wagar Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Witam, prosiłbym o doradzenie, rozważam repliki: http://www.casg.pl/product-pol-987-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M16-SR12-Gen2.html http://www.casg.pl/product-pol-1215-ASG-KWA-M16-LMT-Defender-Patrol-RIS.html W defenderze zamontowałbym od razu lufę precyzyjną, oraz oczywiście w oby dwóch wymiana gumki. Replika ma być szturmówką o podwyższonej celności i zasięgu (bez zwiększania FPS), więc na razie nie przewiduje tuningu w zakresie mocy repliki. W SR12 zastanawia mnie ta precka, bo jej średnica nie jest do końca taka jak w lufach precyzyjnych, ale też nie jest to typowa stockówka. Poza tym SR widzę tylko w coyote, a tam trochę zawyżają ceny. Zapytam więc w prost, która z nich jest lepsza? Quote Link to post Share on other sites
Cainzoned Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Bebechy mają dokładnie identyczne. Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Skoro tak, to czy poza półprecką wartą 1550-1290=260zł jest coś co przeważa za SR? Za tą kwotę kupię spokojnie normalną lufę precyzyjną? Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Starczy Ci na Promyka w Asgshopie. Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Czyli kawa na ławę, brać wersje Patrol, bo i zaoszczędzoną kasę mogę wydać na lepszą lufę, a SR nie ma żadnych innych plusów? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> I klasa -> Opisy i informacje" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> Porównania modeli". Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Mam do czynienia ze sporą liczbą LMT i działają świetnie. Jeśli ktoś używa dobrych kul to skupienie na stokowej lufie też jest dobre. Promyka zawsze warto jednak kupić. Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 Mam do czynienia ze sporą liczbą LMT i działają świetnie. Jeśli ktoś używa dobrych kul to skupienie na stokowej lufie też jest dobre. Promyka zawsze warto jednak kupić. O walorach tej serii naczytałem się już aż nad to :), jednak dalej nie wiem czy warto brać SR, czy Patrol. Na innym forum, gdzie także zasięgam opinii zaproponowano mi jeszcze aby zastanowił się na replikami CA, mój budżet jeszcze by to uciągnął. modele tej firmy zaczynam dopiero analizować, jednak o tamtych eMkach nie ma aż tylu pozytywnych opinii na forach, czy wynika to tylko z różnicy finansowej, czy może po prostu eMki od KWA są tak zajebiste? Quote Link to post Share on other sites
asas Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 (edited) KWA jest zajebiste ;-) A co do wyboru emki - bierz co Ci się bardziej podoba. Jeśli jesteś w stanie dopłacić 260 zł za to, że masz SR i pseudoprecyzyjną lufę - bierz SR. Jeśli jest Ci to obojętne - bierz defendera i dokup promyka, km-head lub inną naprawdę porządną preckę. Edited February 8, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Brałbym Patrola, bo jest tańszy, a nie jest gorszy od SR. KWA jest w tej chwili bezkonkurencyjne jeśli chodzi o jakość/osiągi/cenę. Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Na głównej stronie wmasg pojawiła się informacja o LR300 od Evolution Airsoft, pisałem do sklepu i ma on 440mm lufę oraz zapewniają iż według producenta jest on w stanie znieść sprężynę M130. Wiem, że pewnie nikt jeszcze nie powie mi nic na temat tej repliki, bo jeszcze mało kto ją kupił ale czy waszym zdaniem jest ona konkurentem dla eMek od KWA? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Dokładnie tak jak powiedział to przedmówca ( Stalker ) Nie ma sensu kupowania czegoś co jest droższe, a nie daje w zasadzie nic. Edited February 12, 2012 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts