warat Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Witam Tak jak w temacie-zamierzam kupić kamo do budynków,wiem,że jednym z nich jest UCP,ale czy są jakieś inne? Ogólnie szukałbym czegoś takiego: http://images.wikia.com/metalgear/images/c/c3/Splitter.jpg (tak,wiem,że to głupie),czy takie kamo w ogóle istnieje? No i kabura,najlepiej udowa,z miejscem na dodatkowy magazynek. Na całość mam ok. 200zł. Z góry dzięki za odpowiedź. Edited May 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Tak, masz rację, to głupie. Kamuflaż w budynkach jest zbędny. Do czego ta kabura? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 (edited) Tak, masz rację, to głupie. Kamuflaż w budynkach jest zbędny. Jak wyżej! Jeśli już koniecznie chcesz mieć odrębny mundur do budynków, to czarny kombinezon Kabura do MK23 Edited May 14, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Głupoty piszecie. Do budynku najlepszy jest deseń brudnoklatkoschodowy, kafelkowołazienkowy lub wręcz pokojowotapetowy. To zalezy od punktu w jakim będziesz stał. Ale najlepszy jesy kamo uniwersalny miejsko-leśny w postaci czarnego lub niebieskiego wora na śmieci. W nim człowiek wygląda jak nierzucający się w oczy element krajobrazu i ma spore szanse zaskoczyć przeciwnika. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 :happy: Arend, z całym szacunkiem, ale czarny lub niebieski wór na smieci to dobre dla amatorów. Prawdziwy miejski prO kamuflaż, odpowiednik kombinzeonu ghillie, to kostium maskujący typu nurek śmietnikowy, przez profanów zwany błędnie żulem. Zapewnia pełne maskowanie optyczne i olfaktoryczne, nawet najbardziej zdeterminowani przeciwnicy będą mieć trudności z prowadzeniem walki przeciw osobie korzystającej z tego rodzaju kamuflażu (o ile jest przygotowany z należytą dbałością o szczegóły). Ba, jest to chyba jedyny kamuflaż, który jest skuteczny w sytuacji walki wręcz! :happy: Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 (edited) Co do Kamuflaży na budynki dodałbym jeszcze A-Tacs ale jak już wcześniej napisał Powała i Brit, dużego sensu to nie ma. A jeśli chodzi o kaburĘ do mk23, raczej odradzam kaburĘ udową na taką wielką klamkĘ. Lepiej było by zamontować taką kaburĘ na kamizelce ewentualnie (gorsza opcja) na pasie. Udowa kabura na taką klamkĘ ujdzie, ale super wygodne to nie będzie. Głupoty piszecie. Do budynku najlepszy jest deseń brudnoklatkoschodowy, kafelkowołazienkowy lub wręcz pokojowotapetowy. To zalezy od punktu w jakim będziesz stał. Ale najlepszy jesy kamo uniwersalny miejsko-leśny w postaci czarnego lub niebieskiego wora na śmieci. W nim człowiek wygląda jak nierzucający się w oczy element krajobrazu i ma spore szanse zaskoczyć przeciwnika. http://forum.wmasg.pl/topic/124034-szybkie-pytanie-szybka-odpowiedz/ "Wyrzucane będą jedynie wypowiedzi osób zielonych, które mogą narazić autora tematu na niebezpieczeństwo, a także posty osób zaawansowanych, które będą szydziły bądź obrażały osoby pytające." Ale kropki w zdaniu to poprawia... Edited May 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/124034-szybkie-pytanie-szybka-odpowiedz/ "Wyrzucane będą jedynie wypowiedzi osób zielonych, które mogą narazić autora tematu na niebezpieczeństwo, a także posty osób zaawansowanych, które będą szydziły bądź obrażały osoby pytające." Ale kropki w zdaniu to poprawia... Ależ gdzież tu szyderstwo. Podpowiadamy tylko pomysły, bo kamo ceglane ciężko w handlu namierzyć. Zresztą ceglane kamo też się lipnie sprawuje na tle wielkiej płyty. A co do kropek, to poprawia i ogonki i wielkie litery i wręcz czasami ciągnie łacha z ćwierćpśmiennych ;D . Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 A co to ma do regulaminu? Ja tutaj obrażania żadnego nie widzę, a informacje uznaje za przydatną (koniecznie muszę spróbować! :wink: ). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 To się niema co śmiać. Na piątym Afgaraku przez prawie cztery godziny naszą siedzibę nękał snajper. Przetrząsanie pobliskich kszunów nic nie dawało i nikt niemógł namierzyć gdzie się łajza skampił. Dopiero przypadkowy powiew wiatru odsłonił niebieskie worki na śmiecie którymi był przykryty (lekko napchane suchą trawą mało rózniły się od dzikiego wysypiska). Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 (edited) A co to ma do regulaminu? Ja tutaj obrażania żadnego nie widzę, a informacje uznaje za przydatną (koniecznie muszę spróbować! :wink: ). Są zwyczajnie głupie i wprowadzają "świerzaka" w zamęt. Nie ma to jak suche "WMASG-owe" żarty. A jak już mamy tak się przekomarzać na głupie błędy to dodam że: Ale najlepszy jesy kamo uniwersalny miejsko-leśny w postaci czarnego lub niebieskiego wora na śmieci. Nie ma takiego słowa jak "jesy" :wink: . Edited May 14, 2012 by bastekkk Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Nie przekomarzaj się z moderatorem. :maniak_strach: On ma większy młotek... :maniak_strach: :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
Noxagon Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Moderator ma zawsze racje , a jeżeli nie patrz punkt miejski. Swoją drogą naturalne camo , z naturalnych dóbr Polskich takich jak puszki po piwie , butelki po winiaczach i papierki po snickersach + ewentualnie plastikowych kulek ASG w 3/4 miejscówek w których się bawimy jest jest aż nadmiar efektowne , wiec nie ma z czego się tutaj śmiać ! Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 W samych budynkach najlepiej sprawdza się czarny... wiem bo widziałem (a raczej nie widziałem :wink: ) A ogólnie w terenach zabudowanych ja sobie chwalę multicam. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Jest jeszcze rosyjski tien i gorod ;) . Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Wyobraźcie sobie takie "ghillie" z worków na śmieci, puszek, atrap kamieni i cegieł. Takie założyć i "skampić się w rogu" - nikt na nas uwagi nie zwróci. :wink: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Można jeszcze poszukać sortu SOKu. O takiego . Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Moderator ma zawsze racje , a jeżeli nie patrz punkt miejski. Swoją drogą naturalne camo , z naturalnych dóbr Polskich takich jak puszki po piwie , butelki po winiaczach i papierki po snickersach + ewentualnie plastikowych kulek ASG w 3/4 miejscówek w których się bawimy jest jest aż nadmiar efektowne , wiec nie ma z czego się tutaj śmiać ! Nie przypominam sobie żebym zostawiał gdzieś butelki po mnie. A co do kamuflażu budynkowego - to polecam solidnie się zakurzyć szarym pyłem. Rozgrywki są z reguły w opuszczonych budynkach, więc szary pył się znajdzie na podłodze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts