Wawix Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 (edited) Witam serdecznie Postanowiłem,że nie będę robił bałaganu i tworzył nowego tematu odnośnie mojego pytania także pozwolę je sobie zadać tutaj.Czy ktoś orientuje się jak nazywa się ta kamizelka? choćby jakieś wskazówki odnośnie producenta.Pozdrawiam Edited February 4, 2013 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 UKO z maskpolu. Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Tez nie chce robić bałaganu na forum wiec się dołączę: Czy pod paso-szelkami OLV ten gościu w czerwonym kwadraciku ma założoną KLV'ałkę , czy coś innego ?? Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Patrząc po ramionach, to stawiałbym na KLV. Poza tym w OLV są stałe kieszenie i nie byłoby wygodnie zakładać na nią innej kamizelki (i chyba niezbyt sensowne). OLV zdaje mi się też, że miała kołnierz. Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Też obstawiałem na KLV , ale w grę wchodziło jeszcze DMV-98 . Dobra to tak już przy okazji się zapytam , czy ktoś może sprawdzał wygodę KLV'ałki + pasoszelkami Lubawy ( jeśli w ogóle przy takim zestawieniu występuje ) ?? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Patrząc po ramionach, to stawiałbym na KLV. Poza tym w OLV są stałe kieszenie i nie byłoby wygodnie zakładać na nią innej kamizelki (i chyba niezbyt sensowne). OLV zdaje mi się też, że miała kołnierz. OLV to na pewno nie jest. OLV ma na stałe przyszyte kieszenie, jednak czasami na zdjęciach widać OLV'ki z odprutymi kieszeniami, noszone jako typowa balistyka pod modułówkę. Kołnierz w OLV też jest przyszyty na stałe, można go co najwyżej położyć. KLV już szybciej, choć wydaje mi się, że ma trochę za małe naramienniki. Ciężko na 100% stwierdzić, bo fotka jest mała a szczegóły są zasłonięte. Jednak biorąc pod uwagę to, że połączenie KLV + Pasoszelki Lubawy dość często występowało stawiał bym również na taką kombinację. Też obstawiałem na KLV , ale w grę wchodziło jeszcze DMV-98 . Dobra to tak już przy okazji się zapytam , czy ktoś może sprawdzał wygodę KLV'ałki + pasoszelkami Lubawy ( jeśli w ogóle przy takim zestawieniu występuje ) ?? Tak jak pisałem wyżej takie zestawienie się pojawiało i było stosowane. Głównie w Iraku, ale na fotkach z pierwszych zmian z a-stanu też czasem widać takowe połączenie. Co do wygody to na pewno było to wygodniejsze niż OLV. Przy dobrze dobranym rozmiarze mamy i jakąś ochronę, i możemy pomieścić kilka ważniejszych rzeczy, i mobilność oraz wygoda ruchów nie jest jakoś mocno ograniczona. Jedyne co może denerwować to duże naramienniki w KLV. Ciężko czasem przez nie, złożyć się do broni i wymagają przyzwyczajenia. W tym temacie pisałem kilka słów na temat rozmiarówki KLV http://forum.wmasg.pl/topic/122341-kamizelka-klv-rozmiary/ Są to tylko moje obserwacje, ale coś w temacie też Ci powinny przybliżyć :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Gilotyna Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Dzięki wielkie o coś takiego własnie mi chodziło , a tak apropo tych naramienników to zawsze coś można odpruć i przerobić by to miało ręce i nogi. :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 KLV, KLV. ;) Quote Link to post Share on other sites
brunoxx Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 (edited) Odświeżam trochę temat :icon_razz: Chciałbym zapytać co to za kamizelka, którą ma na sobie Małaszyński? http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/4/4/Misja_Afganistan_tropie_5977654.jpg Edited October 4, 2013 by brunoxx Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Scarab miwo. Quote Link to post Share on other sites
brunoxx Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts