Feroce Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Witam panowie. Czas na replikę full metal tak więc powstaję ten temat. Myślałem nad CM.039C FULL METAL, tylko czy korpus nie jest ze znalu? Ogólnie chciałbym kupić replikę ( AK lub M4) do 700pln. Koniecznie z szynami i nie chcę błądzić jak pijane dziecko we mglę, tak więc pytam was o rady. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 W wielu replikach jest korpus ze ZnAl. Moja emka śmiga już cztery lata ze znalowym korpusem. Stal należy do rzadkości. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Niektóre RK od Boyia są w całości zrobione ze stali. Ale są w zasadzie nie dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Feroce Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 Ewentualnie mogę dozbierać 100-150pln, byle kupić coś sensownego. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 (edited) Wszystkie RK od Boyi mają stalowy korpus. Reszta części jest albo ze stali, albo ze ZnAl-u. Cymy 0.48, itp. też mają stal. PS Ten temat należy się do II klasy. Edited May 15, 2012 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
Feroce Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 W takim razie proszę moda o przeniesienie i przepraszam za błąd. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Jankus - repliki Full Steel od BOYI mają lufę (i tylko lufę) z aluminium. Reszta to stal. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek7 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Polecam RK-06 Korpus oczywiście że stali a i kolba stała. Wiem co mówię ponieważ mam przerobionego na beryla i korpus pomimo przeróbek(ciąć) znosi wszystko;) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> Opisy i informacje - I klasa" do "Pytania i odpowiedzi -> Szybkie pytanie - szybka odpowiedź". Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 (edited) Jeśli się nie mylę to PPSh-41 to stal i drewno, bebeszki nie do zdarcia GB V.7, niestety cena dość wysoka, w Specu nieco taniej PPSh-41 ale w obydwu sklepach replika chwilowo niedostępna. Nie jest to replika w zakresie Twoich preferencji (AK, M4) ale jeśli Cię zaciekawi, będziesz miał czas na dozbieranie "kasy". Skontaktuj się ze sklepami czy i kiedy spodziewają się dostawy. Edited May 16, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Noxagon Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 (edited) Z tego co mi się zdaje M4 KWA też nie jest z ZnAL-u i kosztuje w granicach 1000zł , choć głowy za to uciąć nie dam. Edited May 16, 2012 by Noxagon Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 (edited) Wszystkie RK od Boyi mają stalowy korpus. Reszta części jest albo ze stali, albo ze ZnAl-u.Cymy 0.48, itp. też mają stal. Małe sprostowanie - Repliki Boyi są po części ze stali, a po części ze znalu, poza replikami z oznaczeniem S, SW, albo WS, które są w całości ze stali poza aluminiową lufą. Replik Cymy w pełni stalowych nie ma, CM048 i podobne są zrobione tak jak podstawowe Boyi - wytłoczka stalowa z istotnymi elementami ze znalu. Jeśli chodzi o repliki Emek, to wszystkie są (w tej cenie) ze znalu (są aluminiowe, ale dużo droższe). Z drugiej strony nie ma co się w Emkach znalu bać - od patrzenia pękać nie będą. CM039 jest ze znalu, ale też obaw nie powinieneś mieć, unikać trzeba replik CM036 w których lubią pękać "uszy" mocowania frontu. Z tego co mi się zdaje M4 KWA też nie jest z ZnAL-u i kosztuje w granicach 1000zł , choć głowy za to uciąć nie dam. Jest ze znalu, ale jak mówiłem wcześniej nie ma obaw. Edited May 16, 2012 by Dread Quote Link to post Share on other sites
Feroce Posted May 16, 2012 Author Report Share Posted May 16, 2012 W takim razie Cm039 pewnie wejdzie ;) Dzięki za odpowiedzi panowie. Quote Link to post Share on other sites
sorch62 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 A jakie emki mają aluminiwe body? Pytam z ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 A jakie emki mają aluminiwe body? Ostre :) A z replik, to King Arms. Taiwangun podaje też, że SRC ma aluminiowy korpus, ale oni mają bogatą tradycję kłamania odnośnie zastosowanych materiałów, w SRC jest znal. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 King arms też znal :) G&G, Socom gear mają aluminiowe korpusy i boyi też. Poza tymi to ciężko znaleźć w stoku aluminiowy korpus w emce. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Poza tymi to ciężko znaleźć w stoku aluminiowy korpus w emce. Vipertech i Inokatsu mają :D. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Vipertech i Inokatsu mają :D. To już bardzo wysoka półka cenowa jak dla zwykłego śmiertelnika :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 (edited) King arms też znal :) Sorry, pokiełbasiło mi się z Real Swordem :D Mimo wszystko nie ma co demonizować znalu, chyba, że mówimy o znalu Cymy w kilku seriach replik. Edited May 16, 2012 by Dread Quote Link to post Share on other sites
Feroce Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 Panowie a może lepiej CM048A? Szynę i kolbę można zawsze ogarnąć :)? Quote Link to post Share on other sites
Feroce Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 Czy w 48A można zamontować taką szyne jak w 39C http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_127&products_id=7718&name=Cyma_-_Szyna_Tactical_Scope_Mount_do_AK_-_039C i kolbę od m4? Jeżeli tak to wybór padnie na 48 ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 To już lepiej RK-06WS od Boyi, jeżeli zależy Ci na dobrym wykonaniu zewnętrznym. W Cymie jedyne co masz lepsze, to gejbox przystosowany do mocniejszego tuningu, natomiast zewnętrznie masz dużo bardziej kruchą replikę, z bardziej wiotką komorą, z reguły ze złym nitowaniem obsady lufy i z źle wykonaną samą obsadą. Znal Cymy to jeden z gorszych znali używanych w replikach. Nie mówię, że CM048 to zła replika, mówię tylko, że mając do wyboru replikę stalową i replikę ulepioną z kurzu, smarków i metalu zawsze lepiej jest wziąć tę stalową. Oczywiście zaraz pewnie pojawią się tu tabuny ludzi z argumentami "mam CM048 i nic mi się nie stało", tym ludziom pozostaje tylko gratulować szczęścia. Quote Link to post Share on other sites
Feroce Posted May 18, 2012 Author Report Share Posted May 18, 2012 No właśnie szukam m4 albo ak godnego uwagi, byle był to tactical. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 No to stalowy boyi, ale będziesz musiał sobie zrobić ''taktykala". Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 "byle był to tactical" No i tu parsknąłem śmiechem. Jak na razie jedyną przewagą repliki "taktycznej", którą da się odczuć to wygodniejszy chwyt pistoletowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts