Sariel Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Mam stockowego wella. Chciałbym podkręcić mu troszkę fps za jak najmniejszą kasę. Więc chciałbym wstawić tak: preckę i nową gumkę hu - pytanie: czy dobiorę cokolwiek do stockowej komory? A jeśli już istnienje wybór to co polecacie? springa m170 i tu pytanie czy mechanizm mi to wytrzyma?, jeśli nie to springa m160 - proszę polecenie mi czegoś. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Polecam zajrzeć do działu tuningowego, lub przejrzeć tematy w tym dziale gdzie co piąty temat dotyczy taniego tuningu wariorów wszelkiej maści. A odpowiedż jest cały czas jedna. Istnieje niestety tylko drogi tuning Wariora (warriorów wszelkiej maści). Quote Link to post Share on other sites
Sariel Posted May 25, 2012 Author Report Share Posted May 25, 2012 A można poznać odpiwiedz na jeden szczegół zamiast ogólników? Czy do stockowej komory dobiorę lufę i gumkę hu? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Na tak zadane pytanie odpowiedź brzmi TAK. Natomiast na pytanie pomocnicze: "czy to ma jakikolwiek sens" odpowiedź brzmi: NIE, TO WYWALENIE KASY W BŁOTO. Pozdrawiam i miłego łykendu. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 (edited) Czemu lecisz na FPS? Nie lepiej popracować nad powtarzalnością strzału. Jeżeli chcesz tuningować to możesz bawić się w to etapami. 1. Komora PDI, precka promyk, gumka Hu 1i1/2 stabilizowanie lufy. 2. Zespół spustu 3. Zespół cylindra (cylinder, tłok, głowica, sprężyna) Snajperstwo kosztuje. W wypadku tak długiej lufy w wielkim płaszczu konieczne jest jeszcze dostabilizowanie lufy. Edited May 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Czemu lecisz na FPS? Nie lepiej popracować nad powtarzalnością strzału. Jeżeli chcesz tuningować to możesz bawić się w to etapami. 1. Komora PDI, precka promyk, gumka Hu 1i1/2 stabilizowanie lufy. 2. Zespół spustu 3. Zespół cylindra (cylinder, tłok, głowica, sprężyna) Snajperstwo kosztuje. W wypadku tak długiej lufy w wielkim płaszczu konieczne jest jeszcze dostabilizowanie lufy. Żadna stabilizacja nie jest konieczna, wystarczy ustabilizowanie lufy na końcach- w komorze i przy nakrętce na końcu. Nie zaobserwowałem najmniejszego wpływu obecności/braku spacerów na skupienie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 A ja wprost przeciwnie. Zauważyłem wzrost skupienia po założeniu dwóch stabilizatorów. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Bo może w nakrętce nie miałeś ustabilizowanej lufy ale to wystarcza. Od dawna już nie montuje spacerów bo to parę dych na darmo wywalone. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Teraz już nie sprawdzę bo sprawę rozwiązałem inaczej, znaczy sprzedałem łoriora;D. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Mam stockowego wella. Chciałbym podkręcić mu troszkę fps za jak najmniejszą kasę. Więc chciałbym wstawić tak: preckę i nową gumkę hu - pytanie: czy dobiorę cokolwiek do stockowej komory? A jeśli już istnienje wybór to co polecacie? springa m170 i tu pytanie czy mechanizm mi to wytrzyma?, jeśli nie to springa m160 - proszę polecenie mi czegoś. Jaką sumą dysponujesz ? Quote Link to post Share on other sites
Sariel Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Jaką sumą dysponujesz ? ok 200 -300zł żeby spróbować się rok pobawić i sprawdzić czy warto w to dalej pakować kasę... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Że jak?! 200-300zł na snajperkę? Litości... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Dołóż jeszcze stówkę i kupisz celownik z montażem :D. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Ja ostatnio się zastanawiałem czy w cenie M14 G&G+tuning zrobię jakiegoś warriora ale moje plany legły w gruzach kiedy włączyłem kalkulator. Możesz jeszcze sprzedać Warriora i kupić jakiegoś porządniejszego elektryka :D. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 ok 200 -300zł żeby spróbować się rok pobawić i sprawdzić czy warto w to dalej pakować kasę... Na twoim miejscu wstawił bym dobrą lufę , np. Prometheusa do stokowej komory .Poprawę będziesz miał . Później zadecydujesz , czy inwestować dalej . Jak nie to lufę zawsze upchasz do jakiegoś elektryka . Są gotowe zestawy tuningowe do Warriora w cenie ok 100 dolarów , plus komora PDI . Najlepiej zagadaj do Trzmielora , to ci wszystko wyjaśni . :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Po co lufa, jak i tak będzie potem musiał wymienić komorę i tylko straci kasę na preckę? A lufy i tak nie wsadzi do AEGa. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 No toś dowalił bo napisał wyraźnie: Jak nie to lufę zawsze upchasz do jakiegoś elektryka Ergo lufa standardu AEG do stockowej komory plus tulejka. Ale takie zestawienie tak czy srak nie ma najmniejszego sensu bo co komu z lufy promyka skoro ma gównianą komorę. Taka prawda. Dopiero zestaw guma-komora-lufa daje oczekiwany efekt. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Można pokuśić się jeszcze na zestawik tuningowy well'a . Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 (edited) No tak ale to ludzie mówią,że ten tuning z zestawu to między młotem a kowadłem. Edited June 6, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Taki zestawik za 100 dolców :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Wydaje się niedrogo. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Taki zestawik za 100 dolców :biggrin: Gdzie?! Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Trzmielor wyczaił w sklepie w Hong Kongu :biggrin: . Znajdziecie go też wpisując w Google Enhanced Upgrade Kit for Type 96 . Nie wiem czy czyta ktoś to z Gunfire , ale gdyby sprowadzili to do sklepu , pewnie sporo ludzi by go kupiło . Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Na ehobbyasia jest, za $69,99. Quote Link to post Share on other sites
brabus Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Dobrze widzę że obudowa spustu jest metalowa ? :zastanawia: Tak jest metalowa :icon_eek2: I podobno pancerna, ale ciężko się wciska spust. Może da się coś z tym zrobić ale za taką cenę nie kupimy nawet samego metalowego spustu więc cena jest świetna za taki zestaw. Na kulkach 0.25g ten zestaw wyrabia 512fps. Edited June 7, 2012 by brabus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts