KaXardas Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Dysza jest w standardzie m4/m16, a nie m14. Zębatki, cylinder, tłok, głowica tłoka, sprężyna, antireversal standardowe. Silnik krótki (taki jak w AK, G36 itp.) Prowadnica sprężyny standardu v2. Głowica cylindra standardu v2. Styki można kupić w elektronicznym po 4zł (na sklepach z asg minimum 15zł :D ) No i szkielet i łożyska dedyk do m249/pkm/m60. Osobiście polecam jakiś porządny cylinder (albo cały bore up, ja mam zestaw shs ze zintegrowaną głowicą i cylinderm), do tego ciche głowice, dysza shs uszczelniona m4, tłok shs 14 zębów, guma g&g i ewentualnie precka pps/shs. u mnie śmiga na guarder sp130/m135 element. Czeka jeszcze na precke ale aktualnie i tak sieje ślicznie i daleko. Quote Link to post Share on other sites
wolny_SxC Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 KaXardas, ślicznie Ci dziękuję! Podałeś mi wszystko jak na tacy! :) Teraz mogę zabrać się za zakupy i sprawić że pkm zacznie strzelać jak należy, bo to co robi na stockowych częściach woła o pomstę do nieba :) Raz jeszcze dzięki! Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Ja wymieniłem tylko tłok, głowicę tłoka, silnik i sprężynę główna. Po ok 60000 strzałów wymieniłem zębatki bo się a M150 oryginalne starły (dokładnie 2 zęby na tłokowej). Mam 510 FPS na tej same sprężynie M150 Deep Fire od kiedy ją włożyłem pomimo, że się już trochę ubiła po 60000 strzałach. Bore upów nie lubię osoboście - same z nimi problemy miałem. O cichych zestawach nie mam zdania - sam nie stosuję bo lubię jak replika terkocze przy strzelaniu. Generalnie tą replikę bardzo trudno zajechać. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Generalnie tą replikę bardzo trudno zajechać. Oj da radę. Kumpel się niedawno z PKM wywalił konkretnie i przekoziołokował kawałek do wąwozu. W efekcie mocno pogiął magazynek i wygięciu uległa też blacha robiąca za zaczep magazynków. 3 godziny spędziłem na klepaniu i prostowaniu. Niby sie udało, ale szukam blachy z palnego, bo stockowa gnie się teraz dość łatwo. Quote Link to post Share on other sites
Bielak206 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Czytam czytam i czytam... Czytam wszystko co mogę i nadal nie wiem czy nowsze wersje PKMa pozbył się wad tej wersji przedpremierowej i czy są warte więcej niż np RPK od lct... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Nie są, leżą u mnie oba. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Witam, Kto oprucz "fenc-a" robi adaptery do palnego tłumika? Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Nitro. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Ewentualnie ktoś moglby wrzucić wymiary takiej przejściówki? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Tuleja o długości 17 mm, w środku gwint 14x1 lewy, na zewnątrz 18x1,5mm też lewy. Powiesz tak tokarzowi, to Ci zrobi, bo prościej opisać się nie da. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Dzięki serdeczne!;) Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted June 19, 2016 Report Share Posted June 19, 2016 Witam, Czy ktoś próbował przerobić box od pk pod replikę? Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 24, 2017 Report Share Posted April 24, 2017 No to ja odkopię :) Jaką największą batkę da się wcisnąć do boxa? Ktoś może przerabiał temat zasilania, żeby pociągnęło całą imprezę? Wczoraj puszczając kontrolowane krótkie dwuminutowe serie zużyłem trzy pakiety LiPol :) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted April 24, 2017 Report Share Posted April 24, 2017 (edited) Jak chcesz zetrzeć sobie szybko zębatki, to twoja sprawa. Bo tym się to zwyczajnie na zwykłych zębatkach skończy. Co do samego miejsca w magazynku to ten młody człowiek pomoże to zademonstrować: Moje dedykowane zasilanie - bateria Gens ACE 11,1V 2200 mAh. Na M150 daje radę wystrzelić całe 6000 kulek (pełny magazynek) i nie wyczerpuje się. Dla porównania bateria Turnigy 7,4V 3000 mAh Redox 7,4V 5000 mAh Zippy 7,4V 5000 mAh Trzeba celować w krótkie, wąskie ale "pękate" ogniwa. Edited April 24, 2017 by SHOGUN_YAMATO Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Ja montowałem chłopakom tego typu ogniwa http://radio-modele.pl/akumulator-turnigy-2200mah-3s-1-5c-dedykowany-do-turnigy-9xr,598,25949.html oczyiwście idzie je kupić taniej, tzreba poszukać. W pekaśce zrobionej na 500fps, taki pakiet wystarcza na 2 boxy kulek. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 (edited) Mendi, ale na pewno taki o prądzie rozładowania 1,5C? Takie parametry to raczej o nadajników, do replik min 20-25C. Edited April 25, 2017 by SHOGUN_YAMATO Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Mendi, ale na pewno taki o prądzie rozładowania 1,5C? Takie parametry to raczej o nadajników, do replik min 20-25C. A masz rację, nie zwróciłem uwagi na ten parametr, patrzyłem głównie wzrokowo na fotkę, jak to facet. Chodziło mi dokładnie o ten model: https://hobbyking.co...?___store=en_us Model z 20C, choć wizualnie również niemal identyczny, słabiej radzi sobie z zasilaniem repliki i maga. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Ja mam 25C i ten już śmiga bez zarzutu :) Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Dzieki Panocki :) Rozważam dwie opcje: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-BATERIE-I-PAKIETY/Ogniwa-i-pakiety-Li-Pol/LiPo-111V-3s/REDOX-LIPO-3000-111V-30C.html http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-BATERIE-I-PAKIETY/Ogniwa-i-pakiety-Li-Pol/LiPo-111V-3s/REDOX-LIPO-3000-111V-20C.html Który lepszy? Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Megabac! Lipo 11.1V 2200mAh to raczej największa 11stka, jaką zmieścisz. No chyba, że te nowe grafenowe... Ja używam Turnigy Heavy Duty 11.1v 2200mAh. Polecam nie bawić się w Redoxy tylko brać te, co podał Mendi tj Turnigy 11.1v 2200mAh - 55 zł na Allegro - więcej nic nie trzeba, sam pakiet nie wystaje itd. Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Jako, że zależy mi na jak najwyższej wydajności prądowej aby bateria podziałała jak najdłużej, to czy to ogniwo spełni swoją role i wejdzie do boxa? http://allegro.pl/li...6581873670.html Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Spełnić spełni, z zapasem, a wymiar masz podany, zmierz sobie tę boczną wnękę w boxie. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Ja również odradzam Redoxy. Niestety miałem 2x 7,4V 5000 mAh 20C i niestety jedna już jest wyrzucona bo spuchła, druga tylko trochę, parametry w miarę trzyma ale później też ją wymienię na Turnigy lub Zippy. Redoxy nie lubią być trzymane długo naładowane i bez pracy. Jedyny jaki mi nie spuchł jest do repliki (tamte były do modeli RC) ale tylko dlatego, że po każdej strzelance go od razu balansowałem na "przechowywanie" (storege). Turnigy i Zippy mają dużo większą tolerancję na zostawiani ich w pełni naładowanych. Z Allegro polecam tego sprzedawcę http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26642951&order=dd Quote Link to post Share on other sites
megabac Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 Panocki pomóżcie jeszcze z jednym tematem. Co może być przyczyną, że box ma fochy i nie chce podawać kulków. Mam dwie sztuki. Oba to samo. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 1. Sprawdź czy to śruba nie jest do końca wkręcona. Jeżeli jest za duży odstęp pomiędzy nią a magazynkiem to kulki będą się blokować. Poluźnij ją trochę i sprawdź z podpiątym magazynkiem. 2. Wyjmij cały mechanizm podający kulki z magazynka, rozbierz i zobacz czy gdzie nie ma brudu. 3. Zobacz ty ten wężyk (w postaci metalowej sprężyny) nie jest brudny w środku. Lub jakoś zdeformowany. Inne pomysły mi do głowy nie przychodzą. Mnie nigdy PKM nie zawiódł z wyjątkiem problemu w punkcie 1. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts