Scyta Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Witam! Zastanawiam się nad kupnem repliki A.W.S.S. WE-M16A3 DESERT EDITION HARD KICK GAS i chciałbym usłyszeć wasze opinie na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Poczytaj sobie o HK416 tej firmy ,bebechy te same. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Witam! Zastanawiam się nad kupnem repliki A.W.S.S. WE-M16A3 DESERT EDITION HARD KICK GAS i chciałbym usłyszeć wasze opinie na ten temat. Replika która wymaga pieniędzy, czasu, samozaparcia i jeszcze raz pieniędzy. Jak masz za dużo "floty" to kup sobie coś innego, a resztę przeznacz na dobroczynność. Długie repliki WE=syf. EOT. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Długie repliki WE=syf. EOT. Repliki WE=syf. Jak nie masz kasy- nie kupuj. Jak masz kasę- też nie kupuj bo można kupić coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Kałachy od GHK (dobrze mówię?) są lepszą alternatywą od replik długich WE.Pasują części od ostrego itd. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Kałachy od GHK (dobrze mówię?) są lepszą alternatywą od replik długich WE.Pasują części od ostrego itd. Nie są żadną alternatywą, podobny syf w środku jak w WE, mnóstwo zachodu i mamony dodatkowo trzeba wpakować, żeby to dobrze strzelało. Quote Link to post Share on other sites
Scyta Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 To w takim razie jaką replikę polecacie mniej więcej w cenie cenie tej m 16 ? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Jeśli nie musi być to gaziak to polecam M16 od KWA. Edited April 27, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 To w takim razie jaką replikę polecacie mniej więcej w cenie cenie tej m 16 ? Z gazu? Tanio Kobę z pierwszej generacji. Z wiertarek to cokolwiek z pierwszej klasy. Quote Link to post Share on other sites
Scyta Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 Dzięki za podpowiedż,bo już się napaliłem na tego gaziaka.Na strzelankach ludzie też mówią,żeby brać repliki z pierwszej klasy. Quote Link to post Share on other sites
zOMFG Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Też myślałem o WE M16A3 tylko w open bolcie i CO2. Czy ta replika doinwestowana w stalowy kompletny zespół spustowy dalej jest technicznie syfem? Mam świadomość puszczających magów ale skoro da się je naprawić to chyba nie jest to duży problem? Na razie nie biorę pod uwagę tego, że replika to 1500zł + trigger box 400zł + magi, tylko to że chciałbym M16 na CO2 jeśli tylko będzie dało się to użytkować z bananem na twarzy. Wiem że M16 od KWA byłaby sprawniejsza i 3x tańsza ale wiertarka w rękach to jednak nie to samo co gaziak co2 (wkurzający dźwięk wystrzału i brak jakiegokolwiek odrzutu = mało zabawy) :( Edited May 6, 2012 by zOMFG Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 VFC albo Tanio-Koba. To są dobre i w miare tanie gaziaki. Osobiście wolałbym VFC, poczytaj po prostu o nich, a WE to syf. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Ani Tanio Koba ani VFC nie mają opcji na Co2. Koba, ze względu na to, że: primo-jest Kobą ;), secundo-ze względu na zastosowane materiały. VFC póki co nie ma opcji na Co2, bo to nie jest stricte system Magna. Jeśli koniecznie już chcesz mieć gaziaka na Co2 to Inokatsu/Viper albo WA ze stalowym setupem. WE to syf w środku i na zewnątrz. Sorry. Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Jak mniemam ten karabin na taiwangunie to wciąż ten sam co był w 2012 czy może WE coś usprawniło i można myśleć o zakupie? http://www.taiwangun.com/gazowe/a-w-s-s-we-m16a3-gbb-type-with-open-bolt-system-tan-we Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Oni dalej piszą AWSS a to z tego co kojarzę tyczyło się starego closed bolt. Tym czasem w opisie jest jak byk open bolt. Jak jesteś świadom wad i zalet GBBR to możesz brać śmiało. Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Chodzi mi raczej o jakość części. Ze szybko się zużywają bo nie są stalowe. To mnie martwi i nie wiem czy coś się zmieniło czy dalej trzeba fortunę przygotować na ewentualne modyfikacje, które mogą pojawić się wcześniej niż później. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Ja ma przemiał dopiero rzędu 4000 kulek i na fabrycznych częściach. Wszystko działa poprawnie. Jedynie rolka młoteczka wybiła leciutkie wgłębienie na bolcie. Poczytaj sobie wątek o m4 we. To ta sama konstrukcja. Najlepiej czytać od tyłu, bo w tym wątku jest również o closed bolcie (od początku). Na GG spokojnie jedź na częściach fabrycznych. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 W WE średnio po 10k kulek pada kurek. Same części stockowe do tego systemu są bardzo tanie. Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 (edited) No wygląda na to ze się chyba skusze :icon_smile: mam dość elektryków. Wielkie dzięki za pomoc! Pozostaje tylko pytanie. CO2 czy GG? Edited April 2, 2017 by Yelon Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 mam dość elektryków. Zmienisz zdanie na przełomie września/ października ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Jak człowieka stać na gaziaka i kilka magazynków (bo z jednym nie ma zabawy) to raczej stać też żeby mieć również elektryka na chłodne dni. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Podepnę się do pytania. Też szukam gaziaka ale M16A4 :P Jak nie WE to co? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 ^Nie masz zbytniego wyboru. WA nie uświadczysz, tak samo Marui. Zostają bodajże tylko ARki od Viper Techa. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 ^Nie masz zbytniego wyboru. WA nie uświadczysz, tak samo Marui. Zostają bodajże tylko ARki od Viper Techa. Jak mam brać VT to wole troche dołożyć i wpakować Daytonke ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Skoro masz już cały osprzęt potrzebny do HP to nie jest to zły pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts