kozakio Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Witam! Jestem świeżo po założenia konta i mam pytanie co do karabinu snajperskiego. Karabin znajduje się na tej stronie http://www.militaria...6769)_p5813.xml Co o nim myślicie ? Opłaca się go kupować jak na początek ? Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Nie, rembrand Wella. Czyli pseudo snajpa, lepiej kupić rk boyi z zasięgiem o parę metrów wyższym i z serią... Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 ^Up nie wiem jakim cudem powiedziałeś, że rk boyi ma zasięg wyższy niż snajpa która ma 450fps :D "Mocna sprężyna nadaje kulce prędkość początkową 443 fps co w połączeniu z długą lufą i regulowanym systemem Hop Up daje nam świetny sprzęt dla snajpera." W każdym razie na snajperkę trzeba sporo wydać... 443 fps... no... w każdym razie lepiej kupić tak jak wyżej mówi RK boyi albo coś podobnego do 500zł, W tej cenie jest sporo replik, sam za niedługo kupuję rk boyi 0-2 I też ci to polecam, a jeśli chcesz być snajperem za 500zł to powodzenia :) Quote Link to post Share on other sites
kozakio Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 A jakąś fajna "snajperke" do 700zł kupie ? Jak tak to polećcie coś. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Kupisz CM.032, które wygląda "snajpersko". Nie ma snajperek za takie pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Bazę dostaniesz. Na resztę możesz zbierać. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 ^Up nie wiem jakim cudem powiedziałeś, że rk boyi ma zasięg wyższy niż snajpa która ma 450fps :icon_biggrin: "Mocna sprężyna nadaje kulce prędkość początkową 443 fps co w połączeniu z długą lufą i regulowanym systemem Hop Up daje nam świetny sprzęt dla snajpera." W każdym razie na snajperkę trzeba sporo wydać... 443 fps... no... w każdym razie lepiej kupić tak jak wyżej mówi RK boyi albo coś podobnego do 500zł, W tej cenie jest sporo replik, sam za niedługo kupuję rk boyi 0-2 I też ci to polecam, a jeśli chcesz być snajperem za 500zł to powodzenia :icon_smile: Chyba nie ogarniasz tematu. Bojacz będzie o wiele skuteczniejszy i celniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 (edited) ^Up nie wiem jakim cudem powiedziałeś, że rk boyi ma zasięg wyższy niż snajpa która ma 450fps :icon_biggrin: Boyi na pewno będzie miał większy zasięg niż ta "snajpa".Kurde nawet tm z 250fps będzie lepiej walił niż to Edited October 4, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Pomijając fakt, że polecasz coś, czego nigdy w łapach nie miałeś. Za 700zł MOŻE znajdziesz wstępnie stuningowaną używkę. Quote Link to post Share on other sites
kozakio Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 A co myślicie o tej broni http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html ? Mój brat ma ją już prawie pół roku i jest zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Jeden z lepszych w swojej klasie. Wybierz każdą "G36" od JG, ew. serię kałachów od Boyia ( seria RK ). Quote Link to post Share on other sites
kozakio Posted October 5, 2012 Author Report Share Posted October 5, 2012 Dziękuje za odpowiedzi, pomogliście :icon_razz2: Za kilka dni będe miał już cały ekwpunek ASG :icon_biggrin: Później będe zbierał na dobrą "snajpe". Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 (edited) Na dobry karabinek snajperski trzeba mieć około 2000 tysiące złotych polskich... powodzenia :maniak_luzik: . Oczywiście są na rynku wyjątki jak SWD A&K(która po tuningu jest zacna). Ale lepiej na początek elektryka(g36 jg polecam). Edited October 5, 2012 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Jak się nie znamy to się nie wypowiadamy. Tuning SWD nie sprowadza się do wymiany części i drobnych poprawek. Nawet po konkretnej dłubaninie nie masz gwarancji osiągów. Quote Link to post Share on other sites
kozakio Posted December 3, 2012 Author Report Share Posted December 3, 2012 Jako że nie chciałem pisać nowego tematu, piszę w tym i znowu zwracam się do was z prośbą. Przez dłuższy czas szperałem i czytałem w sieci i mam kolejne pytanie ( znowu o karabin snajperski :icon_biggrin: ). Jak uważacie czy ta snajperka http://gunfire.pl/pr...-i-dwojnog.html + http://gunfire.pl/pr...ezyna-M190.html da coś w miarę dobrego ? Jeśli nie ( a pewnie tak jest :icon_lol: ) to jaką snajperkę polecacie na bazę ? A jeśli tą która przesłałem można jakoś podpicować to piszcie co mogę jeszcze kupić :icon_biggrin: . Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Po pierwsze, to sobie tej sprężyny do tej repliki nie wsadzisz w ogóle. A nawet jak by Ci sie udało (lol) to otrzymasz świetną kupkę połamanych części którą możesz wysypać w ogródku jako np nawóz (acz nie polecam, są lepsze i tańsze nawozy). Co do reszty pytań to chyba pomyliłeś działy, powinieneś napisać w dziale "jestem leniem i nie chce mi się szukać, zbanujcie mnie od razu". A nie, sorry, takiego działu NIMA. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Taniej jest zrobic kb.wyb z aega niz snajperke ze sprezyniaka.... Jak tu juz wspomnieli: snajperki, w mysl dzialan asg ( cos co przebija zasiegiem i celnoscia aega, ktoremu zasiegiem aegowi, juz obecnie do snajperki niewiele brakuje ) to koszta rzedu > 2k zl... czyli drogo. W Uk za znajperke uznaje sie cos co ma +450fps ( przy aegu 350 ) . Przy takich proporcjach, nawet chinskiego szajs-gonga mozna przerobic na snejprke niewielkim kosztem ( wszak dobra lufa bedzie kosztowac tyle, lub nawet wiecj co sama szajserka.. ) Niestety w Uk sie nie strzelasz tylko w Pl, a tutaj wg niespisanych norm, standardem jest te +600fps dla snajpera i zasieg ok +70m. Snajperstwo jest cholernie drogie. Watpie w to, abys uzbieral z kieszonkowego czy od urodzinowych od babki ,te wymagane minimum +2k zl na sprzet. Nawet ludzie ktorzy pracuja ( maja staly zrodlo finansow ) odpusczaja sobie snajperstwo wlasnie z tego powodu - cena i koszty. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Jest problem, on pisze z Kędzierzyna-Koźla. Tam gnat z 450fps to jest żart a nie snajperka. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Dlatego napsiale,ze w pl min.fps dla snajperzenia to te +600fps... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Co do G36 to masz jeszcze repliki z Boyi i Cymy do wyboru. Tanie snajperki sobie daruj. Zaoszczędzisz sobie rozczarowania. Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 nie bierz snajperki gdyż każdy z zwykła Cm.028 cie ustrzeli strzelajac z biodra. A zanim ty załadujesz kolejna kulke i weźmiesz poprawke na ruch człowieka,to on zdarzy cie ustrzelić i wio na respa.A jeśli chcesz juz być snajperem to Sr-25 od PJ.Zawsze możesz przełaczyć na auto zmienić lunete na kolimator i szturmować :).Dziekuje Dobranoc. Myśle że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Szturm ze snajperką-elektrykiem...... Gratuluje kreatywności Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 A czym się niby ma różnić to SR walące serią od m16 walącego serią? Chyba kolega raczył zapomnieć, że to ASG. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 O moc mi tu chodziło. Szturm z 700fps pod pachą to raczej mało bezpieczne moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts