Matejklb Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Witam. Mam pytanie, a mianowicie chcę kupić snajperkę sprężynową oraz lunete. Do przeznaczenia mam ok. 1000zł. Moje propozycje. http://gunfire.pl/product-pol-1152196323-Karabin-snajperski-MB01-8-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152197381-Replika-lunety-3-9x40-Scope.html http://allegro.pl/luneta-leapers-3-9x40-1-039-039-mildot-i2456510983.html Pozdrawiam. Edited July 4, 2012 by Matejklb Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Nie kupisz snajpy za mniej niż 1500, a najlepiej 2500zł :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Proszę, powiedz, że sobie tylko jaja robisz... "Snajper" przeważnie musi umieć poszukiwać, obserwować i celnie trafić (w tym wypadku do tematu). Jest też zdany najczęściej na samego siebie. Radzę najpierw poćwiczyć te umiejętności, bo co to za snajper, który nie umie nawet znaleźć coś czegoś, co ma dosłownie pod nosem... Edited July 4, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 (edited) Sam niebawem zamierzam skompletować jakiś zestawik snajpera, przeczytałem już setki tematów i wywnioskowałem. Jeżeli chodzi o replikę to najmniejszym kosztem i wcale nie kiepskim jest zakup BAR 10 JG ( Kopia VSR 10 TM ), kosztuje nowy 400 zł wraz z lunetą i tłumikiem- allegro. Do tego kompletny zestaw wzmocnionych części od użytkownika bart_a 550 zł za mechanizm spustowy na bazie ZT laylaxa, tłok aluminiowy z wentylowaną głowicą, stalowa prowadnica, stalowy cylinder z głowicami - czyli w zasadzie pełny zestaw. Do tego jakiś spring np. M160 ( chyba, że świeży jesteś to mniejszy żebyś ogarnął temat ). Masz 1000 zł wydane i w miarę dobrą bazę na bdb karabinek. W przyszłości pozostaje zakup komory hopa ( bart na coś niebawem ogarnąć ) ewentualnie 450 zł na PDI do tego precka minimalnie promyk + gumka w granicach 330 zł wyjdzie za komplet. Jak chcesz wydać tysiaka na jakiegoś wella + drogą lunetę- za 2 tyg będziemy mieli nowe ogłoszenie "za pół ceny" w komisie- bo kolegę rzekomo ktoś ostro pojechał na strzelance z kałaszka cymy o wartości 300 pln. Sam kupiłem drogą lunetę i nie jestem z niej zadowolony bo do takich zasięgów jakie emitują repliki ASG tj. 120m przy już max wypasie to i na takiej stockowej od JG przymierzysz śmiało. Jeżeli ktoś ma lepszą propozycję na wydanie 1000ca na sam karabin, będę wdzięczny za kilka zdań opisu. Pozdrawiam. Edited July 5, 2012 by WujekHugo Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted July 5, 2012 Author Report Share Posted July 5, 2012 (edited) Ehhh coś ktoś jeszcze od siebie doda? Edited July 5, 2012 by Matejklb Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Popieram WujkaHugo ;) Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Inna opcja na tysiaka? M16 od kwa, gb ponoć wytrzymuje i m190, a jak się znudzi snajperstwo to zostaje downgrade do m120/130 i szturmiak. A używkę kwa można czasami i za 800zł dorwać, więc 200zł na jakiś szpej zostaje. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted July 5, 2012 Author Report Share Posted July 5, 2012 Szpej mam tak więc interesuje mnie tylko snajperka i luneta. Dziwne bo nikt się nie wypowiedział na temat tej lunety. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 To z gunfire to g. Leapers jeszcze ujdzie w tłumie, ale za 3 bańki kupisz o wiele lepszą deltę optical. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted July 5, 2012 Author Report Share Posted July 5, 2012 Właśnie szukałem DOE, i znalazłem tylko http://deltaoptical.pl/blizej_celu/luneta-celownicza-delta-optical-entry-6x32-s-ao-ir-rg,d1661.html Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 (edited) Do asg się nada. Najlepsza jakościowo luneta do 300zł. Resztę chińskiego badziewia sobie odpuść. Poszukaj też DOC - są jeszcze lepsze. Edited July 5, 2012 by strzelec5 Quote Link to post Share on other sites
wolves Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Za 1000zł replika + konwersja gazowa od Filq'a & Zambez'iego, ale komus tak świeżemu nie sprzedałbym... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 (...) Mam pytanie, a mianowicie chcę kupić snajperkę sprężynową oraz lunete. Do przeznaczenia mam ok. 1000zł. (...) Mam do Ciebie kilka pytań: 1. Czy wiesz jakie zadanie ma snajper i na czym polega jego rola? 2. Czy potrafisz bez ruchu przeleżeć w błocie choćby przez godzinę? 3. Czy potrafisz opanować odruch opędzania się przed stadem zgłodniałych komarzyc choćby przez pół godziny? 4. Czy potrafisz wstrzymać oddech na tak długo, żeby przeszła 2 m od Ciebie sarna z młodym? 5. Czy potrafisz przemieszczać się w lesie nie wywołując trzaśnięcia suchej gałązki? 6. Czy jesteś przygotowany na to, że strzelając z "pseudosnajperki" spręzynowej i pudłując, będziesz natychmiast "uśmiercony" przez szturmana z repliki CM.028, lub G5K? Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałeś twierdząco, to uskładaj trochę "kasy" i kup M14 albo SWD ewentualnie GR25 albo SL8-2. Wszystkie stanowią przyzwoitą bazę do "stworzenia" dobrego karabinu wyborowego. Jeśli uprzesz się przy "springu", to w ostateczności VSR. Tylko pamiętaj, że w miarę znośnym karabinem wyborowym staną się dopiero po doinwestowaniu rzędu 1000-1500 PLN. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Nie bardzo wiem o czym Powała pisze (jak zwykle, może jakiś tępy jestem) ale nadal jest moim idolem :D Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Wg mnie lepszą bazą pod parasnajperkę AEG lepsza będzie CA25, ale że jest niedostępna to mogę polecić to http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9671&name=Classic_Army_-_AR10_-_AR016M . Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 A może z shotguna zrobić snajperkę , gdzieś na forum był już ktoś taki ;D. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Zalecam wrócić na tory poważnej i dojrzałej rozmowy :dry: Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 A G3 od CA się nie da na taką parasnajpę? Ja myślę, że jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Witam.Mam pytanie, a mianowicie chcę kupić snajperkę sprężynową oraz lunete. Do przeznaczenia mam ok. 1000zł. Czytamy ze zrozumieniem, a jak nie umiemy to nie odpisujemy. Koledze zależy na walorach estetycznych czy to ma też działać jako snajperka ? Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 No tak, ale jako, że jest nowym snajperem, to mu bardziej polecam replikę z klimatem snajperskim, niż snajperkę, która mu się odwidzi po 2 strzelankach i jak ktoś powiedział - będzie "za pół ceny" w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Żadna z podanych przez Ciebie (Autora) Lunet nie nadaje się zbytnio do czegokolwiek. Lunety Leapers są dobre, jak na warunki ASG nawet bardzo dobre, ale... wszystkie poza budżetowa serią 5th gen, która jakością może się równać najwyżej ze średniawymi replikami chińskimi. Od siebie polecę lunetkę Leapers AccuShot 1.5-6x44. Jest droższa od podanych, jednak oferuje bardzo fajna jakość i JASNOŚĆ obrazu, w dużej mierze dzięki tubusowi 30mm. W wątku "optyka dla snajpera" były też wymienione inne lunety, trochę tańsze, które dobrze spełniają swoje zadanie w ASG. Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 A G3 od CA się nie da na taką parasnajpę? Ja myślę, że jak najbardziej. Nada się,i to całkiem dobrze.Miałem gietę marujca,i ca i obie się świetnie spisywały,choć miały swoje wady konstrukcyjne,jak np.skręcane górne body,słabe mocowanie kolby z korpusem i tam kilka innych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts