dandzione Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ja kupiłem 407, moje wątpliwości rozwiał brak 363:) Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) W sumie dużej różnicy nie ma pomiędzy 407 a 363 ale, mam stockowy cylinder i nie wiem jaką długość preclufy włożyć żeby wyciągnąć max możliwości w tej konfiguracji Edited April 21, 2012 by piotrekgun Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Na zbrojowni poradzili mi wymienić na dzień dobry tłok i głowice (lmt def 16 cqb) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=450 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1576 + spręzyna 110 ulti i gumka G&G. Ktoś czasem sprawdzał podobną konfiguracje? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 (edited) Tłoka przy M110 chyba nie warto wymieniać. Skłamałbym gdybym zaprzeczył... ale chyba już ktoś miał tą replikę na M110 ale Guardera. Edited April 24, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Tłok chce wymienić by mieć z nim spokój na dłużej. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 No to w sumie, niezawodność to ważna rzecz. Szkoda, że na stronie nie ma żadnych tłoków z pełną metalową szczęką. Jest tylko DF z zębami powlekanymi tytanem, miałem ten tłok - CZOŁG. Ale dość droga rzecz. Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 z tego co wiem to tłok kwa jest dosyć dobry wymienić powinno się samą głowice tłoka, niestety marna i niewentylowana. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Odnośnie tłoka Deep Fire z pełną metalową szczęką to proponuję podkleić tą metalową listę jakimś solidnym klejem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Głowicy tłoka się nie wymienia tylko bierze dremelek albo wiertarkę i robi z niej wentylowaną. Potem ładnie fazuje się otworki i działa doskonale. Nie szkoda forsy na kupienie tego samego co można zrobić po kosztach zerowych? A tłok już do m120 bym koniecznie wymieniał. Słabawy jest. Teraz buduję KWA na m170. Zobaczymy co się urodzi na n-bore z fabryczną dyszą. Od dawna wiadomo, że z BU się te repliczki nie lubią. Chyba, ze to ja jakiś głupi jestem ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Nie każdy ma takie zdolności techniczne :> Jest jakaś zasadnicza różnica w tłokach miedzy tymi z full metalowymi zębami a 10-cioma? Zaznaczam ze sie nie znam. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Właśnie dotarła do Mnie M4A1 KWA z ASGShopu.Serwis wymienił sprężynę na M120 Guardera i głowice cylindra V.2 Guardera .Na karcie gwarancyjnej liczba fps waha się między 449-453 Przed chwilą wymieniłem gumkę na zieloną G&G. Jutro test gumy,a w niedzielę sprawdzenie na chrono czy faktycznie mniej więcej tyle jest co sklep napisał..Jak by tłok miał paść to w pogotowiu czeka SHS @ poldeck ,szkielet i zębatki wytrzymają M170? Bo tłok z pewnością się sypnie skoro przy M120 poleca się go wymienić :) Edited April 27, 2012 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Szkielet tak, zębatki nie jestem pewny. Na pewno dają radę przy M150. Zawsze można przetestować, jak pójdą to wymienić na SHSy ;) Edited April 27, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) To jak bym wymienił sprinaga na M140,tłok SHS 14,głowicę tłoka i cylindra i strzelał tylko na semi to raczej nie powinno się nic stać z resztą podzespołów? Jestem ciekaw ile na tej sprężynie by miało fps skoro na M130 wyskakuje ok.500 Się jeszcze spytam,bo pierwszy raz wymieniałem gumkę hopka (kiedyś to musiało nastąpić :] ) Tam do zestawu dostałem taka małą gumeczkę.Chyba dystanser się to zwie.Nie montowałem tego i chciałbym się dowiedzieć gdzie to powinno być w komorze. Edited April 27, 2012 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Dzisiaj chronowałem replikę.Według sklepu było 450 +/-2 fps.Po zmianie gumki na G&G zieloną miernik pokazał 470 +/- 2 fps na springu 120 Guardera.GB składane przez ASGShop,natomiast gumeczka montowana prze zemnie bez jakichś teflonów. Jestem zadowolony z wyniku lecz na szturmówkę to troszkę za dużo.Przy takiej mocy u nas taka replika podchodzi bardziej pod wyborówkę.Muszę zmierzyć jeszcze stockowy GB pod tą gumeczką,bo na stockowej zasięg był kiepski.Co najlepsze stockowa gumka po wyjęciu była na stałe odkształcona w miejscu wypustki. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 (edited) Proszę o poradę, bo mam mały problem. Zestawienie M130 guardera, tłok shs 14 metal, głowica tłoka shs, mosfet z ab, lipo 11, zmieniłem stockowy silnik (bo się grzał strasznie) na silnik high torque gfc tornado i na semi raz strzela tak jak powinna, a raz podwójnie, czego to wina ? Dzieje mi sie tak tylko na silniku gfc. Za mocny silnik, za słaba sprężyna ? Edited May 2, 2012 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 (edited) Ja tak miałem właśnie z mosfetem. Jak wywaliłem dziadostwo w cholerę , zaczęła działać normalnie:) (Tylko ,że u mnie na stockowym silniku) Edited May 2, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Witam, mam pytanko, czy warto jest wstawiac do emki lmt precke o dlugosci okolo 300mm? bedzie poprawa w skupieniu czy lepiej dac dluzsza np 363mm i schowac w tłumiku? Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 1. emek lmt jest kilka, powiedz dokładniej jaką 2. zależy od cylindra jaki masz Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 posiadam wersje patrol, która ma krótsza lufę i 360fps, cylinder jest taki sam jak w normalnych emkach lmt ( tj. z dłuższą lufą mające 390fps), panowie z ASG shopu odpisali, że wstawiając dłuższą lufę (363mm) otrzymam około 390fps. Mi chodzi głownie o poprawę skupienia, stąd moje pytanie czy precka 300mm znacząco poprawi skupienie czy lepsze efekty będzie widać na dłuższej lufie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Wszystko zależy od lufy,jaką wstawisz.Promyk 300mm da ci lepsze skupienie niż jakiś jbu,madbull,deep fire,guarder,systema 363mm. Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 ogólnie myślałem nad systema z racji tego że jest o 100zł tańsza od promyka a z kasa narazie cienko, tylko właśnie nie wiem czy to się opłaca zmieniać i czy różnica będzie widoczna przy długości lufy 300mm Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Panowie potrzebuje pomocy...mam replikę ASG/KWA LMT mianowicie typ lufy jest shor i w sumie chodzi mi o zwiekszenie roofa i w sumie długość strząłu...chodzi o to że hoopek jest podkręcony na maksa i zasięg jest średni jak na tą replikę...co z tym mogę zrobić powiedzcie mi Panowie potrzebuje pomocy...mam replikę ASG/KWA LMT mianowicie typ lufy jest shor i w sumie chodzi mi o zwiekszenie roofa i w sumie długość strząłu...chodzi o to że hoopek jest podkręcony na maksa i zasięg jest średni jak na tą replikę...co z tym mogę zrobić powiedzcie mi Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Przeczytać te 35 stron za tą na początek. Quote Link to post Share on other sites
klemens9 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Panowie właśnie robi mi się replika LMT Defender 16 CQB w talim zestawie: - sprężyna m120 ultimate - zębatki ultra torque up ultimate - zestaw bore-up modify - tłok wzmocniony m170 ultimate - gumka modify - mosfet Chciałbym żeby wyszło z tego zestawu coś między 460-480fps Ten zestaw jest ok, czy może coś trzeba zmienić? Edited May 9, 2012 by klemens9 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) a) Po co pchać tam BU? b) M120 i BU? Bez sens. BU źle współpracują z M120. Wychodzą dziwne FPS w zależności od długości lufy. W normalnej emce ok. 420-440 fps. Gra niewarta świeczki. c) Zębatki pod M120 nowe? W KWA? Chryste, kto Cie tak naciąga? Czy to Twoja własna radosna twórczość? Edited May 9, 2012 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts