Ahmed Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 M1 Garand denix + M14 cyma = Garandus pospolitus aegus Ps. kolo ma super wyjebiaszcze klapencje ale to już tak na marginesie http://www.youtube.com/watch?v=iwdFYPIXlS8 Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 I znowu zagryzka! Czy jednak próbować zrobić coś z denixa, czy zwiesić głowę i rzeźbić w .... drzewnie na własna rękę i patenty na miarę potrzeb ! Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Aż tak wam się Garand z ICSu nie podoba??? Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Bynajmniej, Garand ICS jest naprawdę niezły. Tak jak i cena. Analogiczny aeg, tylko nie klasyfikowany jako "historyczny" -> zatem niszowy, i must have wielu reenactorów, kosztuje połowę tego, nawet w przypadku replik ICS. A to już trudno mi przełknąć, stąd wolę sobie porzeźbić. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Logiczne w przypadku kogoś kto potrafi rzeźbić, ja niestety takich talentów nie posiadam. Zrobiłbym sobie Brena.... ehhh. Quote Link to post Share on other sites
kacxd Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Uwierz mi, ja też nie jestem w tym dobry :P Ale zakasam rękawy, zepsuję ze dwie M14-tki, ale mam nadzieję że coś spłodzę. Jeśli się uda, na pewno wrzucę jakąś reckę i fotencje. Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 (edited) Odkopuję temat bo pojawiły się repliki od ICS i G&G. Jeśli jesteście ich posiadaczami to podzielcie się wrażeniami. Jak się sprawują, czy dręczą je jakieś usterki, jak z osiągami i ewentualnym tuningiem, czy magazynki są dostępne i po ile? Może mieliście jedną i drugą w rękach i pokusicie się o jakieś porównanie. Po prawie 7 latach z Thompsonem naszła mnie chęć na coś innego - może właśnie garand? Edited March 5, 2016 by MICHAL Quote Link to post Share on other sites
wish Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 (edited) Krótko i na temat. ICS. Do g&g są jakieś beznadziejne magazynki których nie wepchniesz w żadną ładownicę. Jednak jeśli już uda Ci się go wepchnąć na pewno go uszkodzisz, jakaś dziwna blacha z niego wystaje, na pewno ulegnie uszkodzeniu. Raz miałem to w ręce i w sumie wyglądał ok. Ale to wszystko. ICS- super drewno, lekko luźny metal z przodu. Osiągi bardziej niż zadowalające. Jak powiem, że kumpel kupił drugiego to chyba najlepsza rekomendacja. Matt też z pewnością tu się wypowie. Jak podasz mi maila wyślę Ci moją recenzję, którą pisałem 2 lata temu zaraz po kupnie. Magazynków w Polsce nie dostaniesz, podobnie jak pas z ładownicami. Pas można dostać w Anglii, podobnie magazynki. My z ekipą ściągaliśmy je również z HK. Cena mniej niż 100za szt. Edited March 6, 2016 by wish Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Kusicie :P Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Odkopuję temat bo pojawiły się repliki od ICS i G&G. Jeśli jesteście ich posiadaczami to podzielcie się wrażeniami. Jak się sprawują, czy dręczą je jakieś usterki, jak z osiągami i ewentualnym tuningiem, czy magazynki są dostępne i po ile? Może mieliście jedną i drugą w rękach i pokusicie się o jakieś porównanie. Po prawie 7 latach z Thompsonem naszła mnie chęć na coś innego - może właśnie garand? Zależy na czym głównie Ci zależy. Sam Garanda od G&G nie posiadam, ale używam ich M14 i to co łączy te repliki i jest niezaprzeczalnym autem, to szkielet GB. Jest to konstrukcja bardzo podatna na tuning (w zasadzie wszystkie newralgiczne części wymienne z GB. V2/3), a w dodatku bardzo wytrzymała sama w sobie. Drewno w M14 za to rewelacyjne nie jest, lakier ma kiepski kolor i łatwo odpryskuje, a w dodatku jest dość miękkie, warto pobawić się w zdjęcie lakieru, nałożenie bejcy i olejowanie - w moim przypadku dało to świetny efekt. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Są gdzieś obecnie w Polszy dostępne Garand`y ICS i G&G? od dłuższego czasu leży rozgrzebany denix`owy majdan i bebechy z DMR`ki, a czasu brak na ukończenie, bo za dużo roboty Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Tylko sprowadzanie. .. przynajmniej nigdzie nie rzuciło się w oczy. Może capri ściągnie jak lubisz sobie poczekać. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 (edited) https://wojskowe.eu/...ot/5?url=garand Szukaliśmy magów i znaleźliśmy takie coś. Sklepu nie znam. Jeśli miałbym radzić bierz ICS, GG to jakaś dziwna konstrukcja, zwłaszcza magi. Edited October 14, 2016 by wish Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 ok thx za link G&G miałem M14 Veteran`a; widocznie M1 im nie wyszedł Jeszcze jedno WISH - jaką batkę polecasz? Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 (edited) Wojskowe.eu to sklep w Łodzi, przejął starego Mad Oniona, a co za tym idzie dystrybucje ICSa. Jest dość znany (w sensie wojskowe) w Łodzi. Kiedyś nosił nazwę Biała Broń, czy jakoś tak. Edited October 14, 2016 by HunterKiller Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Ja używam lipo 7.4 1200 chyba 20C. Wystarcza. To w końcu broń samopowtarzalna. Szybkość strzału zależy od palca. Co do pojemności baterii to nie zdarzyło mi się jej rozładować. W razie co w kolbę spokojnie wciśniesz lipo 7.4 2200, Matt takiej używa w swoim. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Dziękóweczka przyjacielu - już zamawiam Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Daj znac jak sklep. Czy bez problemu wyslali. Czy paczka bezpiecznie dotarla. Jak mowilem wczesniej caly czas zastanawiamy sie nad magazynkami z tego sklepu. P.S w czym chcesz nosic dodatkowe magazynki? Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Jak przyjdzie, to dam znać :icon_razz2: Jeszcze nie wiem, czy magi wchodzą do kieszeni w pasie M23, lub ładownic do M1 carbine(ew. rigger made)? Może podaj wymiary maga, żebym się rozejrzał za czymś innym. Chyba, że bandolier, lub ładownice do G43 będą ok Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Sepp, przerabiasz się na Amerykanina? Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Szpeju i łachów US mam "małe co nieco", ale na M1 choruję już od dłuższego czasu, a jak pisałem wcześniej nie mam czasu, zeby dopracować "szczylajonce rzelastvo" z M14 DMR G&P do M1 Denix`a, a zakup nowego ICS`a wychodzi cenowo podobnie. Wtedy denix`owy otrzyma lunetkę i "awans" na M1 C, tylko jeszcze muszę dokupić skórę na kolbę na Jebaju A i u FJ`tów też się trafiały :icon_razz2: http://www.fjr1.reko...195e743aaeb1e46 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Z tego co wiem, to magazynki ICSa nie wchodzą do pasa M23 z Nestofa. Wish i Matt mają chyba z SOFu i musieli kieszonki rozpychać na mokro. Do ładownic od Carbine'a nie wejdą na pewno. Te magazynki są szerokie, niepodobne do żadnych prawdziwych magazynków (są wielkości granatu) i nie wejdą do żadnych oryginalnych ładownic, czy reprodukcji. Możesz spróbować ładownicy do granatów, albo torby na magazynki do Thompsona. Może jakieś bandoliery? Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Cortes dobrze prawi. Ostatnio widzial jak kombinerkami zamykalem zatrzaski bo tak slabo wchodza. Mozesz sprobowac kupic ladownice rigger made-te male. Wchodza po dwa magi do srodka. Pas z SOFu ma swoje mankamenty-wypadajace oczka. W moim juz chyba wiekszosc zostalo wymienionych u szewca. Pisane z tel. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Mam od Przemka rigger`y: http://www.rekonstrukcja.pl/product_info.php?products_id=445&osCsid=vaigtaumpfs czyli temat załatwiony :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Raczej tak. Ile magiw planujesz dokupic? Ze 4 do gry by sie przydaly. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts