witalios Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Cześć, Czy ktoś z was tunigował empisza mocowo? ile jest w stanie wytrzymać szkielet? Chciałbym podnieśc mojego z 270 tak do 350fps i pytanie czy nic nie sieknie przez to :/ Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Brać tą nową metalową wersję? Tak z ciekawości? Cena jest w miarę niska, replika (teraz już raczej nie replika) wygląda przyzwoicie. Dla mnie fajnie, że jest metalowa, mimo że palny odpowiednik jest z innego materiału wykonany. Ale mniejsza o to. Przeczytałem ten temat i zakładając, że nie będę tam wkładał SP160 i robił 500 FPSów, to powinno wszystko wytrzymać. Nie zamierzam niczego tuningować w niej, ewentualnie kamuflaż no i jakieś tam dodatki. Możliwe, że kable wymienię, wtyki przerobię i podepnę baterię lipo którą w puszce umieszczę i to wszystko. Chciałbym ją w budynkach używać. Tak więc FPSy odpowiadają jak najbardziej. Ktoś tutaj posiada tą nową wersję? Dajcie jakieś informacje będę wdzięczny :-) Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Jeżeli można, to złączcie tego posta z tym powyżej. Dotarła do mnie ta replika. Wygląda bardzo fajnie, nie powiedziałbym, że 360 zł kosztowała. Spasowanie świetnie, luzów nigdzie nie widać. Selektor chodzi wyśmienicie, spust również. Kolba bez problemów się uwalnia z zacisku i fajnie się ją rozkłada. Jest stabilna i dzięki niej bardzo dobrze się składa z tej repliki. ALE! Prawdopodobnie coś jest nie tak z gniazdem baterii..nie da się tam umieścić prawidłowo baterii. Wchodzi jednak "odwrotnie" co powoduje, że zapadka anty-powrotna blokuje zębatki no i replika nie strzela. Trochę jajca, bo próbując upchać jakimkolwiek sposobem tą baterię prawidłowo dzieje się magia i nie pasuje, a wkładając ją odwrotnie, wchodzi bez problemu (wiem, że odwrotnie bo ta komora na końcu ma takie specjalne rowki, które się dopasowują do tych z baterii, mimo to pasuje drugą stroną...) Ktoś się z tym spotkał? Przerabiać i tak bym przerabiał na jakieś lipo i kable na zewnątrz puszczał, ale chciałem sprawdzić czy w ogóle strzela ;-) Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 (edited) Odkręcasz górną szynę i przekładasz kabelki które zobaczysz. Trzecia śruba od przodu to atrapa jej nie ruszaj. Co do lipo: http://forum.wmasg.pl/topic/120285-skorpion-jg0451-jg/page__st__80#entry2006846 ja mam 800 7,4 dualsky na kabelku w chwycie. Edited April 15, 2015 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 ^ SZCZYLO! :D Dzięki wielkie, myślałem, że żeby dostać się do tego, to będzie trzeba rozkręcić body, a no i kabelki stawiałem, że są przylutowane! A tu taki żart! Dzięki za podesłanie tematu, na pewno zerknę :-) No i za pomoc również bardzo dziękuję! Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Witam czy w well da się od kręcić tłumik ognia by go zastąpić przejściówką Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 Tak Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 7, 2015 Report Share Posted May 7, 2015 No istało się popychacz dyszy odmówił współpracy jak by ktoś miał na zbyciu chętnie przygarne Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Jedyny słuszny tuning Well mp7 Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Lubię, lubię, lubię :D Tylko replika za 250zł z tuningiem za tysiące, hmm... :D Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 ale jaka frajda z używania hehe :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 (edited) Okej, planuję sobie wstawić tę baterię, linki z postu metki są nieaktualne, dlatego wolę się upewnić czy to właściwa. Szkoda, że z długimi low/mid-capami taka bryndza :< Edited October 7, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 (edited) Witam, mam następujące pytanie: Jak rozwiązany jest w tej replice mechanizm selektora ognia? Albowiem silnik doznał wstrząsów i w efekcie na selektorze mam Safe/Auto/Safe zamiast wiadomej konfiguracji :icon_razz: EDIT: Ewentualnie czy to kwestia czy zębatki się nie przemieściły, bo czasami słychać taki suchy dźwięk jakby sprężyna sie naciągała do pozycji przed wystrzałem Edited October 31, 2015 by Shangrii Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Panowie, jak z dostępnością części do tej repliki? No i magazynkami? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Wszystko jest od ręki u Chińcików. W Polsce średnio z magami, natomiast zestaw tuningowy do gearboxa (promyk) widziałem chyba na jarmixie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Czyli w Polsce średniawa? :/ Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Tak jak napisałem, gdzieś może znajdziesz magazynek nie będący hi-capem. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 No właśnie zależy mi na krótkich magach. Były na Taiwanie, alw się wyprzedały. :/ Aktualnie chcę się dowiedzieć co i jak o replice, zapewne kupię dopiero na nowy rok. Trzeba mi jakiegoś PMa, boczniaka. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 :v Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Panowie, znacie może jakieś źródło do opisanego li-po moda w tej replice ? Same wyniki jakie znajduję, to już efekty "Po" a zależy mi na tutorialu w którym jest pokazane co, gdzie i jak I durga sprawa, czy ktoś wie jakie li-po 7,4 pasuje zamiast stockowej baterii o jakiejś większej pojemności niż 300mah ? Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 A może ktoś jest w stanie wytłumaczyć "jak krowie na rowie" gdzie przylutować kable by zrobić lipo moda, ale wyprowadzając okablowanie z tcon na końcu? Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 A chcesz lipo mieć wewnątrz, czy na zewnątrz w puszce? Chcesz mieć możliwość korzystania ze starej baterii, czy niekoniecznie? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 Podepnę się do tego samego pytania. Wolałbym bardziej wewnątrz i bez możliwości korzystania ze starej baterii. Pytanie jeszcze, jakie tam siedzą łożyska? Jaki rozmiar? Tworzywo? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 I nie ma tańszych? Cena mnie trochę rozwaliła... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 (edited) A propos Lipo modów - ostatnio na ebairsoft pojawiło się coś takiego. Cena niezbyt zachęcająca, ale opcja, trzeba przyznać - dość wygodna. Edited December 13, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts