Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Przed chwilą doszedł do mnie RK-05 z gunfire.

Mam 2 sprawy.

Kałach doszedł z zieloną baterią 9,6v i gładką pokrywą zamka.

Napisałem, żeby sprawdzili, czy łożyska są stalowe 7mm, chyba sprawdzili.

Prosiłbym o potwierdzenie, czy jest to nowy model.

Wydaje mi się, że dostałem używanego kałacha.

Niepokoją mnie:

-otarcia w miejscu, gdzie znajduje się koniec pokrywy i ten przycisk, do jej zwolnienia

-rdza?! na przycisku zwolnienia zamka

-rysy na lufie zewnętrznej ZA górną nakładką (jak tam w ogóle może się pojawić rysa?)

-strasznie luźno działający selektor (w RK-06 chodził ciężko)

-rysy po przełączaniu selektora ognia (ciekawe, tylko jak, jak luźno działa...)

-drobne rysy na całym kałachu

-poprzecierane body pod numerami (tam gdzie zatrzaskuje się kolba, po jej złożeniu

-wylatująca kulka z wewnątrz chwytu (nie, nie wiem jak się tam znalazła)

-rysy na atrapie zamka

-częsty brak możliwości odciągnięcia atrapy zamka (strasznie często się zacina)

Możliwe, że dostałem taki model, a genialny serwisant ją tak "zmartletował" ?

Czy może to jest chińska jakość?

Będzie można to jakoś naprawić? (głównie chodzi mi o ten selektor i zamek).

Poniżej zamieszczam "zdjęcia" mojego kałacha. Wybaczcie mi za jakość i przepraszam Wasze oczy.

http://imageshack.us/g/254/photo0383u.jpg/

Określić to jako nowy model jest trudno, ponieważ ciągle zachodzą jakieś małe zmiany.

Jak masz baterię 9,6v, przeźroczystą komorę hopa i łożyska stalowe to pewnie masz nową.

To standard taki wygląd. Rk 15 przychodzi pordzewiały i obtarty tu i tam.

Nie wymagajcie za tą kasę jakiejś jakości. Tu jakości nawet nie było w planach.

Już na oko widać, że nity są po prostu żałosne. Dodaj do tego znalowe obsady a będzie naprawdę "TAKA" jakość.

Edited by 0wn

Też dostałem lekko poobcierany i trochę poluzowany. To standard. Po dokręcaj wszystko i się nie martw. Od razu powinieneś go spodkładkować wymienić kable na niskooporowe. Wyglądem zewnętrznym się tak nie przejmuj bo w walce i tak się poobciera i przybrudzi tu i tam.

Dobra, zostawiam.

Tylko interesuje mnie, czy tylko ja dostałem taki model poobcierany, czy to standard.

Jeśli wstawię promyka, gumkę g&g zielona, wymienię kable na niskooporowe i założę mosfet + nową batkę i wyślę serwisantowi do rozłożenia i ponownego złożenia, to efekt będzie dobry? Oczywiście jeszcze wypada wymienić zatrzask na stalowy i zamek na stalowy.

Odesłać tę replikę do jakiegoś serwisanta z forum, czy do specjalnego specjalisty? Jeśli to drugie, to polecacie kogoś, kto się specjalizuje w tych kałachach?

Odesłać tę replikę do jakiegoś serwisanta z forum, czy do specjalnego specjalisty? Jeśli to drugie, to polecacie kogoś, kto się specjalizuje w tych kałachach?

Jeśli chcesz zrobić tuning wew. to pisz do Anr'a.

Co do zewnętrznego wykonania, to żadna z osób które znam nie tknie tego do poprawek. Materiał jest zbyt gówniany.

Oczywiście jacyś domowi majstrowie mogą się tym pobawić.

Czy jaskółczy ogon jest znalowy? Nie przyciąga magnesu.

Czyli rozumiem, że te otarcia (metal cały, tylko farba zeszła) są nie groźne dla mojego kałaszka? :D

Zamek się zacina, bo ta prowadnica sprężyny jest za krótka i nie chce wejść czasami w 2 dziurkę atrapy zamka. I w ogóle zamek lata do przodu i do tyłu, czy to jest normalne?

Mam jeszcze problem z magazynkiem, lata cholernieee na boki, a przy potrząsaniu repliką robi się grzechotka (z 4-5 części ma co najmniej luzy). Przy dobrym złożeniu powinno to zniknąć?

Pytam się, bo nie wiem, czy ją zostawić i "tjuningować", czy odesłać w cholere.

reklamuj. koszt przesyłki muszą pokryć oni. ja dostałem w takim stanie mosina zety. poobdzierany, poobstukiwany, zardzewiały. w temacie o nim są foty. złożyłem przez stronę reklamację, załączyłem foty. spisałem kartę reklamacyjną, odesłałem. tym bardziej, że nowa seria miałaby stalowe suwadło.

Co do samej repliki - standard w GF. Kupisz na TG - nie będzie takich cyrków. W GF ani przeglądu zerowego nie robią, ani nawet nie zawsze patrzą, co tam w pudle siedzi.

edit:

z drugiej strony, jeżeli liczyłeś na to, że za 5 stówek kupisz inokatsu, ghk czy inne vfc.. no werysory.

Edited by Lesio

Ile za to dałeś? 570zł? To jakość jest adekwatna do ceny czyt. Gówniana.

Obtarcia nie są groźne dla twojego kałaszka.

To że lata suwadło jest normalne tak jak zacinanie i wypadanie.

Mam jeszcze problem z magazynkiem, lata cholernieee na boki, a przy potrząsaniu repliką robi się grzechotka (z 4-5 części ma co najmniej luzy). Przy dobrym złożeniu powinno to zniknąć?

W zależności jak dokładnie zrobili korpus, obsadę lufy będzie luz większy lub mniejszy. Jeszcze sprężyna zatrzasku może być słaba.

Tego nie da się dobrze złożyć. Chyba, że na taśmę teflonową, klej do szyb, izolkę.- niepotrzebne sobie skreśl.

Jakbym miał to tuningować zewnętrznie to bym sobie darował.

Jest jakiś lepszy model ak74 do tysiaka?

Ja polecę Cymę, tak jak zawsze polecałem.

Co prawda nie licz na tak świetne wykonanie jak w Boyi :icon_lol: , ale powinieneś dostać replikę, która jest stosunkowo zwartą konstrukcją, z wytrzymałym gearboxem i typowymi dla chińskich replik osiągami. Oczywiście fanboyi'e będą twierdzić, że Cymy nie warto, bo ma pełno Znalu tu i tam, ale ten Znal to głównie im przeszkadza, bo posiadaczom Cym już niekoniecznie.

PS: Mówię to jako obecny właściciel AK od JG i APSa, tak więc nie mam interesu w reklamowaniu Cymy i odradzaniu Boyi'a. Po prostu w moich rejonach to z Boyi'aczami zawsze było więcej problemów niż z Cymą.

Pozdrawiam.

Jakość/cena jeśli chodzi o cymę jest żałosna. Wykonanie zewnętrzne jest tragiczne. Jakość zastosowanych elementów nie nadaje się na komentarz. Jest to dno, którego nikt poważny nawet nie chce oglądać, co dopiero poprawiać.

Wewnętrznie to co innego, jednak co nam po Gearboxie(który możemy stuningować w każdej replice) jak reszta jest do pupy?.

Jeśli sugerujesz, że repliki z taiwana przychodzą lepsze niż z GF to jesteś w błędzie. W obydwu przypadkach przegląd zerowy to "Zero".

Co do tego RK.

Zapłaciłeś 570zł i masz pretensje, że ma luzy?

Taki budżet to na waciki.....

Masz dwie opcje:

-Zmniejszyć wymagania

-Zwiększyć budżet

Apropo bycia "fanbojem".

Uważam, że cyma i boyi są prawie tak samo gówniane.

Co przemawia za Boyiem to wersja SW którą "jeszcze" można i opłaca się poprawić.

Nie poleciłbym nikomu cymy. Sam miałem ich z 5 i wtedy myślałem tak samo jak ludzie wyżej.

Jednak nadchodzi taki czas w którym siedząc i myśląc dochodzisz do wniosku, że wydałeś kasę na gówniany sprzęt. Co z tego, że strzela jak nie ma przyszłości?

Tekst w stylu "

ale powinieneś dostać replikę, która jest stosunkowo zwartą konstrukcją,

" jest zabawny, szczególnie stwierdzenie "powinieneś stosunkowo zwartą". Czyli w 80% dostaniesz luźny szajs za 800zł.

Oczywiście fanboyi'e będą twierdzić, że Cymy nie warto, bo ma pełno Znalu tu i tam, ale ten Znal to głównie im przeszkadza, bo posiadaczom Cym już niekoniecznie.

Nie wiem jak to skomentować.

Sam miałem 5 cym i we wszystkich żałowałem znalu i gównianego spasowania części.

Znam osoby które połamały muszki, gwinty na lufie, obsady kolby,

Przypadków luzów ogólnych nie będę wymieniał.

Ja jestem wymagającym odbiorcą, może dla kogoś co nie ma żadnych wymagań Cyma jest ok.

Edited by 0wn

Na razie mogę dać tysiaka na kałacha od razu, potem mogę dopłacać.

Nie wiem czy jednak zostawić boyca (nie wiem który to raz) i tuningować go (tak do 1000zł jeśli będzie trzeba). Chociaż kto wie, czy te obrzydliwe luzy w ogóle będą możliwe do usunięcia.

Czy kupić coś lepszego (nie mam pojęcia jakie są jeszcze dobre kałachy do 1100~zł).

Ja dałem za CM.048 720zł. I najwyraźniej zrobiłem zajebisty interes bo i gearbox gra perliście i do wyglądu nie można się przyczepić. Jak przyszedł nówka to nie było ani jednej rysy a jedyny luz to była pokrywa w wyniku kiepskiego przycisku do zablokowania suwadła w zaczepie. Teraz kupiłem replikę suwadła i jest git majonez.

Co nie przemawia za Boyiem jest to, że ciężko utracone zaufanie odzyskać a afery z wersją SW w wyniku kijowego sprawdzania przez sklep dodatkowo podkopuje niechęć wobec Boyia.

Alex, sprzedaj Boyia i popatrz na www.wgcshop.com lub www.ehobbyasia.com czy na jakiej tam stronie za kałachem, Później znajdź gościa ściągającego i wpłać mu kasę.

Ja dałem za CM.048 720zł. I najwyraźniej zrobiłem zajebisty interes bo i gearbox gra perliście i do wyglądu nie można się przyczepić.

Ty twierdzisz, że zrobiłeś zajebisty interes, to raz.

Dwa, do wyglądu to ty nie możesz się przyczepić.

Nie pisz ogólnikowo.

720zł za cymę to gówniany interes, szczególnie jak za ~1000zł można kupić w pełni stalowe LCT.

Co do wyglądu to tak jak pisałem, są ludzie którym wszystko odpowiada.