Lookit Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Dlatego teraz koniecznie szturmiak, a boczniak w drugiej kolejności, byle by był na wiosnę. Jednak z własnego doświadczenia wiem, że boczniak bywa na tyle nieodzowny, że odpowiedź na zadane pytanie brzmi: kup, byle nie sprężynówkę. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Za cene chińskiego główniaka i chińskiego AEGa boczniaka, kupi sobie jakieś mp7 TM które strzela na 50-60 m i ma ~280 fps.. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Za cene chińskiego główniaka i chińskiego AEGa boczniaka, kupi sobie jakieś mp7 TM które strzela na 50-60 m i ma ~280 fps.. CM003 ma właśnie taki zasięg. Wymieni lufę i gumkę i spróbuje kulek 0.28g np. to dopiero będzie ;) MP7 z TM ciężko mu będzie kupić raczej w PL. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Jak posiadacz MP7 TM potwierdzam, że zasięg jest jak na ilość fps powalający. Ale co z tego? Kulka długo leci, trafienie celu w ruchu + wiatr to loteria. Przebijalność przez krzaki = 0, efektywność przeciwko terminatorom = 0. Braku energii kinetycznej magicznym hop-upem się nie nadrobi. Jako główna do lasu słabo się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Lolstrike Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Jako że też jestem nowy, to aby nie robić nowego tematu zapytam tutaj. Na początek czołem wam. Kupiłem swoją pierwszą replikę, wybór padł na http://gunfire.pl/product-pol-1152193312-JG1338.html . I tu moje pytanie, w zestawie był magazynek Hi-Cap, czytałem że te magazynki mają tendecję do tego, że jak jest za mało kulek w magazynku to po prostu nie strzela. I mam taki problem, po oddaniu kilku strzałów próbnych kulki nie chciały wylatywać, problem załatwiało ponowne nakręcenie magazynka, ale później po wyjęciu go z gniazda, zauważyłem że kilka kulek zostaje w tej komorze która podaje kulki z magazynka do broni (nie wiem jak to się fachowo nazywa, taki otwór na kulki w gnieździe magazynka). Czy jest to normalne? Jeżeli nie, to czym to może być spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
elo263 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Po wyjęciu magazynka Hi cap zawsze wylatuje kilka kulek :) Quote Link to post Share on other sites
Lolstrike Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Ok, dzięki za szybką odpowiedź. A tego, że nie wylatują wszystkie kulki z magazynka nie muszę się obawiać, prawda? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Zawsze trochę kulek zostanie w środku maga, urok hi-capa :D Quote Link to post Share on other sites
Lolstrike Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Czy ta kamizelka http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-taktyczna-modularna-olive-a-c-m.html jest warta uwagi? Jedyną rzeczą która mi w niej nie pasuje jest ta kabura na pistolet, ale z opisu wynika, że można ją odpiąć. Czy ta firma robi dobry sprzęt? Jak z wykończeniem i trwałością materiału? Czy te magazynki http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-low-cap/magazynek-low-cap-na-60-kulek-do-serii-m4-boyi.html są dobre? Nie zacinają się? Czy lepiej dołożyć kilka groszy i kupić coś innego? I ostatnie pytanie, które kulki będą się bardziej nadawały do mojej gietki, 0,23g czy 0,25g? Guarder czy coś innego? Zapewniam, że narazie to moje ostatnie pytania, przepraszam jeżeli już takie pytania padły. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Czy ta kamizelka http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-taktyczna-modularna-olive-a-c-m.html jest warta uwagi? Nie. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Chińskie kamizelki to loteria, lubią się pruć. Aczkolwiek znam kilka przypadków, że trzymają się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
F4ZZ3R Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Pozwólcie że się podepnę , kumpel zapytał mnie czy mógłbym popytać a tą replikę Mój odnośnik Quote Link to post Share on other sites
Mehle1990 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 .M4: Tu króluje M4 KWA, ma pancerny GB. Pierdzielenie z tym KWA, nie mogę już tego czytać czasami. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Pozwólcie że się podepnę , kumpel zapytał mnie czy mógłbym popytać a tą replikę Mój odnośnik Kolega sam nie może napisać? Na forum jest pełno opinii o replikach JG - > http://wmasg.pl/pl/search Quote Link to post Share on other sites
F4ZZ3R Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Ale zależy mu na oto tej replice w linku i za tą sumkę . Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 A czy kwota za którą chce kupić tą replikę zmieni cokolwiek w recenzji sprzętu. Nie zachowuj się jak leń tylko wpisz model repliki w szukajkę a potem poczytaj. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Ło matko!! Ja jestem sobie w stanie wyobrazić, że ktoś jest na tyle leniwy, że nie wyszuka opinii o replice na forum, ale żeby nie wejść na strony kilku sklepów i nie porównać cen?! Szczyt szczytów, wśród szczytów lenistwa i bezczelności! Kup koledze balonik, rozetnij go i każ mu nadmuchać, prawdopodobnie będzie to bardziej produktywne zajęcie, niż ASG! Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Pozwólcie że się podepnę , kumpel zapytał mnie czy mógłbym popytać a tą replikę Mój odnośnik Gietki JG to dobre repliki. Quote Link to post Share on other sites
F4ZZ3R Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Dzięki Vetius , dobra już znalazłem opinię . :P Człowiek trochę leniwy a wy już krzyczycie , spoko nauczyłem się posługiwać szukajką :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts