Guest labedz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Witam pisze aby dowiedzieć się czy są gogle w których mozna nosic okulary korekcyjne, jeżeli takie istnieja prosze podawać linki bądz nazwe. Z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Oczywiście że są sam tak noszę, używam gogli ESS Land Ops i wchodzą pod nie naprawdę spore oprawki okularów korekcyjnych. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Bolle X1000 wersja XT bodajże. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Na 100% okulary korekcyjne wchodzą w Defender. Mam takie choć używam ich bardzo rzadko, tylko w CQB, i tylko w zestawie z hełmem. W lesie i terenie mieszanym lepiej zdają egzamin okulary. Edited July 26, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Tak jak napisał OFF. Ja używam bolle x1000 i nie narzekam ;) Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Czytałem, że pod Uvex Ultrasonic wejdą okulary, nie mam ich, więc nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Wejdą i to praktycznie każde. Ale same gogle są przeciętne, dysponując małym budżetem wybrałbym wspomniane Bolle Defender. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 W opisie nie mogłem znaleźć wzmianki o miejscu na okulary, być może źle szukałem. Jeśli pasują, to wiesz może jak duże okulary wejdą? Mam dość grube oprawki i dlatego wybierałem duże gogle. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Nie kupuj ESS NVG bo to są nisko profilowe gogle i żadne okulary ci pod nie nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 A ktoś tu w ogóle o NVG wspominał? Zresztą mijasz się z prawdą, moje okulary weszły pod NVG kolegi. Ciasno, ale weszły. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Problem nie leży w goglach lecz w Twoich okularach korekcyjnych. Jeżeli nosisz wąskie i krótkie to mogą się zmieścić pod Bolle x800. Jeżeli nosiszn większe to utrasoniki lub ESSy. A ze tez mi się nie chce to linki obczaj sobie sam. ;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Że, teŻ, chcĘ. Jak grammar nazi to grammar nazi . Do dużych gogli typu bolle 800 można zmieścić okulary, znajomy nosi niskoprofilowe okulary korekcyjne do ESS ICE . Do większości dobrych markowych gogli / okularów są dedykowane wkładki na szkła korekcyjne. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 A ktoś tu w ogóle o NVG wspominał? Zresztą mijasz się z prawdą, moje okulary weszły pod NVG kolegi. Ciasno, ale weszły. Nie wiem o co ci chodzi,tylko napisałem jakich ma nie brać,może i tobie weszły natomiast moim znajomym już okulary pod nie nie wchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts