Ahmed Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Myślę że dobre miejsce na coś co nas niepokoi począwszy od replik broni po przez inne umundurowanie czy oporządzenie z okresu wwII Pomagajmy sobie by nikt nie naciągał nas czy innych pasjonatów z tego zacnego forum !!! Pozdrawiam Ahmed Dla mnie na pierwszy strzał idzie jeden jegomość sprzedający plastikowe repliki, kawałek shitu pokrytego srebrzanką i cena skacze z 20zł na 250!! "Karabin" MP40 tylko 250zł a na innej aukcji znajdziesz za 23zł !! http://allegro.pl/karabin-maszynowy-schmeisser-mp-40-nowy-replika-i2573334396.html Maus C96 tylko 100zł a na innej aukcji znajdziesz za 20zł ! http://allegro.pl/pistolet-mauser-c96-replika-suchy-strzal-nowy-i2570359694.html Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Nie no ale jaja czegoś takiego jeszcze nie widziałem . Quote Link to post Share on other sites
Bojan Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 No, rzeczywiście, ta MP40 jakby była bez dociążenia to lipa. Lekka jak piórko :P. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 C96 ma wg opisu rękojeść z drewna. te za 2 dychy niet. więc coś się nie zgadza. Jesteś pewien, że to są te tanie repliki? Quote Link to post Share on other sites
Macba888 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) "Jedyna taka sztuka na allegro w takiej cenie !" - co do drugiej kwestii nie można się nie zgodzić :icon_razz: Edit: Chyba że Lesio ma rację co do tego mausera i to jednak coś innego. Edited August 26, 2012 by Macba888 Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Ten mp40 to na pewno plasticzane gówno, widać ze dziurki w rękojeści były szpachlowane i dźwignia przeładowania jest identyczna jak w tanich replikach. Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Ahmed swego czasu można było po nikach i ich klonach zorientować się że wciska koleś szajs. Wydaje mi się że jeszcze kilku tych "kolekcjonerów" działa na allezło. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Ogólnie przypomina mi to trochę sprawę z "Amber Gold". xD "Chcę super replikę za małą kasę- łaaał, to na pewno coś dla mnie! Dwa razy mniej kosztuje a wygląda super..." "Oooo ! Lokata, 13% zysku... Szybko zarobię!" Fakt faktem, wychodzi na to że jedni i drudzy to oszuści, lecz ślina przynosi mi na język pewne powiedzenie, które usłyszałem właśnie w sprawie ś.p. Amber Gold: "Barany są po to, żeby je strzyc". Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Tak dla podtrzymania tematu ostatnio owy pacjent miał na zbyciu M3 smarownicę za 200zł by było ciekawiej kiedyś takową miałem i dałem za nią swego czasu coś chyba koło 40zł http://allegro.pl/pistolet-maszynowy-m3-grease-gun-replika-ideal-i2538932385.html Odnośnie c96 to obstawiam i tak że to plastik shit zresztą wystarczy na to zerknąć :) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Ależ Panowie -sprzedający informuje w aukcjach że repliki są dobrze wykonane np.MP40 "wyprodukowana tydzień temu przez profesjonalistę jeszcze pachnie nowością." Wiec mamy artystę który sprzedaje swoje dzieła. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Artyste malarza :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Zaraz, to nie są repliki do ASG. Te repliki (w zamyśle, bo o ich jakości nie będę się wypowiadał) powstały do rekonstrukcji, to jest normalne u niektórych rekonstruktorów, że kupują zabawkę i robią z niej coś, z czym będzie się można pokazać na zlocie bez posądzenia, że ma się bazarka za 20zł. Sam pamiętam kiedyś aukcje gościa, który naprawdę zacnie malował Cymy 028, potrafiły wyglądać lepiej, niż prawdziwe, choć nadal były z plastiku. Cena takiej Cymki skakała z 300 na 500zł i nikt rabanu nie robił. Kurde, niedługo będziemy się czepiać rzeźbiarzy, że za kawałek ostruganej gałęzi chcą kosmiczną kasę. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @Dread ma rację, to nie są repliki strzelające czymkolwiek, nawet wodą. Przedmioty wyłącznie kolekcjonerskie. (Pomijam wygląd i jakość wykonania). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Naciągacze? Nie chcesz- nie kupuj. Chcesz- kup ale nie nazwał bym tego naciąganiem. Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 To M3 to nie bardzo do reko, skoro ma taką fajną długą dziurę od naciągu. Mógł się gość trochę bardziej postarać. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Ma taką dziurę naciągu, bo to naciągacz :) Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 No ale tego gościa co niemiecki hełm m38 sprzedawał jako oryginał nikt chyba nie pobije. Quote Link to post Share on other sites
Punk Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Inny przykład http://allegro.pl/szpadel-wh-i2592473095.html a może lepiej kupić 3 i na przesyłkę zostanie :) http://allegro.pl/szpadel-saperka-sztychowka-wojskowa-bundeswehr-i2559792505.html Kombinatorów nie brakuje, ale prawda jest taka że nieraz idzie się naciąć nie czytając dokładnie, lub zakładając że lepiej wygląda (sam mam parę zakupów z których nie jestem w 100% zadowolony). Grunt to ładny opis i dobre zdjęcie. A na giełdzie staroci parę raz taki towar fajny wyrwałem za grosze. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 http://allegro.pl/ladownica-5komorowa-thompson-plus-5-magazynkow-i2754478107.html#tabsAnchor Cenę przesyłki pozostawię bez komentarza... Niech ktoś z okolic kupi i odbierze osobiście... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts