Quchy Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Witam wszystkich, które z tych trzech polskich kamuflaży będzie najlepszym wyborem do terenu leśnego: Wz. 93 (moim zdaniem trochę za ciemny, ale jakie jest Wasze zdanie) Wz. 93 pustynny Camogrom Gdyby ktoś dysponował zdjęciami tych dwóch ostatnich w akcji np. w lesie, polu to bardzo proszę pokazać :). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Wz.93 "leśna pantera". Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Typowym kamo do lasu jest kamuflaż pustynny, toż to przecież wiedzą wszyscy :D. Ide przywalić głową w zlewozmywak... Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Czy nie podałem w temacie informacji o "wsiowych" terenach? Czyt. przeróżne zadupia z piaszczystymi drogami, żółte pola, lasy pełne suchego chrustu z masą krzaków. Dlatego poszukuję czegoś uniwersalnego nie tylko do lasu, ale przecież wiesz lepiej ;). Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 no to camogrom Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Zamiast camogromu jak już to multicam (kontraktowe bluzy i spodnie można kupić na allegro w cenie helikonu nawet). Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Ok dzięki, popatrzę sobie jeszcze na porównania multi do gromu (o ile znajdę jakieś zdj.). Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 camogrom to helkońska kopia multichłama. Camogrom jest sporo bardziej żółty, dopiero po paru praniach upodabnia się do oryginały MC. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Ale znalazłem na e-militaria.pl nową wersje - http://www.e-militaria.pl/p-656/bluza-camogrom-helikon-nowosc i nie wygląda jakoś żółto. Ten rzeczywiście jest jakiś żółty. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Rozumiem,że widziałeś też na żywo skoro tak twierdzisz? Zdjęcia potrafią mylić ;) Nowe "mundury" w camogromie są niby bardziej zbliżone do multicamu,ale tak czy siak lepiej kupić kontraktowy multicam za cenę helikonu. Trzeba tylko trochę poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 (edited) I tak przed jakimkolwiek zakupem poszedłbym do sklepu i sprawdził :icon_wink:. To, że powiedziałem o camogromie nie znaczy, że jestem na niego w 100 procentach zdecydowany. Może wz.93 będzie dobry lub jakiś multicam w połączeniu z oliwkowym szpejem. Prawdopodobnie dołożyłbym tą stówkę (na camogrom) i kupił z miwo militaria. Edited October 21, 2012 by Quchy Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Na jesień i wz.93 nie jest najlepszym wyborem. Lepiej sobie kupić z demobilu już flecktarn,a jak masz możliwość to multicam. http://miwo-military.net/-produkty/kid,107/MUNDURY mówisz o tym Miwo? No jak chcesz,ja bym wybrał jednak kontrakt z allegro. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Szukałem kontraktowych na allegro, ale oprócz Helikonów nie ma nic :\. Na razie pójdę do jakiegoś sklepu i zobaczę co i jak, później będę szukał na necie. Dzięki za odp :). Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=25128271 wcześniej widziałem u niego kilka rozmiarów spodni i bluz. Zapytaj się może czy załatwi dla Ciebie konkretny rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 Ok dzięki :). Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 ... jakiś multicam w połączeniu z oliwkowym szpejem. Multicam + szpej w ranger green działa świetnie Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 I przy okazji fajnie wygląda ;) Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 A do tego cały szpej oprócz munduru mam w oliwce :). Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Na nasze ugorki i tereny tzw "zaorane" rewelacyjny jest ATCS :> Przetestowane organoleptycznie. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 W otwartym terenie Camogrom w lesie i terenie zalesionym to wuzet z tym że trzeba szukać cienia jak mech... Quote Link to post Share on other sites
_Sandro_ Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 To może coś pomiędzy ? :icon_lol: Bluza leśny wz, a spodnie pustynny ? Widziałem kiedyś na kimś coś takiego i na piaski/jesień jest całkiem niezłe. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A jeśli założę bluzę w wz.93 pustynnym, a spodnie w leśnym, to już nie będzie takie dobre? :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A jeśli założę bluzę w wz.93 pustynnym, a spodnie w leśnym, to już nie będzie takie dobre? :icon_cry: Zależy kiedy i gdzie :icon_rolleyes: Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Na jesień i wz.93 nie jest najlepszym wyborem. Wz.93 to nie kamuflaż tylko krój munduru. Kamuflażem jest "Pantera Leśna" Helikonowski cammogrom w połączeniu ze szpejem w Oliwce lub Panterze Leśnej nie wygląda jakoś tragicznie i na trawiaste tereny jest całkiem spoko połączeniem. A jeśli założę bluzę w wz.93 pustynnym, a spodnie w leśnym, to już nie będzie takie dobre? :icon_cry: Wszystko zależy kiedy i gdzie założysz taki zestaw jednak jeżeli założysz na bluze szpej w oliwce lub panterze leśnej będzie to powinno się dobrze komponować i całkiem ładnie działać. Był kiedyś temat o łączeniu kamuflaży. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Wz.93 to nie kamuflaż tylko krój munduru. Kamuflażem jest "Pantera Leśna" "Panterą Leśną" to Helikon nazywa te kamuflaże na swoich mundurach. Normalnie jest Wz.93 /Wz.93 Pantera czy jakoś tak. Sprawdź sobie jak producenci nazywają szpej w wz.93 itd. ,tak się przyjęło i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts