kermit998 Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 witam mam pewien dylemat kupilem sobie replike karabinka ak i mam pytanie czy pasowal by do niego amerykanski szpej mysle o odwzorowaniu jednostek specjalnych typu seals lub delta zastanawiam sie tez ostatecznie nad formacja grom co poradzicie? Link to post Share on other sites
Brozek Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 To bardzo zły pomysł. Odwróciłeś kolejność - najpierw wybierasz, która jednostka podoba Ci się charakterem działań, ideologią, sprzętem etc., a dopiero potem kupujesz sprzęt, nie odwrotnie. Link to post Share on other sites
Powała Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Yankes w "małpiacie" z AK??? Co najmniej śmieszne... :hahaha: Jeśli już kupiłeś to "paskuctwo" (AK i eMki wywołują we mnie odruch wymiotny), to spróbuj "na Taliba". A tak na poważnie, to będzie Ci pasował - od biedy - polski WZ (pantera leśna), także armia afgańska używa wszelkiej "maści" hybryd AK, więc może skompletuj szpej afgański. Edited April 26, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Nie przejmuj się. Jeśli komuś to się gryzie to jest jego problem nie twój. Najlepiej z AK wyjdzie ci odwzorowywanie okresu wietnamskiego i współczesnych PMC. Tylko po co ci to? Kompletuj to co ci się podoba, rób to z głową i ciesz się zabawą. PS. Powała. Marpat i AK bardzo dobrze pasuje do sił zbrojnych Gruzji. Edited April 26, 2012 by Wukasz Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 A mnie tak zastanawia po co jest drugi taki sam temat? o.O Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Powała. Marpat i AK bardzo dobrze pasuje do sił zbrojnych Gruzji. Raczej M4 :P Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Zależy od okresu. Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Kup sobie marpata, woodlanda, czy coś innego i się nie przejmuj, co inni gadają. Tylko nie bierz się za rekonstrukcje, bo jeden AS już n tym forum taki jest. Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) On chce być Foką, GROMem i DeltaBoyem, a wy mu o Gruzji piszecie, litości! :) GROM, Delta i SEALs używają wszystkiego, więc amerykański szpej i AK będą okej! EDIT: Gdzie jest SAS ja się pytam?! Edited April 26, 2012 by Mati13k Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Nie musisz niczego konkretnego naśladować. Stylizuj się na partyzanta i będzie ok. SASu nie ma bo tam potrzebne są wąsy i pekaesy :P Dlatego jest tylko dla wybranych ;) Edited April 26, 2012 by zolzemon Link to post Share on other sites
kermit998 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 o sas tez myślałem ale tam są potrzebne mp 5-ki i kiling haus:D Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 I kurs angielskiego. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) To nie był angielski tylko Deutchglish - angielski z niemieckim. Das Kiling Haus. Ja Ci Autorze poradze byś sie nie stylizował na niczym. Rób i noś to co Ci sie podoba. Chcesz to nawet biegaj w forku foliowym i pistoletem z kiosku - Twoja sprawa i nikomu nic do tego. Rekonstrukcja jest fajna jak ma się do tego fundusze i ludzi z którymi się to robi (bo wtedy to fajnie wygląda jak jest cały oddział jednolicie ubrany). A jak się mieszka w małej miejscowości to czasem ciężko znaleźć 10 osób do zrobienia jakiegokolwiek teamu. Jak jeszcze dorzucisz wymagania rekonstrukcyjne czy chociażby stylizacyjne to problem się zwiększa (bo Zenek nie lubi Niemców i BW nie będzie rekonstruował a dla Krzysia nie pasuje Wz. 93 i też nie będzie go nosił itd. itd.). Takie moje zdanie. Edited April 26, 2012 by MarekMac Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Kiling haus? No problem - skontaktuj się z nim: http://forum.wmasg.pl/topic/107207-killing-hause-jako-biznes/ Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Do rekonstrukcji potrzeba przede wszystkim wiedzy. Kasa i ludzie to drugorzędna sprawa. Kolega nie ma żadnej z tych rzeczy, a przynajmniej na pewno nie ma tej pierwszej. ;) EDIT: Pomyliłem posty, już jest okej Edited April 27, 2012 by Mati13k Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Pitolita... Jankes z AK w Afganie do tego w trekach Keena... Link to post Share on other sites
keber Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 GROM, Delta i SEALs używają wszystkiego, więc amerykański szpej i AK będą okej! Pokaż mi zdjęcia SEALs np. z AK. Ps. Zdjęcia z zamkniętych strzelnic się nie liczą, bo to szkolenia mające na celi przybliżyć ich do uzbrojenia przeciwnika oraz nauczyć obsługi w razie by już musiał. Z serii ak nie ma nic w użyciu... Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Link to post Share on other sites
ARNI88 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Yankes w "małpiacie" z AK??? Co najmniej śmieszne... :hahaha: Jeśli już kupiłeś to "paskuctwo" (AK i eMki wywołują we mnie odruch wymiotny), to spróbuj "na Taliba". A tak na poważnie, to będzie Ci pasował - od biedy - polski WZ (pantera leśna), także armia afgańska używa wszelkiej "maści" hybryd AK, więc może skompletuj szpej afgański. Gruzińskie wojsko ma sprzęt USA i broń AK Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Jak nie robisz czystej rekonstrukcji, to ubieraj co chcesz byle ci pasowało i byle by ci w tym dobrze było ;) Tak samo z repliką, w grupie mamy wyjściowy marpat ale nie trawie eMek i innych podobnych więc biegam z G36/kałachem/SWD :) Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Dobry kotlet. Taki z mikrofalówki. Temat zamykam. Buniek92 Link to post Share on other sites
Recommended Posts