Errhile Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Zależy jak leży. Mam Tasmanian Tiger Essential Pack, i jak już nauczyłem się pakować na lekko, to jest bardzo fajny. 8 litrów (w tym pęcherz 3l) to nie jest dużo, ale na codzień i na łupankę do lasu wystarczy. Wchodzi mnóstwo rzeczy, zwłaszcza dokąd apteczkę troczę na wierzchu. Kurtkę / polar też - raz, że zabiera toto mnóstwo miejsca w plecaku (mój poprzedni plecak - klon Maxpeditiona Falcon II - miał 30l, a polar zżerał prawie połowę...), dwa, że jak potrzebujesz założyć, to z reguły wolisz rozpiąć dwa fastexy, niż grzebać w plecorze. Wisporta Sparrow 20l ma kumpel, pożyczył mi go na tydzień - więc wymacałem go w takich samych warunkach, jak Tasmaniana: przez tydzień popylałem z nim do roboty. Cóż, 250% pojemności w porównaniu z Essentialem, więcej kieszeni, wiecej powierzchni montażowej, Nie miałem okazji go naprawdę docisnąć bagażem, ale system nosny co najmniej równie dobry, albo i lepszy. Byłbym za Wisportem, tym bardziej, że cena porównywalna. Jedyne, co przemawia za Essential Packiem - poza faktem, że już go mam - to głupota zupełna: rozmiar / pakowność. Po prostu wymusza żeby myśleć przy pakowaniu i nie wrzucać sobie na garb kupy zbędnych pierdół, które miałem w Falconie... Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Sparrow 20 l jest bardzo OK oczywiście w swojej klasie pojemnościowej. Jest lekki, wygodny i funkcjonalny. System nośny też oceniam pozytywnie. Bez problemu mieści wkłady hydracyjne Source'a 2l i Camelbaka 3l .. Używam intensywnie od ponad roku i na razie nic się nie odpruło, urwało czy wyłąmało.. Polecam Quote Link to post Share on other sites
shooter_1000 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Jeśli masz kupę gratów, bez których nie możesz się obejść co, jak znam życie, wielu się zdarza, to zdecydowanie Sparrow 20 L. Miałem okazję przez chwilę się nim pobawić. To fajny sprzęt, pakowny i wygodny, podobno wytrzymały. Dla minimalistów takich jak ja, jest aż nadto :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Ja też polecę Sparrowa. Masz do 20 litrów, a jak trzeba to ściągniesz i jest mniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 BLAM! TT Essential Packa nie było i nie było, Sparrow 20 był za duży, a tu nagle nadarzyła się okazja, to ciach - wleciał Sparrow 16! Połażę i zobaczę, na razie jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Mnie od Sparrowa 16 odstrasza konstrukcja pleców - 20l ma wentylacje, która chyba jest całkiem sensowna. ...nie, zeby użytkowany przeze mnie TT Essential Pack był pod tym względem lepszy, ale to wiem po paru latach użytkowania ;) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Tutaj Sparrow 16 z helikonowskim organizerem. Porównując z MAPem, co go targałem przez parę lat, to niebo a ziemia. Porównując z innymi plackami tej klasy / pojemności, to nie wiem. :P Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Mam pytanko: Próbował ktoś wcisnąć do Wisport'a Sparrow'a 20l taki camelbak http://allegro.pl/wklad-hydracyjny-camelbak-source-wlps-3l-coyote-i4592295080.html ? Teoretycznie jak zmierzyłem to powinien spokojnie wejść. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Przepraszam za posta pod postem ale może się komuś przyda. Wkład nawet wypełniony po brzegi wchodzi spokojnie do wyznaczonej przegrody i zostaje jeszcze sporo miejsca w komorze. Problemem może być jedynie to że plecak ma jedynie przelotkę (zamiast haczyka co by zaczepić wkład), a wkład nie ma żadnego haczyka ale wystarczy kilka cm paracordu i wsio gra. Administratora/Moderatora proszę o połączenie postów. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Podziękował, jak mi się Essential rozsypie to myślałem właśnie w Sparrowa 20 celować, a ten wkład zawsze mi się podobał :) Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 (edited) Wie ktoś czy będę w stanie bez jakiś alpejskich kombinacji przymocować Sparrow'a 16l na molle do kamizelki JPC? Edited February 21, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 Tylko po co? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Na klamrach QASM, RED RIVER tak robi i bardzo dobrze to działa. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=7851 http://img01.militaryblog.jp/usr/m/i/l/milimilispot/attachment006789_1.jpg Tylko po co? A po to na przykład, żeby zrównoważyć cięższy przód kamizelki, który może być obciążony magazynkami w kangurze i na nim, radiem (lub dwoma) i innymi pierdołami ;) Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Racja z tym równoważeniem (przód mi leci w dół bo jest bardzo ciężki przez tonę szpeju na nim). Kupiłem sparrowa 16l i na patencie zamontowałem go na kamizelce. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 (edited) Trochę odświeżę temat. Szukam małego plecaka około 10-12 litrów. Ma wchodzić pęcherz do 3L i litrowa butla z HP. Bardzo mile widziane byłoby gdyby butla i pęcherz były od siebie odizolowane przegrodą. Druga rzecz, mile widziana choć nie obowiązkowa, to możliwość noszenia na szelkach jak i podpięcia do molle. Zastanawiałem się nad TT Essential Pack i Sparrowem 16. Czy w nich pęcherz jest oddzielony jakkolwiek od reszty przestrzeni? A może macie jakieś inne fajne pomysły. Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny. Pozdrowienia Edited August 18, 2015 by zolzemon Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 (edited) Ja korzystam z czegoś takiego, pojemność trochę ponad 10 l, osobna kieszeń na camela, możliwość dołożenia kieszeni po bokach, przyzwoite szelki i pas biodrowy. Jedyne do czego można się przyczepić to wątło wyglądające mocowanie szelek na dole, ale wystarczy doszyć jakieś d-ringi i będzie ok. Na jednodniowe wypady w sam raz, mieści spokojnie 5-6 l wody (2l w camelu i 2 butelki po 1.5-2 l w komorze), jedzenie na cały dzień i pierdoły. Na dłuższe przytraczam go do dużego plecaka i odpinam jak tamten zostaje w bazie. Edited August 19, 2015 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Po MAP-ie, Wisporcie S16 teraz czas na TT EP Wisport S16 nie mieścił standardowych 3 litrówek Camelbaka. W połączeniu z ULPP od SPEC OPS: https://goo.gl/photos/TpPcsdsgx5zsLFwf6 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 http://www.krawiectwotaktyczne.pl/index.php?route=product/product&product_id=91 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts