Herod Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Witam wszystkich, Jako airsoftowy świeżak postanowiłem zaczerpnąć opinii zanim wydam ciężko zarobione / wyłudzone / ukradzione pieniądze na replikę. Otóż mam straszne parcie na replikę karabinu M4 CQB, którą można by następnie rozbudować o jakiś celownik tudzież kolimator, może latarkę, no i to, co mi się naprawdę podoba w tego typu wersjach, tj. tłumik. Pytanie tylko jaką replikę wybrać, by nie wyrzucić kasy w błoto. Nie mam wielkiego rozeznania w tym temacie, choć przeczytałem kilka artykułów i wiele postów na innych forach wciąż nie wiem czym się kierować przy wyborze marki i modelu, każdy ma bowiem inne zdanie i sam już nie wiem co myśleć. Co możecie mi poradzić przy założeniu, że to moja pierwsza broń długa a mój budżet wynosi ok. 700 zł? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 M4 P&J/A&K. Jeżeli musi być M4. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Jeżeli koniecznie emka to jak wyżej(dodam jeszcze gfc.Zazwyczaj są to rebrandy nowej generacji jg).Ale radzę szukać czegoś nie emkowego z mniej problemowym gearboxem v3,np. g36.Replika idealna do cqb,i też możesz ją poobwieszać jak choinkę na święta.No i ma składaną kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Jeśli Cyma to nie taka idealna... Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Po downgradzie oczywiście ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Wtedy jak najbardziej. ;) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 No tak.Zapomniałem dodać ;p Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 Po downgradzie? Nie kumam. Mam wymienić jakieś części na starsze? nicknitro – sorry, nie znoszę gietek, jestem fanem raczej „hamerykańskiego” sprzętu. I tak jak pisałem, mam straszne parcie właśnie na ten typ M4. A czy ktoś może podesłać jakiegoś sklepowego linka? Sam też poszukam, ale może podrzucicie coś na zachętę… Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Downgrade oznacza zmniejszenie prędkości wylotowej. Odsyłam do poradnika autorstwa Logana, znajdziesz go na stronie głównej. Nie, nie podrzucimy linków. Repliki, które podałem w pierwszym poście, znajdziesz na taiwangun.com. Nic na tacy, szukaj sam. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Napisali ci, że M4 PJ, czyli wchodzisz na taiwangun.com i szukasz M4 PJ. We wszystkich M4/M16 PJ są takie same bebechy. Bierz co ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 Ok., dzięki za podpowiedź, wyruszam na poszukiwania przez bezkresne morze internetu. Na razie znalazłem na taiwanie ten model http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-cqb-p-j.html, poszukam jeszcze. Dlaczego właśnie polecacie PJ i A&K? I dlaczego nie CYMA? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Cyma nie robi Mek, chyba że sprężynowe shity za 150 zł Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Ok., dzięki za podpowiedź, wyruszam na poszukiwania przez bezkresne morze internetu. Na razie znalazłem na taiwanie ten model http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-cqb-p-j.html, poszukam jeszcze. Dlaczego właśnie polecacie PJ i A&K? I dlaczego nie CYMA? Polecamy jeszcze JG/GFC ,a jak masz więcej kasy to KWA/G&P . Dlaczego? Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego to poszukaj już sam informacji na ten temat ;) Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 Was pytam :icon_biggrin: To sprawa flaków i ogólnego wykończenia repliki czy kryje się za tym jakiś większy sekret? Drążę temat głównie dlatego, że bardzo często czytam opinie, iż jeśli w ogóle już kupować to tylko lepszych producentów, bo te bardziej budżetowe i podrabiane repliki ciągle się tną i psują, mogąc tylko zniechęcić do airsoftu. I jeszcze jeden temat – BOYI. Przykładowo coś takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=110&products_id=3630&name=BOYI_-_DBOYS_-_M4_CQB_-_Full_Metal. Co sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Sądzimy, że wszystkie te repliki są opisane na forum. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Was pytam :icon_biggrin: To sprawa flaków i ogólnego wykończenia repliki czy kryje się za tym jakiś większy sekret? Drążę temat głównie dlatego, że bardzo często czytam opinie, iż jeśli w ogóle już kupować to tylko lepszych producentów, bo te bardziej budżetowe i podrabiane repliki ciągle się tną i psują, mogąc tylko zniechęcić do airsoftu. Zamiast pytać to przeczytaj tematy o tych replikach. Chińskie repliki to czasem loteria. Trzeba się liczyć z tym,że jest ryzyko trafienia gorszego egzemplarzu. I jeszcze jeden temat – BOYI. Przykładowo coś takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=110&products_id=3630&name=BOYI_-_DBOYS_-_M4_CQB_-_Full_Metal. Co sądzicie? Czy w tych firmach,które wymieniliśmy padła nazwa firmy BOYI? Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted February 15, 2012 Author Report Share Posted February 15, 2012 Co do GFC, znalazłem w necie taką replikę http://gunfire.pl/product-pol-115219583 ... raded.html i mam pytanie: czy ktoś z tego strzelał? I czy ta wersja – „upgraded” – jest faktycznie lepsza od wcześniejszej czy to tylko propaganda? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Strona GF twierdzi że produktu nie znaleziono. Mniemam, że chodzi Ci o hk416 z ASCU. Recenzja jest na stronie głównej, poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Nein, nein, nein, scheisse nein… Nie chodzi o HK416. Podaję linka jeszcze raz http://gunfire.pl/product-pol-1152195833-Replika-karabinku-GF4-CQBR-ASCU-Upgraded.html Edited February 16, 2012 by Herod Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Za te pieniądze nie baw się w chińczyki....LMT Defender 4 RIS firmy ASG/KWA dostepna na zbrojowni za 1110 zł Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Za te pieniądze nie baw się w chińczyki....LMT Defender 4 RIS firmy ASG/KWA dostepna na zbrojowni za 1110 zł Chłopak ma 700zł ,a Ty mu doradzasz replikę za 1100zł. W dodatku chyba bez batki i ładowarki dobrej,czyli będzie kosztować 100-200zł więcej. Następnym razem czytaj uważniej temat. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Chłopak ma 700zł ,a Ty mu doradzasz replikę za 1100zł. W dodatku chyba bez batki i ładowarki dobrej,czyli będzie kosztować 100-200zł więcej. Następnym razem czytaj uważniej temat. Popatrz do czego dał linka lepiej co? http://gunfire.pl/product-pol-1152195833-Replika-karabinku-GF4-CQBR-ASCU-Upgraded.html A link dał do repliki za prawie 1100 zeta. Dobrze mu napisał, że za tą kasę KWA można wziąć. EDYTA: Do założyciela tematu - jeżeli chcesz strzelać się limitowo w Szczecinie, to musisz szukać replik z prędkością kulasów do 350 fps. I na cholerę Ci emka do CQB? MP5K PDW, P90 i coś w tym stylu, ale emka? Choć w sumie różne są zboczenia i co kto lubi ;-). Edited February 16, 2012 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A czemu nie emka? To jest airsoft :D. Tu wszystko strzela z 6mm a te pare cm różnicy nawet w CQB nie zrobi graczowi aż tak źle. Lub dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Oczywiście, że polecam M4 G&G. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Zrób jak chłopaki piszą kup markowe KWA, najlepsza emka w tej cenie. Kosztuje tyle samo co chińczyk z linka. Do KWA dolicz cenę pakietu i ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts