka, krój SS, obszycia w randze Rottenführer, 220pln; -5 sztuk Zeltbahn, różni producenci, po 120pln od sztuki; -kabura sztywna do P38, 155pln. -brązowa ładownica wz. 11, 90pln(nowa w folii); -francuski płaszcz motocyklowy, 450pln(po "lekkim" liftingu{ciężko było, bo guma na płótnie jest niewdzięcznym materiałem dla igły}: przeszyte odwrotnie klapy kieszeni, przerobione szlufki do naramienników, które też zmieniłem na model M40 w barwie jednostek zmotoryzowanych, oraz zmienione guziki na aluminiowe groszkowe Jak wpadnę do garażu i przejrzę majdan, to wrzucę kolejne fanty. Pytania o interesujące manele kierować na tylko(nie posiadam telefonu) whstrasse10a@wp.pl Prosząc o foty, proszę podawać e`mail, na który wysłać. Edited February 8, 2012 by Sepp Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Kupię Tommy Guna od SW! Albo drewka same. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Sprzedam: -FG 42 własnej roboty, 700 pln(tyle wyniosły mnie koszty produkcji); -bandolier LW blaugrau z Lostbattalions, 120pln(używany); -kangurka platan 1, 250pln(nowa); -pokrowiec na hełm platan 1, 80pln(nowy) -czapka platan 1 rozm. 58, 75pln(założona kilka razy do zdjęć); -PPSz ARES`a ściągana zza granicy, 1300pln(nowa - na etykiecie przy replice, widnieje data produkcji 12 sierpnia 2011 r. do mnie przyszła w połowie października. Do tej pory nie brała dużo udziału w "walce", tylko była na strzelance w połowie stycznia. Sprawna. Posiada drobne rysy). -bluza pancerniacka, krój SS, obszycia w randze Rottenführer, 220pln; -5 sztuk Zeltbahn, różni producenci, po 120pln od sztuki; -kabura sztywna do P38, 155pln. -brązowa ładownica wz. 11, 90pln(nowa w folii); -francuski płaszcz motocyklowy, 450pln(po "lekkim" liftingu{ciężko było, bo guma na płótnie jest niewdzięcznym materiałem dla igły}: przeszyte odwrotnie klapy kieszeni, przerobione szlufki do naramienników, które też zmieniłem na model M40 w barwie jednostek zmotoryzowanych, oraz zmienione guziki na aluminiowe groszkowe Jak wpadnę do garażu i przejrzę majdan, to wrzucę kolejne fanty. Pytania o interesujące manele kierować tylko(nie posiadam telefonu) na: whstrasse10a@wp.pl Prosząc o foty, proszę podawać e`mail, na który wysłać. Mała aktualizacja: -bluza pancerniacka,(...) zarezerwowana; -Zelty już są zaklepane(wieczorem gość z Wawy przyjeżdża po nie po 20-tej - co jest mi bardzo na rękę, gdyż nie muszę ich wysyłać); zresztą taki jest odzew, ze gdybym miał około 30 sztuk na stanie, to też by zeszły. Określenie "różni producenci" użyłem dlatego, ponieważ były kupowane w różnych sklepach w kraju i zagranicą. Zaznaczam, że nie sprzedaję żadnych oryginałów. Na wszystkie mail`e będę starał się odpisywać wieczorem, a jest ich wy...czepiście dużo. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 fg42 strzela asg, czy atrapa? Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Dowiedziałem się od sprzedającego że to atrapa(FG42). (bez części ASG, lufa jest nieprzelotowa), ale dość ładnie zrobiony. Kupię: 2 ładownice do mausera pokrowiec na hełm splintertarn guziki groszki obszycia piechoty WH (pagony, patki, wrona) bluzę m36 d-ringi Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Mała aktualizacja:(...) -FG 42 własnej roboty, 700 pln(tyle wyniosły mnie koszty produkcji); -bandolier LW blaugrau z Lostbattalions, 120pln(używany); -kangurka platan 1, 250pln(nowa); -pokrowiec na hełm platan 1, 80pln(nowy) -czapka platan 1 rozm. 58, 75pln(założona kilka razy do zdjęć); ZAREZERWOWANA -PPSz ARES`a (...). -francuski płaszcz motocyklowy(...) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Jeżeli ktoś potrzebuje to mam na zbyciu Komplet Dot 44 firmy Sturm, stan BDB, cena 250zł :cool: Oczywiście coś dorzucę gratis ale to już inna historia :hahaha: Normalnie komplet kosztuje jakieś 330zł + przesyłka a u wujka Ahmeda 250zł i jest możliwy odbiór osobisty :wink: Zainteresowani bardziej lub mniej pisać na pw. Pozdrawiam Ahmed AAAAAAAAAAAA czy mówiłem że w razie wysyłki pokrywam jej koszty :icon_biggrin: Edited February 11, 2012 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts