miki12611 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Miał ktoś może baterię GFC Energy, bo sprzedają je na gunfire po całkiem niskich cenach i się zastanawiam, czy warto kupić. Wiem, że najlepsze są Firefoxy, ale obecnie nigdzie nie mogę dostać takiej jakiej chcę i to po przyzwoitej cenie (bateria pod dekiel, więc trochę kłopotliwa w zakupie). Prosiłbym o opinie użytkowników tych akumulatorów. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Frajerfoks najlepszy, ciekawe :D. Jaką baterię chcesz? Quote Link to post Share on other sites
miki12611 Posted November 13, 2012 Author Report Share Posted November 13, 2012 Sticka 8,4 albo 9,6 i zależy mi, żeby nie była za droga. Podrożały teraz te baterie. Pół roku temu firefoxa 9,6 można było kupić za ok.60 zł. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Albo zakup lipo pod dekiel...2000Mah 7.4 wchodzi no piłowani i to na wcisk....1600mah powinno wejść bez problemu Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 (edited) Ją planuje kupić również baterie z GF Energy konkretnie mini. Myślę również nad uźywka tylko jaką i w miarę tanią Edited November 14, 2012 by HadoPL Quote Link to post Share on other sites
miki12611 Posted November 14, 2012 Author Report Share Posted November 14, 2012 Dobra, kupuję tą baterię. Zobaczymy jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Jasiek04 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Podłączam się do tematu - jaka jest jakość tego akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
levis Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Dobra, kupuję tą baterię. Zobaczymy jak się sprawuje. i jak się sprawuje bateria? Quote Link to post Share on other sites
milosz Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Miałem takową baterie 9.6V 1600Mah, i byłem zadowolony. na pełnej bateri, 3-4 Hi-Capy ( 370kulek ) to nie był wielki wyczyn. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) mam ją ja od niedawna, i mój kolega trochę dłużej. Jest ok, nikt nie narzeka. i oczywiście wielki + że dostaje się napój energetyzujący gratis :icon_biggrin: w zasadzie zamówiłem batkę tylko dla niego. joke :icon_biggrin: EDIT: ja mam batkę 8,4 kolega 9,6 i jesteśmy zadowoleni. ( nie stickową) Edited December 13, 2012 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
levis Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Miałem takową baterie 9.6V 1600Mah, i byłem zadowolony. na pełnej bateri, 3-4 Hi-Capy ( 370kulek ) to nie był wielki wyczyn. moja chińska 1200 9,6V potrafi na m120 wypluć 5 hicapów bez problemu. mam ją ja od niedawna, i mój kolega trochę dłużej. Jest ok, nikt nie narzeka. i oczywiście wielki + że dostaje się napój energetyzujący gratis :icon_biggrin: w zasadzie zamówiłem batkę tylko dla niego. joke :icon_biggrin: EDIT: ja mam batkę 8,4 kolega 9,6 i jesteśmy zadowoleni. ( nie stickową) ile kulek udaje się wypluć na jednym ładowaniu? jak się sprawuje teraz w niskich temperaturach? Quote Link to post Share on other sites
levis Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 zapomnieli o temacie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Z komentarzy pod newsem: Promant, nie wiem skąd miał informacje Chlor, ale ja miesiąc temu kupiłem stick'a od GFC. Pod folijką na każdym ogniwie napis firefox :P Quote Link to post Share on other sites
kamilejro Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152198340-Akumulator-NiMH-9-6V-1600mAh-2-modulowy.html Warto kupić? Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Strzelałem się na około 5 stopniach, wystrzeliłem prawie 3 magi ak (1400 kulek) i nie widzę czegoś szczególnego. chodzi ładnie, jeszcze sie nie rozładowała, jest git :) Quote Link to post Share on other sites
levis Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Z komentarzy pod newsem: gdzie znalazłeś info o tym że to przemalowany firefox ? Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Rozwieję wszelkie wątpliwości dotyczące jakości tych akumulatorów. Są to JEDNORAZÓWKI. Po jednym naładowaniu i wystrzeleniu do końca nie dało się jej ponownie naładować http://gunfire.pl/product-pol-1152198338-Akumulator-NiMH-9-6V-1600mAh.html Mowa o tym typie. Strata czasu, lepszy i sprawdzony Firefox. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Może podaj szczegóły problemu; -czym ładujesz -jakie napiecie -ewentualnie komunikat na ładowarce Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Ładuję ładowarką Batimexa BCH001 czy jakoś tak. Napięcie na 8 celli, ładowarka piszczy, diodka się nie świeci i nie ładuje. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 A może to ladowarka jest szmelc a nie bateria. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) mój kolega posiada tą baterie która rzekomo jest jednorazowa w swojej cymie 048 i bez problemu strzelaliśmy sie na -5 temperaturze - zadnych problemów. ogólnie ma już ją kilka miesięcy i nie skarżył się. Edited February 19, 2013 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Próbowałem na innej ładowarce- to samo. BCH 001 ładuje poprawnie inne baterie ;/ Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Odświeże temat. Czy ktoś, kto już trochę (powiedzmy kilka miesięcy, a nie dwie czy trzy strzelanki) używa tych batek mógłby się o nich wypowiedzieć? Padł mój Firefox i szukam jakiegoś sticka. Lipo nie wchodzą w gre - aktualnie brak gotówki na takie fajne rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Genler Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Mam baterie 8,4 1600 mAh od GFC 4 miesiące i moge powiedzieć że różnie to bywa. O ile masz jakąś ładowarke (chociażby tą od redoxa z balancerem za 40zł) to powinna potrzymać więcej niż moja, w której mam problem z napięciami.. Mój kolega kupił identyczną baterie miesiąc temu i już poszła na śmietnik bo mu się rozlała. Co prawda obie działają, ale żadna nie ciągnie mojej giety z m130 i silnikiem GFC. Na mrozie jest jeszcze gorzej. Nie wiem jak z pakietami o większym woltarzu. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Mam kilkanaście li-po i kilka ni-mh Nie siadła mi nigdy ani jedna bateria (1100-1600). Średnio po 2k kulek. Ładowane przez Power Bean Major 0,5A. Dbam o nie itp,itd aby wydłużyć żywotność. Co do dziwnych sytuacji: - Jeżeli ją rozładowuję i chcę naładować na maxa (sprawdzić ile pokaże Mah) to czasem od niby 0 dobije do 400. Po 2h ładuje znowu... i znowu dobija np 500 i tak aż do maksymalnej pojemności. Trochę to dziwnie przebiega, ale jak pisałem- nie zawiodła mnie ani jedna sztuka. Posiadam też kilka-naście Turnigy nano-tech i nie widzę różnicy, a nawet powiedziałbym, że szybciej ucieka z nich moc. Ale nie sprawdzałem tego bo każda replika chodzi inaczej, ale takie zostaje wrażenie:) Moje zdanie: Jeżeli nie macie dobrej ładowarki mikroprocesorowej i alarmu/miernika to nie ma znaczenia jakiej firmy kupicie aku bo i tak je w końcu ,,zepsujecie'' przez złe ładowanie, albo rozładowanie poniżej minimum. Padały tak Redox-y, Turnigy, więc i padną GFC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts