artisw Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Miałem ją jakiś czas i byłem z niej zadowolony, mimo tego, że kulki latały czasem do góry, w prawo, w lewo, trzeba przyznać, że moc jak na taki karabinek jest niezła, nie zapomnijmy o tym że jest bardzo plastikowy, ale i tak moim zdaniem opłaca się kupić (dla początkującego) za taką cene tegu guna! Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Panowie. Objętość robocza cylindra wynosi 19,23 cm3, co przy równości lufy i cylindra daje długość lufy leciutko ponad 68 cmOni zawsze pieprzną cylinder/tłok pięć razy przerastający stockową długość lufy, w Mad Maxie jest to samo. Czekam na pieniądze, żeby kupić i zbudować MP40 albo Greasera napędzanego bebechami z elektryka DE. Miejsca, wydaje mi się, jest wystarczająco dużo, musiałbym tylko przedłużyć dyszę. Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Tak prawde mówiąc, jakby zamontować mocniejszą sprężyne, dorobić hop-up, lepszą lufe, to osiągi by się ładnie poprawily, ale niewiem czy komuś by się to robić! Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Pożywiom-uwidim skazał sliepoj. Ciekaw sam jestem, co mi z tego wyjdzie. Zewnętrznie na pewno będzie lepiej wyglądał, niż po wyjściu z formy w cinach Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 na stronie mojego teamu w dziale "recenzje broni" umiesciłem renzje tej, jak ktos chce przeczytac to zapraszam! Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Tak prawde mówiąc, jakby zamontować mocniejszą sprężyne, dorobić hop-up, lepszą lufe, to osiągi by się ładnie poprawily, ale niewiem czy komuś by się to robić! Nie wiem czy jest to warte czyjejś pracy..... Mozliwe że to wszystko popęka...... Moze być tez tak skonczymy tuninninga i tak będzie z tego wielka lipa. Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 dałem opis na stronie mojego teamu, jak ktoś chce niech poczyta, w dziale "recenzje broni" Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Panowie. Obiecuję. Po skończeniu wszystko opiszę i zamieszczę fotki. Może nie będą najwyższej jakości, ale zobrazują zakres prac. Powtarzam, chodzi mi o uzyskanie realistycznego wyglądu, a przy okazji ma strzelać. Obecnie pracyję nad oknem wyrzutnika łusek. W kolbę wkleiłem pręty aluminiowe - bo takie miałem. Później szpachlówka samochodowa. Do malowania już jest gotowa mucha z przodem lufy, kolba oraz magazynek - waga - 249g. Prawie tyle co całość na początku :D . Korpus ma już wszelkie wyciącia w odpowiednich miejscach. Jedynym problemem, na razie nie rozwiązanym jest przesunięcie rączki naciągu sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
nootropil Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 z tego co wyczytałem wynika, że ten MP40 nie posiada hop-up'a, a w sklepie TanieMilitaria.pl piszą, że ma hopa. To jak to jest w koncu ma czy nie? Ktoś kłamie? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 nie ma. Wogóle mało co jest. Mi się poszczęściło i miałem wersje z kolimatorem i laserkiem, więc opchnąłem na allegro kolimator, a laserek sie błyskawicznie zepsuł, więc wyszłem na zero, mam jeszcze kawałek szyny RIS, pozatym ja miałem kolbę - kumplowi się tak nie poszczęściło :twisted: pozatym się "troche" zepsuł więc kumpel ma teraz i kolbę, i zapasowy magazynek (nota bene wg sprzedawcy droższy od całego MP-40 :twisted: ) Jeszcze mi zostało pare sprężynek. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Gdyby miał hopsiupa, to by miał chyba lufę metalową, nie kawałek plastiku udający ją i to długości mniejszej, niż w pistoletach :lol: Quote Link to post Share on other sites
nootropil Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Rozebralem ta pukawke - mam tylko problem z rozebraniem obsady lufy [1], od przodu nasuniety jest kawalek rurki plastikowej [2], ktory trzyma wszystko w kupie, czy on jest wklejony? jak to rozebrac? probowalem dosc mocno, ale tylko sie plastik drze i ani drgnie. Ktos wymienial juz lufe? Czego uzyliscie? Dorobil ktos hop-up'a? Jak? jakies sugestie, pomysly... Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Ktos wymienial juz lufe? Czego uzyliscie? Dorobil ktos hop-up'a? Jak? jakies sugestie, pomysly...Wszystko już było opisane... :wink: Quote Link to post Share on other sites
nootropil Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 moze i bylo ale to wszystko ogolniki typu "wymienilem lufe" albo "dorobilem hopa"- zadnych konkretow co? jak? nie wspominajac o zdjeciach . Oczywiscie temat materialu na lufy jest dobrze znany pod postacia "rurki z Obi" wiec o to sie nie pytam, rowniez dorabianie hopa do innych replik bylo w kilku miejscach dosc ladnie opisane, chociaz czasem bylo problem z jakoscia zdjec, glownie chodzi mi o rozwiazania konstrukcyjne konkretnie do MP40- jesli ktos zrobil regulowany hop to poprosze o konkrety, jakis szkic albo cos, no i w dalszym ciagu nie wiem jak zdjac obsade lufy, aha i jeszcze jedno: nie wiem skad wzial sie kaliber oryginalnej lufy rzedu 7,3 mm - w moim modelu lufa ma 6,3 mm - moze to tylko przejezyczenie, ale poniewaz nastapilo dwa razy u roznych osob wiec pisze o tym pozdrawiam wszystkich maniakow ASG i ludzi dobrej woli Quote Link to post Share on other sites
bzyq Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Ja wymieniłem lufe na OBI-rurke i nie było z tym najmniejszego problemu .Odkręcasz mały wkręt u dołu elementu nr 1 rozchylasz i lekko obie połówki osłony wyciągasz gumkę uszczelniającą . Element nr 2 jest chyba przyklejony bo faktycznie się nie da ruszyć ale to nie przeszkadza w podmianie. Potem wsuwasz rurkę przez częśc nr 2, wchodzi dosyć pasownie więc trzeba użyć trochę siły na koniec zakładasz spowrotem gumkę skręcasz obejmę nr 1 i po temacie .Zdjęc mojej przeróbki nie zamieszczam bo mój eMPik ma już tak wyrobione gwinty w obudowie że każde następne roskręcenie może być jego ostatnim . Quote Link to post Share on other sites
nootropil Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Niestety, wielokrotne próby wyciągnięcia starej lufy w podany przez Ciebie sposób spełzły na niczym, pokiereszowałem tylko wlot lufy, ponownie próbowałem zdjąć kawałak rurki nasunięty od przodu ale bez efektów. Może jutro spróbuje chwycić to w uchwyt tokarski, albo rozetnę tą plastikową rurkę wzdłuż bo innego wyjścia nie widzę. :ściana: Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 Jeśli chcesz wstawić alufkę, to nie szczyp się i "Rżnij machonia" (vide "Potwory & Co.")Jeszcze nia ciąłem, bo czekam na dostawę, ale jak się uporam z montarzem lufy, dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Trzeba wyłamać tam zeby zostało Ci w reku lufa z takim grubszym na koncu to jest do wyrucneia zostaw tą osłonke co się skreca ona staje się przez to krutsza ale jak wstawisz precke i dobrze ja tam ulokujesz (ja okleiłem taśma izolacyjana na odpowiednia grubość) to będzie się trzymać. Nie jest to trudna opracja muszisz to że tak powiem połamac! Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Jak złożyć mp40?Tzn.Jakieś foty cokolwiek...Wsatwiłem alufke i dodałem podkładki,ale lipa bo nie moge załadować...coś jakby przeskakuje... help :roll: Właśnie ze sprężynką od spustu wszystko jest ok tylko Prawdopodobnie coś się dzieje z tym ząbkiem zaczepiającym tłok...Nie wiem jak to tam siedziało... Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Nie mam fotek ale zle złozyłes sprezyne od spustu zwalniajacą tłok Quote Link to post Share on other sites
rwiezel Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 1. zle ustawiony ząbek tłoka a wted7y nie dokonca zaczepia o zwalniacz i zeskakuje. 2. Słabo skrecony i ma luzy i tak samo zeskakuje. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Chyba ze bardzo chcesz te fotki to napisz jak nie dajesz rady to zrobie. Zdejme klamke ze ściany :mrgreen: [ Dodano: Czw 16 Lut, 2006 ] Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Juby. Dzięki za zdjęcie, gdybym zapomniał, jak to złożyć. Może kilka fotek (kiepskich bo z Sonyacza) na początek: zaklejona i wycięta szczelina prowadzenia rączki naciągu Szpachlowanie braków - szpachlówka samochodowa rocznik 1999 Magazynek pełen fragmentów rygla okiennego z czasów Adolfa... Wycięte okno wyrzutnika łusek zaklejona prawa strona otworu pod muszką To powinno być jako pierwsze. Wycięcie z lewej strony MP40 To strona lewa muchy bez zaklejenia. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Hehe ja swój 30 minut juz składam To robi u mnie MP40 Część która trzeba wyłamać Precka z Obi u mnie Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Ale kolor ściany mógłbyś zmienić :lol: . Ok. Ile mniej więcej w mm rurki wstawiłeś?Dałeś hopajsiupa? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts