Tadeusz Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 W dniach 10-12 czerwca na terenie Twierdzy Modlin, odbędzie się III Warszawski zlot Airsoftowy TWIERDZA 2005 >>>STRONA ZLOTU >>>FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY >>>LISTA UCZESTNIKÓW Zarys scenariusza: Pomiędzy dwoma sąsiednimi państwami Katangą i Gorgonią od dłuższego czasu dochodzi do zbrojnych incydentów (patrz poprzednie Warszawskie zloty). Politycy obu stron doszli do wniosku że miarka się przebrała i należy dac nauczke drugiej stronie. Mediacja międzynarodowa nie powiodła się w obu państwach ogłoszono mobilizację. Powołuje sie rezerwistów – WAS Dolina rzeki Naa-Rev od dawna jest kością niezgody obu Państw. Katanga opanowała jej wschodnią część jeszcze przed Rewolucją. Obecnie rości sobie pretensje do wyspy na środku rzeki na której to dochodziło do wielu incydentów. Stare forty z czasów kolonizatorskich znów wypełniają się wojskiem. Najemnicy zjezdżaja ze wszystkich stron świata. Trwa wyścig z czasem.... Atrakcje: Już załatwione: - desant pontonowy - 3 ciężarówki do transportu wojska - 2 Honker'y do patrolowania terenu - bojowa strzelnica (każdemu z uczestników fundujemy 5 strzałów, reszta zależy od waszych chęci i zasobów)- do tej pory mamy potwierdzone: Glock, Glauberyt, broń gładkolufowa - projektor wyświetlający filmy wojenne na dużym ekranie (zadrżała mi reka gdy to pisałem) ;) W trakcie załatwiania: - most wiszący i "wysokościówka" zjazd na linie itp. (uzależnione od ilości uczestników) - zabytkowe pojazdy militarne - obecność i pokazy drugowojennych grup rekonstrukcyjnych - pokaz jeździectwa dynamicznego "dżygitka" ORGANIZACJA: Wszyscy uczestnicy zostaną przydzieleni na stałe do jednej z dwóch armii Mundury i wyposażenie: - Gorgonia (była brytyjska kolonia, nadal jest członkiem Brytyjskiej Wspólnoty Narodów) w jej armii dominują sorty i uzbrojenie brytyjskie oraz amerykańskie - Katanga (jedno z ostatnich Państw Demokracji Ludowej, niegdyś wspierana przez ZSRR, teraz przeznacza prawie cały swój zysk z kopalni diamentów na zakup broni w byłych państwach bloku wschodniego) w jej armii dominuje umundurowanie i uzbrojenie armii Układu Warszawskiego i (o dziwo) współczesne mundury polskie (do tej pory nie udało sie ustalić gdzie zakupiono tak dużą ich partię) Każda z armii będzie podzielona na 20 osobowe oddziały W każdym oddziale będzie wyznaczony dowódca i jego zastępca Każdy z uczestników w chwili zgłoszenia będzie mógł się zapisać do konkretniej armii i konkretnego oddziału.(proszę zwracać uwagę na punkt 2 „mundur i wyposażenie”) Listy oddziałów będą umieszczone na stronie zlotu. Każda ze stron będzie posiadała inne naszywki pozwalające na szybką identyfikacje przynależności Każda z armii będzie zakwaterowana w osobnym obozie (miasteczka namiotowe na dziedzińcu głównym Twierdzy Modlin) Wejście na dziedziniec główny Twierdzy tylko dla uczestników zlotu po okazaniu identyfikatora Wejście na teren obozu przeciwnika będzie "niemożliwe" Będzie wydzielony wspólny teren pomiędzy obozami na którym zostanie urzadzona stołówka i miejsca służące integracji Każdy 20-osobowy oddział będzie zakwaterowany w 3 namiotach (2 namioty 7 osobowe i 1 sześcio – namiot dowództwa, z dodatkowa szafką) Namioty „Brytyjskie” (prostokątne, z możliwością podwinięcia ścian bocznych) Spanie - kanadyjka, materac, 2 koce, 1 szafka na 2 uczestników Koszt uczestnictwa 150zł Znizki (sumują się): 5%- weterani Tomic 2004; 5%- weterani Igloo 2005; 5%- wszyscy uczestnicy którzy wpłacą pieniądze do 25 maja włącznie; 5%- dla każdego członka grupy zorganizowanej (liczącej 5 i więcej osóB) wpłacajacych pieniądze jednorazowo za całą grupę; 10%- dla każdego członka grupy zorganizowanej (liczącej 10 i więcej osóB) wpłacajacych pieniądze jednorazowo za całą grupę. (przykład: zniżkę 25% otrzymuje osoba która była na obu poprzednich zlotach, wpłaciła w terminie do 25 maja, jednym przelewem razem z 12 osobową grupą kolegów) Proszę przed wysłaniem pieniędzy zniżki konsultować ze mną! WPISOWE OBEJMUJE: - Zakwaterowanie: 2 noclegi (z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę) w jednym z dwóch miasteczek namiotowych - Wyżywienie: Sobota- śniadanie; lunch; obiadokolacja Niedziela- śniadanie; lunch - Parking strzeżony. -Transport z Warszawy dla niezmotoryzowanych w piątek 21.30 (zbiórka pod Pałacem Kultury od ul. Emilii Plater) i w niedzielę z Twierdzy Modlin do Warszawy Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń i opłat za zlot 30.05.2005 numer konta: Raiffeisen Bank polska S.A. Tadeusz Zajączkowski 46 1750 0012 0000 0000 0461 0946 Pozdrawiam Tadeusz Kontakt: email: tadeusz@warrior.pl tel: 501 52 52 05 wszystkie aktualności TUTAJ Link to post Share on other sites
izi Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Już wymyślam nowe "zabawy integracyjne" na długie zlotowe wieczory :twisted: Link to post Share on other sites
Jarcher Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 - desant pontonowy przez rzekę Przez tamtejszą Narew czy Wisłę? 8O To porządne pontony muszą być. Sam widok tej wielkiej połaci wody robi wrażenie a co dopiero jak znajdzie się w jego centrum. :wink: Link to post Share on other sites
Lotos Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 ..no Tadek naprzod ku nowej przygodzie... taka gratka nie zdarza sie codzien :D - atakuj z tym zlotem i zmyj ten gorzki smak po tym niby zlocie na poludniu... :wink: PET moze przygotowac program artystyczny pt: "Mam trzy dychy i ciagle chodze".... :wink: Link to post Share on other sites
Szczep Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 Szykujemy kontyngent Drobiu :D Link to post Share on other sites
PeePee Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 A ja mam takie małe pytanko... jako że latek 16 niemam (ale już niedługo ;]) i kaski też nie można poprostu wpaść na zlot popatrzeć jaki ludzie mają sprzęt pooglądać ewentualne walki/konkursy? Chętnie bym obaczył jak taki zlot wygląda bo całkowicie zielony jestem :roll: Link to post Share on other sites
Tomcat_ Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 Witam Czy jest jakis limit miejsc. Czy tylko termin wplaty. Link to post Share on other sites
kikol Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 No jak holmanek się wybiera, to nie mogę być gorszy. Kilku CePów też się zbierze. Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted April 29, 2005 Author Report Share Posted April 29, 2005 limit miejsc - 300 formularz zgloszeniowy- bedzie jeszcze dzis na stronie Peepee- wpasc mozesz w niedziele. niedziela bedzie dniem otwartym Link to post Share on other sites
robal Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 nooooo to tym razem chyba jade:P i obiecuje sie nie pozygac!! Namowie rownierz reszte łosi ode mnie... Link to post Share on other sites
lukdrz Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 Jako że jesteśmy miejscowym teamem to daleko nie będziemy mieli :wink: Część od nas na pewno zawita na zlocie. Mimo skromnego sprzętu jaki posiadamy, duch walki nas nie opuści i będziemy dawać z siebie wszystko :wink: Link to post Share on other sites
Łosio Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 Od łosi prosze sie odptaszkowac ... Dodał bym jeszcze ze nad przeprawa pontonowa czuwac bedzie policja rzeczna, a wszyscy na pontonach dostana wojskowe kapoki czy tez kamizelki ratunkowe. I zapewniam ze przeprawa zorganizowana bedzie w miejscu adekwatnym do mozliwosci wioslujacych.. To samo tyczy sie strzelnicy. Ostre strzelanie odbywa sie pod czujnym okiem instruktorow a zapewniam tych co nie probowali jeszcze ze nie jest mezczyzna ten co z mosberga nie strzelal.Tak wiec mamom przegladajacym forumy swoich pociech obiecujemy ze wroca do domu (niekoniecznie suche) :). [Po przeczyszczeniu watku uwaga niepotrzebna :)] Pozdr.. Ł Link to post Share on other sites
Sand Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 w końcu wojna to piekło (powiedziała Sand, gdy złamał jej się paznokieć na strzelance ;) ) 8) Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 2, 2005 Report Share Posted May 2, 2005 w końcu wojna to piekło (powiedziała Sand, gdy złamał jej się paznokieć na strzelance ;) ) 8) I już Purpurowe Serce zapewnione a może i nawet Order Podwiązki (bez orderu ale z ładną podwiązką). Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 2, 2005 Author Report Share Posted May 2, 2005 zaprasiamy Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 2, 2005 Author Report Share Posted May 2, 2005 >>>STRONA ZLOTU >>>FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY >>>LISTA UCZESTNIKÓW Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 kh kh hehhhe muhahhahah nooooo nooo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: no kh kh Link to post Share on other sites
Dumek Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Kapi, Twoje "konstruktywne" komentarze sa jak zwykle mile widziane :D kh kh hehhhe muhahhahah nooooo nooo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: no kh kh Znaczy że przyjedziesz, prawda? :D :D Link to post Share on other sites
Mateo Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Atakujaaaaa!! Link to post Share on other sites
Wojti Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Panie i Panowie Ze swojej strony pragne napisac, ze ze wzgledow organizacyjnych oraz wchodzenia:) w klimat, pierwsza odprawa oficerow bedzie miala miejsce w piatek. A na niej: - slowo wprowadzenia z tytulu "o co tu chodzi", - podamy wszystkie zalorzenia taktyczne (sztabowe) + rozdanie map, - omowienie zagadnien technicznych (zasady walki na polu bitwy, np. zasady na jakich funkcjonuje medyk itp.) Pragne tez napisac, ze funkacja dowodzacego teamem bedzie tym razem bardzo odpowiedzialna. A co sie za tym kryje, to juz na Zlocie (zarowno w piatek jak i sobote, a jak komus bedzie malo to i w niedziele) zostanie wytlumaczone. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Spinacz Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Jadę, już się zaciągnąłem. Link to post Share on other sites
tottek Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Ja też będę :D Link to post Share on other sites
LameBoy Posted May 8, 2005 Report Share Posted May 8, 2005 coś formularz zgłoszeniowy chyba nie działa :/ tak czy siak raz sie "zgłosiłem" zero odzewu przez 2 dni, a teraz jak sie próbowałem "zgłosić" to niestety zero reakcji ze strony strony internetowej :P czekałtnijcie chłopaki czy coś jest nie tak i dajcie znać kiedy bedzie można się zgłosić/ew jakaś alternatywna droga? (wysłanie maila z danymi zgłaszajacego sie itp) Link to post Share on other sites
sailor Posted May 8, 2005 Report Share Posted May 8, 2005 coś formularz zgłoszeniowy chyba nie działa :/ tak czy siak raz sie "zgłosiłem" zero odzewu przez 2 dni, a teraz jak sie próbowałem "zgłosić" to niestety zero reakcji ze strony strony internetowej :P............... gen. Tadeusz jest na zlocie we Lwowie - jak wróci i wytrzezwieje :lol: to dostaniesz info. Trochę cierpliwości :-) pozdr. Paula Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 10, 2005 Author Report Share Posted May 10, 2005 juz wrocilem ufffff! jutro relacja i nadgonienie rejestracji uczestnikow zlotu Twierdza 2005 Link to post Share on other sites
Recommended Posts