Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dan Wesson jako boczniak

Recommended Posts

Witam

Podobają mi się dwie wersje tego rewolweru:2,5 i 6 calowa,ale mam kilka pytań:

2,5 cala:

Byłby idealny jako boczniak (na filmiku z testem wychodziło 350 fps) ale martwi mnie jedno:czy taka króciuteńka lufa mocno obniża zasięg?

I w ogóle-ile to ma skutecznego zasięgu?

6 cali:

Tutaj chodzi bardziej o obniżenie mocy-wiem,że trzeba zmienić sprężynę zbijaka,ale gdzie jej szukać i jak ją nazwać?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Spokojnie,myślałem o tym,i jestem świadomy,że może być z nią ciężko,ale spoko,lubię wyzwania :icon_biggrin:

Dexterkrak- o której wersji mówisz?Mam w planach dorobienie HU(w wersji 6 calowej od razu,w 2,5 trochę później).

Ok,to teraz-skąd wytrzasnąć tą sprężynkę?

Można ją kupić w jakimś sklepie?

I co do HU-czym go dorobić i jakiego O-ringa użyć?

Czytałem temat o tej replice,ale niestety tutorial jest po francusku,więc nic nie rozumiem.

Skoro masz ochotę na rewolwer, i ma on strzelać, a nie tylko wyglądać, to może weź pod rozwagę Tokio Marui? Robią Colta Pythona (a jeśli dobrze widziałem w ostatniej relacji z targów, S&W też wraca na rynek) w wersji 2,5", 4" i 6".

Ma HU (bez regulacji, ale działa pięknie) i moc wystarczająco małą, żeby być zabawką powszechnie akceptowaną w CQB.

Możesz go załadować 6 kulkami i iść na realizm, ale możesz załadować go równie dobrze 24 kulkami i iść na skuteczność.

Ma cholernie dużo klimatu.

Jedyny minus w porównaniu z Dan Wessonem jaki dostrzegam, to realizm ładowania: DW ma wymienne łuski i speedloadery, w TM łuski są na stałe i ładuje się je nie wyciągając z bębenka.

Tak, mam i używam.

Edited by Errhile

Na WGC chcą za niego 130-140 USD zależnie od wersji (srebrne droższe niż czarne).

Za Dan Wessona chcieli 119 USD., tylko w tej chwili nie mają.

Różnica 10-20 dolców. Więc moim skromnym zdaniem znikoma - za to nie musisz się bawić w przeróbki: wyciągasz z pudełka, nabijasz gazem, ładujesz kulkami i strzelasz. Kulki w łuskach, bębenek się obraca, mechanizm spustowa pojedynczego / podwójnego działania działa jak złoto.

Fakt, że łuski na stałe w magazynku, choć dla mnie to akurat zaleta: nie pogubią się, a wydatki na Colta ograniczają się do (symbolicznego zresztą) zużycia gazu i kulek. I tak, karmię go zwykłym GG od jakiegoś roku. Nie robi to na nim wrażenia.

No i niestety-wszystko rozbija się o cenę.

Sam rewolwer (po przeliczeniu walut) kosztuje 460 zł.Plus trzeba jeszcze doliczyć transport i cło.

Dan Wessona można dostać za 360 zł z przesyłką (wersję 6 calową).

Mam do wydania ok.400 zł.

Teraz rozumiesz?

Nawet,jeśli zakup łusek trochę będzie kosztować,to można je kupować stopniowo-repliki raczej na części nie kupię :biggrin:

No i niestety-wszystko rozbija się o cenę.

[...]

Mam do wydania ok.400 zł.

No, skoro tak, to tak: pewnych rzeczy nie przeskoczysz.

Ja osobiście mocno bym się zastanawiał, czy w ogóle pakować się w rewolwer w tej sytuacji. Ale to ja.

:happy:

......Mam w planach dorobienie HU.......

I co do HU-czym go dorobić i jakiego O-ringa użyć?

Dorobię znaczy hopa , tylko niech mi ktoś powie jak to zrobić, z czego zrobić. A może ktoś mi to zrobi najlepiej. A już najlepiej jak cena zrobienia nie przekroczy resztek z 4 stów jak rewolwer kupię. :bialaflaga:

Śmiem się wypowiedzieć, jako że używam 6" jako boczniaka i często odrzucam główną na rzecz walenia z tego bydlaka. Zasięg jest wg. mnie przyzwoity jak na broń krótką, celność oceniam na wzorową. W CQB go używam, reszta teamu się nie skarży (większość ma repliki 400-420 fps). W kwestii osłabienia:

mniej inwazyjną metodą jest starożytny manewr "patyczek Chupa-Chups". Mianowicie kroimy taki patyczek i wsadzamy go do łuski od tyłu. A poza tym:

http://forum.wmasg.pl/topic/66984-dan-wesson-4-8/page__st__120__p__1682062__hl__dan+wesson__fromsearch__1#entry1682062