pukiel Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Pisałem o tym na stronie 36 ale za przekopiowanie chyba mnie nie zbanują chcyba..... :) . Jest sposób tuningu MK1 ażeby wypuszczał większą ilość gazu poprostu w tej dziwgni dzieki której ściągasz zamek jest sprężyna wielu ludzim wydaje się że ona tylko trzyma ażeby dzwignia ta nie wypadła a to jest tylko działanie uboczne głównym zatadniem tej sprężyny jest docikanie "młoteczka" wystarczy pod tą sprężyne podłożyć kilka podkładek np z karty autobusowej czy innego badziewia. UWAGA ja tego nie stosuję ponieważ jest zbyt duże przeciążenie na żerdzi zaworu głównego który lubi pękać nawet (jeśli masz na gwaranci a sklep sie nie kapnie że coś kombinowałeś musisz czekać 2 miesiące aż to sprowadzą z taiwanu przynajmniej na military.pl) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 mógłbym osiągnąć celny zasięg około 70 m... 70m? Wybacz mój sceptycyzm, ale nawet najlepsze airsoftowe snajpy tyle nie mają... Quote Link to post Share on other sites
pi314 Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Teraz ja się pochwalę :) Tłumik pochodzi z Soccoma KJW.Uległ on lekkiej deformacji,brak w srodku kilku części w zamian za to bedzie normalne tlumienie http://img256.imageshack.us/my.php?image=i...=img53952yj.jpg repliki oryginałów http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...shin%20Handguns http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...shin%20Handguns http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...shin%20Handguns czekam na opinie i sugestię :) pi Quote Link to post Share on other sites
pukiel Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Witam, Następna SL9 mojej produkcji drewno: olcha jakby ktoś sie zastanawił jak wyciągnąć maga to zapraszam do dyskusji na temat mojej poprzedniej SL9 :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
crossman Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Jaką szerokość ma ta kolba w rękojeści :?: Quote Link to post Share on other sites
pukiel Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 17cm Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 A to mój rugerek sprzedam Quote Link to post Share on other sites
Hasassin Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 jak zapelniles miejsce wokol tej lufy? bo precka ma zew. 8 mm? Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Tak ma 8mm. Wsadzasz taką "prowadnicę" do środka lufy wewn ośrednicy ciut wiekszej niz lufa wewn ale znowu żeby nie latała za duzo. Ja zrobiłem z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
Piotersky Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Najlepiej taką prowadnicę umieścić u wylotu kulki, jakto uczyniono w długiej wersji rugerka z kjworks. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Ma ktoś pomysł gdzie można kupić jakąś gąbkę ? (jakby co to chodzi o gąbkę na tłumik!) Bo moja już jest na amen rozpruta i się nietrzyma :x I niechodzi mi o gąbkę typu do mycia tylko jakąś która fajnie chłonie dźwięk (testowałem gąbkę do mycia ale niewypaliło) miałem trochę gąbki z opakowań po figurkach metalowych Warhammer ale się już skończyły :mrgreen: (jak wie ktoś o co chodzi to super) Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Najlepsza będzie otulina do rur z Praktikera/ Obi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
boron Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Heh no i skonczylem moja modyfikacje Rugera. No niedoczekała się użycia w boju bo w miedzyczasie kupiłem AEGa. Jutro prawdopodobnie powedruje do jednego z uczestnikow tego tematu (jak bedzie chcial to sie ujawni)(sprzedaje wszystko oprocz rugera, czyli kolbe, lufe z pierscieniami, szyne, lunete, za w sumie smieszne pieniadze patrzac jak koledzy niektorzy z wmasg zycza sobie za sama kolbe). Praktycznie wszystko gotowe, tylko kupcowi zostało pomalowac tak jak bedzie chciał. Szyna pod lunete montowana w taki "cwany" sposob, lufa szerokosci jak czesc z mechanizmem rugera, mocowana na piercien tak samo jak w wersji pistoletowej. Tu pare fotek moich wypocin: Quote Link to post Share on other sites
Toms Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Witam zapraszam do postu, w którym opisuję prosty pomysł na zintegrowanie komory HU z lufa : http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?p=365833#365833 Quote Link to post Share on other sites
QUBA Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 a co powiecie na to czekam na opinje :-) Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 To moja przerobka www.mojesbirka.wz.cz Mk-1 CARBINE Cale to bede naszprycane autokitem i lakierem i potem kamuflagem,no newiem czy dat desert,albo las Quote Link to post Share on other sites
sataneye Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 To teraz moja kolej: Wyposażenie: -luneta 3-9x50E -dwunóg CA (montowany na przejściówce, a następnie na szynie R.I.S. przykręconej do łoża) -tłumik KA -lufa prec. -miękki spust -gumowa stopka kolby -łoże (projekt:sataneye, wykonanie: pukiel) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 ja mam dosc nietypowe pytanie ;] to w sumie do tych co juz go "przerabiali" wizualnie ;) mianowicie chodzi mi o to jaka szerokosc ma chwyt po odkreceniu stockowej kolby? nie posiadam rugera ale jesli bedzie mniej wiecej ta sama lub troche mniejsza niz sie spodziewam to jeszcze jutro squadam zamowienie bo ruger w stocku ladny nie jest (taki OT za ktory sorx) a wiec powtazam pytanie: jaka szerokosc ma chwyt po odkreceniu kolby? z gory thx za odpowiedzi pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pukiel Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 z pytania wnioskuję że mówisz o odkreceniu okładzin a wiec chwyt w takim przypadku ma ok 2cm ale jakiś milimetr wystają jeszcze te dzirki w które wkrecasz śrube czli bedzie to około 22mm POzdr Quote Link to post Share on other sites
esco Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 A ja mam inne pytanie: chodzi mi o to ze w moim egzemplazu nie ma powtarzalnosci strzalow. Pomimo stabilnej pozycji i mierzenia w ten sam punkt kulki leca w rozne strony. Czy to moze byc wina zle wyregulowanego HU? Czy kwestia lepszej lufy? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 A ja mam inne pytanie: chodzi mi o to ze w moim egzemplazu nie ma powtarzalnosci strzalow. Pomimo stabilnej pozycji i mierzenia w ten sam punkt kulki leca w rozne strony. Czy to moze byc wina zle wyregulowanego HU? Czy kwestia lepszej lufy? Norma , tak jest w kazdym rugerze :lol: Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Powiem jeszcze raz może teraz ktoś odpowie. Czemu wystepują puste strzały? Tak na 5 strzalów 2 są puste. Jestem pewien, że jest to wina magazynka bo po odciągnięciu sprężyny pierwsza i druga kulka są zablokowane. Spotkał się ktoś z takim problemem? Quote Link to post Share on other sites
sataneye Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Mi się tak zdarzyło, ale tylko na nowych magach. Najstarszy działa najlepiej :) . Quote Link to post Share on other sites
Geralt_Bialy_Wilk Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Co do tego pierścieniowania lufy w krótkim rugerze - czy nie chodzi po prostu o zamontowanie w lufie zewnętrznej pierścienia z łożyskiem kulkowym, do którego lufa wewnętrzna wpasuje się idealnie, co będzie zapobiegać jej lataniu na boki? Ma ktoś pomysł, jak dostać idealnie wymierzony pierścień z łożyskiem? I czy dwa takie pierścienie sprawdzą się w wersji Carabine? EDIT: Tak przy okazji... może mi ktoś powiedziec, jak się zdejmuje komorę HU i tą sprężynę z lufy? xD Quote Link to post Share on other sites
crossman Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Sprężynke najlepiej jest ''odkręcić'' czyli jeden z końców sprężyny za pomocą śrubokręta ''przewalić'' za to zabezpieczenie i dalej kręcić aż zejdzie samo (jeśli wiesz o co mi biega :wink: ) Komore żeby ściągnąć trzeba odkręcić tą śrubkę do regulacji HU, wtedy zejdzie :D Co do łożyskowania, to wystarcze żwykła tulejka, gdyż łożysko spełnia swoją rolę jak się kręci, po do są kulki w nim żeby zmniejszyć tarcie. Więc to tylko bajer. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts