Bruce77 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Witam, Chciałbym zacząć swoją przygodę z asg, niestety- mój portwel nie jest przepełniony, więc stąd chyba jedno z podstawowych pytań- o sprzęt. Jeśli chodzi o replikę chciałbym się zmieścić do max. 300-350zł. Do tego dochodzi jeszcze mundur, ochrona oczu, buty... Więc, propo repliki czy coś takiego na początek wysterczy? http://www.bron.pl/s...-C-electric/609 Z góry dziekuje za pomoc, i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Nie nie wystarczy. To zwykła zabawka. Z takim budżetem to zostaje tylko używane cm.028 Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 CM.28 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Masz w sam raz wystarczającą ilość środków, żeby kupić sobie bardzo fajną replikę elektryczną. Ale pod żadnym pozorem nie tą z linku, który podałeś, tylko tą: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028.html Najtańszy z elektryków wartych polecenia, chyba nie ma możliwości, żeby początkujący nie był zadowolony z osiągów, które ma ten model. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 No tak zawszę jest opcja kupienia pompki od AGM+fleck z demobilu + jakieś gogle/okulary i zawsze jest też opcja kupienia jakiegoś używanego aega chociaż musiał by ci ktoś go sprawdzić czy mu nic nie dolega. Albo kupić cm028 lub trochę droższą giete od jg + okulary, nikt ci nie zabrania biegać w dresie ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 (edited) Cm 0.28 + Fleck (komplet kosztuje jakieś 30-50zł) + jakieś dobre okularki (Uvexy I-vo są podobno dobre i tanie) i będziesz gotów do walki. Edytuj. A póki masz mało kasy to zrezygnuj z munduru. W dresie czy w jeansach też można się świetnie bawić. Edited August 7, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Jeśli podana kwota ma wystrczyć na wszystko to polecam najpierw kupić okularki, potem mundurek (fleki na alledrogo chodzą za dosłownie grosze, sam przedwczoraj kupiłem dwie bluzy po 3zł), butki na razie wziąć z szafy jakieś bo tanie buty to nie jest rozwiązanie. Replika- zależy ile zostanie kasy, od pompek AGM przez glocka cymy aż po cm.28. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Jak wyżej!!! Jeśli nie odpowiada Ci z jakiś względów raplika "Kałasza", to jeszcze mogę wskazać http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=463, niezła replika (mamy i używamy w naszej ekipie 2 szt od czterech lat bezawaryjnie), tyle, że nieco przekracza Twój budżet i JG to nieco niższa półka niż CM. Quote Link to post Share on other sites
Bruce77 Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 (edited) "Jeśli podana kwota ma wystrczyć na wszystko" (...) Nie, nie na wszystko. Podana kwota miała by być przeznaczona na replike. Dięki wszystkim za pomoc. Nie zmarnuje tego! :icon_smile: Edited August 8, 2012 by Bruce77 Quote Link to post Share on other sites
Bruce77 Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 A i mam jeszcze jedno pytanie. Umundurowanie. Z tego co widziałem, komplety kosztują ok. 180-250zł. Czy gdybym osobno skupował części ubioru dałoby się troche zaoszczedzić? Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Tak jak Dex napisał: potem mundurek (fleki na alledrogo chodzą za dosłownie grosze, sam przedwczoraj kupiłem dwie bluzy po 3zł) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Zależy od tego jakie to umundurowanie. Quote Link to post Share on other sites
Bruce77 Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 Dzięki za pomoc :) A czy takie dodatki do broni jak np. kolimantor bardzo się przydają, czy to tylko (na początek) zbędny bajer? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Kolimator się przydaje,chwyt przedni (np. AFG lub zwykły pionowy) również. Quote Link to post Share on other sites
0Szakal0 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Zbędny bajer. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Raczej zbędny bajer, to nie ostra i po kulkach celuje się świetnie a odrzutu toto nima. Ale jest szpan. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Przydaje się, ale na początek jest XX innych rzeczy, które są ważniejszym wydatkiem niż kolimator. Quote Link to post Share on other sites
Cragmorton Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Po co wydawać na mundur pełny mundur? Ja polecam ci na początek kupić KZS. Ja swój komplet w stanie idealnym kupiłem za około 60-70 zł. Jest wygodny, przewiewny, można założyć na każde ubranie, a latem nawet nosić na gołe ciało, a kamuflaż idealnie się sprawdza w Polskich lasach:) Poszukaj na allegro/giełdach staroci. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Komplet w dpm'ie calutki to wydatek rzędu 30,- za kolejne 20,- mamy spodnie w ddpie i UABCS'a. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Flake mozna skompletować za 15zł. Bluza to 3-5zł, spodnie drożej ale można DO dyszki dostać. Jeśli mowa o cenach to flek jest nie do pobicia. Tańsze od cukru :D Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Flecktarn jest dobry, ponieważ: -jest tani -nie kosztuje dużo -można go kupić za niewielkie pieniądze -niedrogi -nie trzeba wydawać na niego fortuny. Kolimator do asg się przydaje - to nie tylko służy do lansu, ale też o wiele łatwiej się celuje (mowa tutaj o kolimatorach przynajmniej ze średniej półki, bo te za 20 czy 80zł są o kant d. potłuc). Quote Link to post Share on other sites
sergi04 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 (edited) Sam kupiłem flecktarn za 3zł z demobilu i jest bardzo dobry a nawet lepszy :maniak_OK: . Myślałem, że będzie poprzecierany . Edited August 9, 2012 by sergi04 Quote Link to post Share on other sites
Bruce77 Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 Dobra. Bardzo mi pomogliście. To w zasadzie wszystko co chciałem wiedzieć. Dziękuje i pozdrawiam wszystkich :) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Boże, gdzie są takie demobile? Ja za mojego flecka dałem.... 65 zeta! :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 (edited) Allegro? Giełdy, targi? Sklepy wojskowe? Trzeba poszukać, a nie kupować na pałę. 65 zł za fleka to zdzierstwo :P Edited August 9, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts