Radula Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 (edited) Witam Chciałbym kupić sobie taki KOLIMATOR http://allegro.pl/kolimator-strzelec-asg-11-22-mm-lepiej-niz-laser-i2368597689.html do repliki SHOTGUNA http://www.taniemilitaria.pl/shotgun-m180d1-long-magazynki-p-177.html którą już posiadam. Na takim kolimatorze chciałbym zobaczyć jak się z tego celuje itd. Czy to w ogóle jest dobry pomysł? (Bo shotgun kosztuje 100, a nie chce mieć kolimatora lepszego od repliki...) . EDIT: Link Poprawiony Edited June 8, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Popraw link. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Bóg jeden wie , czy to w ogóle będzie działać , najtańszy rozsądny kolimator jest w cenie twojego szotguna :D. Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 (edited) Właśnie nie chcĘ wydawać na dodatki więcej niż wydałem na shotguna. Edited June 8, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
champler Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 (edited) Ja bym radził nie kupować. To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale. Aczkolwiek brak przyrządów celowniczych , nawet jak ktoś dopiero zaczyna zabawe z ASG zapewne może irytować. ED: Jak chcesz dlugo biegac z tą pompką to kup , jak zamierzasz zaraz kupic nową broń, to nie bierz , zostaw sobie na kulki :biggrin: Edited June 8, 2012 by champler Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 (edited) Ja bym radził nie kupować. To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale. Aczkolwiek brak przyrządów celowniczych , nawet jak ktoś dopiero zaczyna zabawe z ASG zapewne może irytować. ED: Jak chcesz dlugo biegac z tą pompką to kup , jak zamierzasz zaraz kupic nową broń, to nie bierz , zostaw sobie na kulki :biggrin: Ok dzięki, a dlaczego niby To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale? Przecież plamka jest regulowana, a jak napisałeś ja właśnie nie mam przyrządów celowniczych... Edited June 8, 2012 by Radula Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Jaka regulacja?! Przecież zanim to wyjmiesz z pudełko to się już zepsuje, a po drugie nic przez to nie będziesz widział poza czerwoną, nieregularną i rozmytą plamą. Quote Link to post Share on other sites
champler Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 No właśnie dlatego między innymi. Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Wypraszam sobie, mam taki sam. Kupiłem go do wiatrówki i sprawował się dobrze. Istnieje tam efekt lustra czy jak to się nazywa. Ale ogólnie jak za 30 zł nie narzekałem. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Efekt może być lustra albo efekt ducha. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Wypraszam sobie, mam taki sam. Kupiłem go do wiatrówki i sprawował się dobrze. Istnieje tam efekt lustra czy jak to się nazywa. Ale ogólnie jak za 30 zł nie narzekałem. To w takim razie nigdy nie miałeś w rękach porządnego kolimatora. To jest wyrób kolimatoropodobny, który nadaje się do wiatrówek pokroju lidera czy innego badziewia, którym strzela się do puszek na 3 metry. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Ok dzięki, a dlaczego niby To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale? Przecież plamka jest regulowana, a jak napisałeś ja właśnie nie mam przyrządów celowniczych... Bo celność repliki zależy od jakości repliki. Żadne celowniki nie poprawią celności jak reolika sieje kulkami w róznych kierunkach. Natomiast strzelanie z pompki po kulkacj lub lufie jest najbardziej intuicyjną metodą (szczególnie że montaże na tanich replikach rzadko kiedy są poprawnie zamontowane). Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Mam, posiadam i sobie chwalę. To najtańszy kolimator z możliwych ale działa i funkcjonuje bardzo dobrze. Wielkość plamki jest Ok, regulacja też. W mojej opinii jest to produkt o wiele lepszy od chińskich kopii po ~100zł (wielkość plamki, regulacja, trwałość). Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Mam, posiadam i sobie chwalę. To najtańszy kolimator z możliwych ale działa i funkcjonuje bardzo dobrze. Wielkość plamki jest Ok, regulacja też. W mojej opinii jest to produkt o wiele lepszy od chińskich kopii po ~100zł (wielkość plamki, regulacja, trwałość). Nie przesadzaj że jest lepszy od tych po 100zł, ale chyba go sobie kupię, bo jest tani. Zobaczę coż to takiego :) P.S. Może nie na temat ale jest 1:0 dla Polaków, i niech tak zostanie :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Ale to fakt, jest lepszy od aimpointów z Chin :D. To jest mniej więcej tak, że aimpointy z chin to gówno nieprzeciętne a to koli to takie zwyczajne gówno. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Podepnę się pod temat:jaki kolimator do 100 zł? Polecacie kolimatory ZOS,ale coś ich zaleźć nie mogę. I jest 1:1 :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2390834681.html Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 (edited) A to? http://allegro.pl/kolimator-z-kopka-laser-luneta-srut-zos-1x20x30-i2401216068.html (tylko na 11mm montaż, ale widziałem to na 22mm) . Niby ZOS, a to jest prawie to samo . Edited June 8, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Bo to jest to samo. Quote Link to post Share on other sites
matro3244 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2390834681.html Mam ten koli i narazie sprawdza się b. dobrze :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Ja mam taki sam, tylko z taiwana, przez 2 lata nie zawiódł ani razu, no chyba, że bateria mu się skończyła :(. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts