Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań początkującego, rozpoznanie repliki.

Recommended Posts

Witam, od dawana chciałem rozpocząć zabawę z asg i w końcu się udało, jednak mam pewien problem z repliką. Postaram się wszystko szczegółowo wyjaśnić. Mianowicie wszystko zaczęło się od tej aukcji: http://allegro.pl/me...2549634977.html

Tak wiem kupiłem kota w worku, ale cena strasznie kusiła jak na metalową replikę :icon_smile: Ale okazało się że replika jest bardzo zadbana, zero rys itp. I tu się pojawia pytanie pierwsze:

1. Poprzedni właściciel napisał że to replika "m15", na pudełku widnieje logo firmy P&J Guns oraz informacja że replika została zakupiona w sklepie Taiwangun.com, jednak takiej repliki ani w ofercie sklepu ani w innych sklepach oraz na forach nie mogłem znaleźć, więc byłbym wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu modelu repliki.

Tutaj zdjęcia repliki

img20120824173515.jpg

img20120824173609.jpg

img20120824173709.jpg

img20120824173715.jpg

2. Drugi problem pojawił się gdy chciałem uruchomić już replikę. Na baterii jest naklejka z napisem "bateria formatowana", więc ją naładowałem, czas ładowania liczyłem z tego wzoru T= (1,4 * C)/I i wyszło mi 10h, więc naładowałem ją i podłączyłem do repliki, oddałem jeden strzał na pojedynczym i replika już nie chciała strzelać, wcisnąłem kilka razy spust i było słychać taki dźwięk jakby normalnie wszystko działało lecz kulki nie wylatywały, gdy wyciągłem magazynek, luzem wyleciało kilka kulek tak jakby magazynek je podawał ale nie wchodziły do repliki, za pomocą wycioru ogarnąłem że blokuje je chyba tłok bo wyciorem mogłem go poruszać w przód i tył ale na baterii nie ruszał się. Może macie jakiś pomysł żeby to naprawić?

Bateria

img20120824173637.jpg

Tutaj się to chyba zablokowało (widać nawet że otwór jest zablokowany)

img20120824174315.jpg

3. I trzeci problem. W replice jest kolba sf i gdy włożę baterie to są strasznie na luzie i gonią w niej przez co mogą uszkodzić kable, więc mam pytanie czy są jakieś specjalne zaślepki do kolby czy trzeba robić prowizoryczne zabezpieczenie, bo zrobiłem coś takiego ale wolałbym kupić coś lepszego.

img20120824173801.jpg

Z góry dziękuje za pomoc, jeżeli potrzeba Wam jeszcze jakiś zdjęć to dajcie znać to wrzuce.

To, że po wyjęciu maga wypada parę kulek jest całkowicie normalne :icon_smile:.

No tak ale żeby jeszcze replika nimi strzelała. Napisałem że nie strzela wogóle...

Ta bateria wygląda jakoś podejżanie. Może ją przegżałeś lub się zacieła, czasami się to zdarza. Napisz do tego chłopa co Ci to sprzedał.

No tylko ten koles w opisie aukcji pisał ze sie na tym nie zna on raczej nie mial pojecia co sprzedaje... A co zrobic gdy bateria się zatnie??

Weź może tak rozbierz tą M4 i zobacz co jest. Wyjmujesz 2 piny i rozkładasz body. Pokaż nam fotki.

Próbowałem ale jak wyciągnę te 2 piny to ciężko rozdzielić te dwie części, nie chciałem szarpać żeby nie uszkodzić... Chyba ze mam na siłę go otworzyć i wysłać fotki??

To body nie jest przypadkiem plastikowe?

Nie body jest metalowe.

http://menstream.pl/bron/air-soft-gun-karabiny-elektryczne-karabin-air-soft-aeg-classic-army-armalite-m15-a4-cqb,72557.html#utm_source=google.pl_imgres&utm_medium=organic&utm_term=undefined&utm_campaign=grafika znalazłem coś takiego, bardzo podobna lecz jest innej firmy, czy możliwe jest ze mój model został wycofany z produkcji lub coś podobnego??

PS. Próbowałem jeszcze raz rozłożyć body ale coś trzyma i nie chcą się rozdzielić...

oddałem jeden strzał na pojedynczym i replika już nie chciała strzelać, wcisnąłem kilka razy spust i było słychać taki dźwięk jakby normalnie wszystko działało lecz kulki nie wylatywały

Wyjaśnij ;)

Najbliżej jest to: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-cqb-p-j.html. Co do rozdzielania korpusu: Odciągnij rączkę przeładowania i wtedy rozsuń. Jeżeli nie pójdzie, to pozostaje palnąć w prowadnicę kolby. Może w Twoim przypadku korpus się łamie, nie rozsuwa?

Jeżeli masz tak,jakby zablokowany tłok to może obluzował ci się silniczek w rękojeści,żeby to naprawić wystarczy leciutko go podkręcić imbusem.Tak powinien być po środku otwór na to.Swoją drogą mogę się mylić,jeżeli to nie wypali podłącz inny akumulator najlepiej z większym napięciem.To normalne,że batka lata w replice,tak miałem w swoim ak,rpk itp.Tak off topując widać,że nie kupiłeś kota w worku replika wygląda na nowiuteńką,ba ma nawet oryginalną plombę na gearboxie.

No tak ale żeby jeszcze replika nimi strzelała. Napisałem że nie strzela wogóle...

No tylko ten koles w opisie aukcji pisał ze sie na tym nie zna on raczej nie mial pojecia co sprzedaje... A co zrobic gdy bateria się zatnie??

Gdy sie zatnie to czekaj..ile to nie wiem bo może się zaciąć na 3 min albo na kilka dni.

Wyciorem poruszasz tłok? Dyszę chyba...

Stawiam na złamany popychacz.

@Wiciok ma rację. Najlepiej zrobisz jeśli dogadasz się ze "sprzedającym" i zwrócisz mu replikę. Tak to jest z "używkami" i loterii przy ich zakupie, o której już kilkakrotnie pisałem. Jeśli już zdecydujemy się na kupno używanej repliki, to najlepiej z odbiorem osobistym i sprawdzeniem działania przed zakupem, najlepiej w towarzystwie doświadczonego kolegi.

Ta bateria wygląda jakoś podejżanie. Może ją przegżałeś lub się zacieła, czasami się to zdarza.(...)

Przyznaję mam bardzo "skromną" wiedzę na taen temat, ale nie słyszałem o "zacinaniu" się baterii, na czym miałoby polegać takie "zacięcie" przecież tam nie ma mechanizmów, które mogą się zaciąć... :icon_eek2: Jeśli jestem w błędzie to "wyprostujcie" mnie.

Edited by Powała

Pierwszy raz słyszę żeby batka się zacięła. Jak czytałem to co napisałeś na początku stwierdzam że musiałeś po prostu przeładować batkę. Bo bateria formatowana nie oznacza że jest rozładowana tylko że przeszła cykl 2-5 rozładowań i ładowań do końca by zlikwidować efekt pamięciowy.

Dobra problem drugi juz sam rozwiązałem. Okazuje się że bateria jest chyba zepsuta, włączyłem ją jeszcze raz na noc do ładowania i rano pozwoliła na oddanie moze 30/40 strzałów, replika jest w porządku działa wszystko. najprawdopodobniej jest cos na kablach które łączą te dwie dłuzsze części z tą małą i prawdobodobnie pobiera prąd z tej małej.

Drugi problem likwiduje pozostają 1 i 3. Dzięki wszystkim którzy próbowali pomóc :)

• 2 months later...
Guest Nick_09

SIema ja tez mam taki problem jak ty . Rozebralem caly Gear BOx i byl rozwalony tlok i calkowicie i glowica cylindra tez byla w oplakanym stanie. Ale naprawa GB nic mi nie dala tylko jedynie co to go z tuningowalem dalem mocniejsze zebatki i sprezyne 120 choc planuje dac jeszcze mocniejsza.Kolejne co bd wymieniac to komore hop up bo podejrzanie mi wyglada.