Kingofword Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Witam, chcę sobie złożyć karabin snajperski z konwersją Mancrafta. Mam kilka pytań: 1.Replika musi być L96. Czy mb-08 da radę? 2.Posiadam lufę Promyka od AEG. Czy lufę od AEG można od razu przełożyć do repliki snajperskiej (w tym przypadku jeśli będzie dobre mb-08). I to w sumie tyle. Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Do lufy AEGowej potrzebujesz komory PDI. Nie wiem czy do mb-08 pasuje ta dedykowana do VSR. Co do pierwszego pytania, to wydaje mi się ,że powinieneś zapytać producenta. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Jakie VSR? MB-08 to przecie Warrior, czyli aps96. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Wybacz, mój błąd. Pomyliłem oznaczenia replik. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Tak sie kończy dawanie moda byle komu :D. / Nadaje się. Lufę od AEGa możesz zamontować w stockowej komorze przy wykorzystaniu odpowiedniej tulejki ale tak czy siak nima to sensu i komora PDI okazuje się koniecznością. Musisz też wymienić gumę HU od razu. Quote Link to post Share on other sites
Michał P Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 ile można wyciągnąc fps ze snajperki na HP ?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A ile chcesz? Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Mancraft wspominał o 900 fps. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Można i więcej. Kwestia sprzętu i ustawień. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A to tak hydeparkowo, czy można by wyciągnąć 1100-1200FPS? Wtedy rozpędzalibyśmy kulkę 0,2g do prędkości dźwięku... A 0,12stka byłaby już mocno ponaddźwiękowa... Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Tylko pytanie po co komu 900 fps? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Pewnie do strzelania..? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Wywody na temat sensowności posiadania i używania repliki na HP proszę zostawić dla siebie. Będzie to traktowane jako offtop. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Zuber, 900 fps w rękach kogoś kto nie potrafi wyszukać tych danych na Fo może się okazać niebezpieczne. Autorowi tematu radzę odpuścić owczy pęd za mocą a kupić zwykłą replikę karabinka i doświadczenia trochę zdobyć. A na 900 fps przyjdzie czas za parę lat. No i tyle oftopowania. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Arend, mi tego tłumaczyć nie musisz. Jak Zambezi będzie chciał, to sprzeda taką konwersję i rozwrzeszczanemu 15latkowi, a ew. wiek dzieciak obejdzie przez rodziców/starszych kolegów. Pewnym zabezpieczeniem jest ta szybkozłączka, która rozpada się przy ciśnieniu odpowiadającym ok. 700 fps. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 A dejcie już spokój z tym mitycznym niebezpieczeństwem. Rozwrzeszczany 15latek se nie kupi bo go zazwyczaj nie stać. Problem z głowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts