stalker51 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) Witam ! Znalazłem na AlleDrogo takie kulasy : http://allegro.pl/ku...2508549529.html Miał ktoś z nimi styczność, i może powiedzieć coś więcej? Edited July 27, 2012 by stalker51 Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Nie lepiej wziąść kulki Guardera albo G&G niż ryzykować z tymi? Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 No niby tak, ale może te będą chociaż lepsze niż gunfire'y lub PJ'ty. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Niż Gunfire czy PJ mogą być lepsze. Cenowo jednak stoją też wyżej. Proponuję zakupić kulki G&G, które w gunfire.pl są nieznacznie droższe niż HeadShoty. http://gunfire.pl/product-pol-1152193714-G-G-0-25g-1kg-pack-BB.html Jeżeli przyciągnęła Cię przesyłka, która na allegro jest darmowa kup większą ilość na dłuższy czas. Jak nie masz sam zrzuć się z paroma kumplami po paczce a wtedy ta przesyłka przestanie być odczuwalna. Zrobisz jak chcesz, ale moim zdaniem najlepsze wyjście to dobre i sprawdzone. Nie ma co "truć" repliki... Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 A używał ktoś tych kulek w ogóle że się wypowiadacie na ten temat ? Nie ? Tak myślałem, nigdy nie miał, a będzie wywody tu tworzyć. Tak się składa że używam tych kulek i są one bardzo dobre i nadają się zarówno do zwykłych luf jak i precyzyjnych ( kolega używa już ich dosyć sporo czasu i sobie chwali tak samo jak ja ). Tak więc nie wiesz nie wypowiadaj się szczególnie na tematy w których jesteś zielony. Spokojnie możesz brać te kulasy. Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 A powiedz jeszcze czy masz jakieś porównanie powtarzalności strzału,zasięgu do np. wymienionych wyżej G&G?Według mnie jest tak:lepiej dopłacić i wziąć sprawdzone przez wielu kulki o których się wie że się nie zatną w najmniej odpowiednim momencie i że nie trafi się kwadratowa kulka w paczce. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Wg. mnie kup jedna paczkę tych i jedną G&G. Będziesz mieć porównanie. Jeśli nie miałeś G&G to powiem tylko tyle (bo więcej nie wiem :D), że latają sporo lepiej niż PJ (przynajmniej od tych, których ja używałem). Quote Link to post Share on other sites
Ballde27 Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Ja je używam. Powiedziałbym żę dorównują G&G. Wcześniej używałem Devile i G&G teraz tylko HEADSHOTy. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Używam Mp5 od JG w stoku , Przemieliłem 3 paczki 0.25 , jedną 0,20 i leci 4 paczka.Nie miałem żadnej zacinki spowodowanej kulkami HeadShot .Zapiaszczona lufa to nie powód zapchania przez kulke? Używam też je w sprężynie Desert Eagle od UHC taiwan , tam również nie miałem zacinek. Miałem Pj-ty strzelalem i raz trafiala sie dobra partia raz zła o czym się przekonałem.Teraz strzelam tylko z tych HeadShotów i nie wróce do PJ-tów ze względu na cene i odbiór na miejscu. I nie rozumiem jak można porównywać kulki za 26zł z kulkami za 2x wiekszą cene..... Jeśli ktoś ma zamiar kupić a się wacha , kup paczkę przetestuj i się wypowiedz,ja jestem z nich osobiście zadowolony i polece każdemu. Jedyny minus do czego moge sie doczepić to że nie ma w wadze 0,23 która by mi najbardziej odpowiadała. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 Spokojnie panowie, ja nawet nie miałem głębszego zamiaru ich kupować, chciałem się tylko dowiedzieć jak wypadają w porównaniu do kulekt bardziej popularnych ;) Aczkolwiek z tego co widzę, to opinie użytkowników są pozytywne, więc chyba kupię paczkę i przetestuję i porównam do G&G. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 Odświeżę nieco temat.Po dostaniu próbki kuleczek,stwierdzam że naprawdę dają rade.Przy rozcięciu kulki niema pęcherzy powietrza,struktura jednolita,podobnie jak gunfire rocket's z tym że rocketsy są twardsze.Natomiast co do lotu kulek,jest na poziomie G&G.Replika użyta do testów SR-25 ,560 fps,precka 6.03 wyczyszczona przed testem,gumka guarder czarny. Pogoda, delikatny wiaterek, 2 m/s. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 Też otrzymałem próbkę, bardzo fajne kuleczki, można śmiało dawać do precek. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 A jak się sprawują na midach i lowach ? Tną się czy podają bezbłędnie ? Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 na lowie od p90 TM 0 problemu. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 Na mid capie od classic army też śmigają bardzo dobrze.I też na koledze stockowej replice LR-300 również widać poprawę celności i zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Porównywałem próbki tych kulek jakie otrzymałem od tej firmy z kulkami jakie mam obecnie w domu. Jeśli chodzi o przechodzenie przez midy to: KA>G&G>GF Rockets Bio (nowa seria, brązowa), na tych kulkach 0 zacinek w midach Cymy, dalej HeadShot i Guarder. Jeśli chodzi o to jak te kulki latają: G&G>KA>HeadShot>GF Rockets Bio>Guarder Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 One latają dobrze lecz tylko na nich mam takich dziwny dźwięk wystrzału ;/ Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Dodam, że kulki 0,2g latają na prawdę fajnie w replice, w której używałem 0,25-28g. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted August 12, 2012 Author Report Share Posted August 12, 2012 Dostałem testowe 400 kulasów i muszę przyznać, że śmigają na prawdę pięknie. Porównywałem Z o25, G&G w replikach G36c Ares z lufą precyzyjną PDI 6,01 i Scarem-L od AGM z lufą CA 6,04. Szczerze powiedziawszy Headshoty leciały tak samo jak G&G, nie dało się zauważyć większej różnicy, brak zacinek w lufie/w magazynkach. Pewnie zostanę przy tych kulasach przez dłuższy czas, polecam :) Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 (edited) Ja też miałem okazję strzelać na tych testowych kulaskach :icon_biggrin: Powiem, że strzelają pięknie ale może nie tak dobrze jak G&G. Pewnie to z racji tego iż mam full stock rk-02. Jakość porównywalna co do G&G ale jednak z minimalnym plusem na rzecz G&G bo czasem było widać, że jakoś ta kulka śmiesznie leci :icon_biggrin: Ogólnie polecam jak ktoś chce wydać 5zł mniej niż za G&G. Edited August 13, 2012 by fusi Quote Link to post Share on other sites
Orzeł-Marines Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Witam, jestem tu nowy. Zakupiłem nie dawno Headshoty wagi 0.25g, Dotychczas użyłem 0.20g Blastera. Moja replika około 370 fps-ów G36C od A/S (Action Sport Games) (stockowa)zaczeła pluć kulkami na 20 cm albo co 5 naciśnięcie spustu wystrzelić jędną lub 3 albo cztery kulki. Magazynek Hi-Cap też nie chce się nakręcić i spuscza zębatkę. Mam pytanie czy replika moją nie toreluje 0.25? Dodam że po naładowaniu 20 od Blastera nie zacina się. Pozdrawiam Michał Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Nie chcę tu nikogo obrażać ale te próbki co dostaliśmy może to nie było headshoty ? Quote Link to post Share on other sites
Orzeł-Marines Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 W kulasach liczy sie firma czy waga? Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Oba. Cięższa kulka - stabilniejszy lot, mniejszy zasięg. Kulki markowe (np. G&G, MadBull) mają lepsze wykonanie i są celniejsze niż te tańsze o różnej jakości wykonania (PJ, tania chińszczyzna). Edited August 14, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Orzeł-Marines Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Czyli jakbym kupił 0.25 G&G lepiej by strzelał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts