Jade Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Micro T1 ładnie wygląda ale z tego co wiedziałem, jeżeli zastosuje się go bez tej kosmicznej kwadratowej podstawki to przyrządy celownicze paskudnie włażą w pole widzenia. Coś takiego . Mi to osobiście by przeszkadzało ale może ktoś ma inaczej.... Edited April 12, 2012 by Jade Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Rany, chyba oczekuje niemożliwego... Właśnie takiego "widoku" bym nie chciał, ale bardzo wysokiego montażu też bym nie chciał... :huh: Jak na razie, "1" jest dla mnie laureatem, ale nadal bym był wdzięczny za propozycje. Czy ktoś widział jakieś zdjęcia, jak ta "1" leży na mp5? #No nawet nieźle, trochę "wystaje", ale na razie jest na 1 miejscu w mojej "liście". Co do zdjęć, rany, a ja narzekałem na eotecha... :happy: Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Mniej więcej taki koli na MP5: http://wmasg.pl/pl/gallery/show/63313 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Alex, odkręć celownik cały, odpiłuj muszkę i dopiero montuj koli. To dedykowane to straszny badziew, własnego nie miałem (bo i niby na czym bym zamontował? :D) ale oglądałem kilka- chińszczyzna niskiego sortu. Bier ten otwarty ale oczywiście nie z tego sklepu, cena to jakiś żarcik :D bo one do 150zł zwykle są sprzedawane. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Muszkę piłować w mp5? Przecież ja po to mp5 kupowałem! :wink: Na otwarty muszę trochę poczekać (wszędzie niedostępne). Czy mi się wydaje, czy już nikt zamkniętych kolimatorów nie używa? ;D Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 No skoro po to kupowałeś to tym bardziej nie widze problemu żadnego. Brzeszczot, poprawić pilnikiem i montować łądne otwarte koli :D. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 Tak dla upewnienia się, ten otwarty nie tylko ładnie wygląda? :wink: Ma ktoś jakieś namiary na ten kolimator? Wszędzie pustki... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 No tak jak mówię, mam i nie chce innego. W porównaniu z innymi a zwłaszcza z chińskimi nie przebarwia prawie w ogóle obrazu, nie zasłania prawie, że nic z pola widzenia i ogólnie ma parę zalet. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Za to jest obrzydliwie brzydki..... jak miał byś już piłować to równie dobrze możesz zamontować T1'dnkę.... MP5 z T1 wygląda tak Otwarte kolimatorki są brzydkie! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Cóż, ja Ci mogę napisać, że Twoje aimpointy są brzydkie i na jedno wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Zostaje przy swoim i jak dla mnie mp5 ładnie wygląda z 551 ;) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Yyy... Otwarty trzeba piłować? Rozumiem ten przeziernik na replice? ;/ No, muszę przyznać, zarąbiście wygląda ten T1, ale słyszałem, że są z nim jakieś problemy. #Ach, ok, a co pilnikiem machnąć? Obydwa mi się podobają, nooo... Ale jak otwarty dobrze działa, i już kilka razy znalazłem dobrą opinie, nie mówiąc też o "zgrabnym" wyglądzie, to 1-0 dla otwartego. PS Z t1 nie potrafiłbym celować. (by mi przeszkadzał) 2-0 :wink: PS2 O kur...cze, szyna g&g 140zł - cena, jak za kolimator... A już idę odpocząć, bo zaczynam marudzić. :wink: Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Jak piłować? Kolimator? Ja niczego takiego nie pisałem... Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Nie jestem pewien, czy piłowanie muszki to taki dobry pomysł - koli mu się za jakiś czas znudzi / zepsuje / się sprzeda i zostanie bez przyrządów mechanicznych... Jak już miałbym to robić, to postarałbym się o zapasową, niespiłowaną muszkę. Taka moja skromna sugestia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 MP5 z ładnie spiłowaną muszka wygląda czasami bardzo ładnie jak dobór akcesoriów mamy gustowny :D. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) To jednak muszę tą cholerną muszkę piłować? A jak jej nie spiłuje? ;d #Mam na dzieje, że trochę przesadzasz z tą fotką, myślę, że ten kolimator jest troszkę "wyższy". Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 To będziesz ją widział przez kolimator. Tak jak na fotce od Jade. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Oczywiście że możesz się popatrzeć bardziej z "góry". Lecz muszkę i tak będzie widać. Jak nie chcesz jeśli w całości ciachać to może zrobisz coś takiego: Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 O, nawet ciekawie wygląda. Na takie coś mógłbym się nawet skusić, gdyby zaszła taka potrzeba :smile: Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 (edited) O rany, aż tyle roboty z tym, ja "kocham" normalną muszkę. :wub: Czy mi się wydaje, czy można regulować mechaniczne przyrządy w mp5? :blush: #No tak, na to wpadłem, ale nie da się góry/dół? Nawet magiczny google nie był mi wstanie odpowiedzieć. Edited April 12, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Można regulować wielkość przeziernika oraz jego ustawienie prawo / lewo. Góra / dół się nie da, chyba że czegoś nie wiem :smile: Edited April 12, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 18, 2012 Author Report Share Posted April 18, 2012 http://allegro.pl/kolimator-leapers-utg-ds3028-3-0-r-g-30-mm-i2256941312.html Czy miał ktoś do czynienia z tym kolimatorem? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Ja, wczoraj. Badziewna regulacja, duża plamka, fajny wygląd i szkła nie odbarwiały obrazu ale miałem wrażenie, że on... lekko powiększa :D. Quote Link to post Share on other sites
matipl95 Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Siemka! Jak chcesz coś małego to brałbym t1 albo coś typu docter chodź ja tam bym zamontował ET 551 ale to nie mój wybór ;d Jak na bliskie starcia to docter powinien załatwić sprawę ;) Ja bym muszki nie ucinał ;d mi to nigdy nie przeszkadzało. Pozdrawiam Matipl95 Quote Link to post Share on other sites
pav Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Jam mam : RD30 Military Type. Muszka trochę wchodzi do kolimatora ale nie przeszkadza w celowaniu. Kolimator jest pancerny, jego minusem jest duża waga. A tak wygląda na replice: http://airsoftphotos.net/album/show/180529#wmasg-box/180529/260880 Edited April 20, 2012 by pav Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts