joe86 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Wymieniłem baterię na tą: http://www.modele.sk...ZIELONY-11.html i mimo iż jej nie ładowałem to w stosunku do naładowanej stockowej jest odczuwalna różnica. Wydaje mi się iż ROF może być większy bo też jakby bardziej kopie, nie zdążyłem przetestować "w boju" ale przez to że mocniej kopie obawiam się o skupienie ;) pewnie będzie porównywalne do prawdziwego kałacha na tym dystansie serią z poz stojącej więc nie powinno być źle :) Musiałem zlutować sobie przejściówkę bo w tym sklepie powiedzieli mi iż ingerencja w kable to strata gwarancji, więc jeszcze poczekam z tą modyfikacją :icon_smile: Za to jak pytałem wcześniej kojarzycie może co ze zmianą sprężyny, czy w tym modelu będzie to "widoczne" dla serwisu w razie awarii - jakieś plomby w środku czy coś ? Edited April 17, 2013 by joe86 Quote Link to post Share on other sites
beret_ Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Wsadziłem precke systemy 6.04 246mm mimo ze ma 18 mm mniej niz oryg. Poprawa zasiegu o jakies 10 m skupienie tez lepsze.mimo ze na sredniej jakosci amo.. Sprezyna guardnera m120 . Ma ktoś namiar na komore hop-up, cos lepszego niz chinki?. W dostepnych komorach widze brak pręcika stabilizującego GB z komorą... Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Ma ktoś namiar na komore hop-up, cos lepszego niz chinki?. W dostepnych komorach widze brak pręcika stabilizującego GB z komorą... No właśnie, przyłączam się do pytania. Wg mnie problemy z pustymi strzałami, przycinaniem się kulek, wylatywaniem z lufy itp. w tym modelu są spowodowane komorą hop-up, gdyż kulki z magazynka się pchają i układają się dwie, po skosie lub w innym ustawieniu przed dyszą. Czy ktoś już zmieniał komorę Hop-up w tym modelu? A może ktoś ma inne rozwiązanie problemu z kulkami? Używałem tylko magazynka Hi-cap od zestawu. Problem występuje głównie podczas strzelania serią. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 skoro to kopia aresa, to może takie coś będzie ok ? http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=155&products_id=9243&name=ARES_-_Komora_HopUp_-_G36,_UMP_-_HU-05 Quote Link to post Share on other sites
beret_ Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 skoro to kopia aresa, to może takie coś będzie ok ? http://www.specshop....36,_UMP_-_HU-05 Nie widzę tam tego bolca , w mojej giecie owy precik mi sie ułamał przy wyciąganiu GB i było bardzo kiepsko. Wkleiłem na gorąco śrubkę + kropelka i jest git. Ale jak oglądam te komore to wydaje mi sie mało szczelna. Co do zacinajacych sie kulek to popraw gumke, nie moze ona za bardzo zamykać wejścia do lufy, i daj troche silikonu. Jeśli komuś 0.20 lecą w niebo na hop up ustawionym na minimum to trzeba wymienic dystanser w komorze na mniejszy. Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Co do zacinajacych sie kulek to popraw gumke, nie moze ona za bardzo zamykać wejścia do lufy, i daj troche silikonu. Gdzie dać ten silikon? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) No właśnie, przyłączam się do pytania. Wg mnie problemy z pustymi strzałami, przycinaniem się kulek, wylatywaniem z lufy itp. w tym modelu są spowodowane komorą hop-up, gdyż kulki z magazynka się pchają i układają się dwie, po skosie lub w innym ustawieniu przed dyszą. Czy ktoś już zmieniał komorę Hop-up w tym modelu? A może ktoś ma inne rozwiązanie problemu z kulkami? Używałem tylko magazynka Hi-cap od zestawu. Problem występuje głównie podczas strzelania serią. Tak też miałem problem z podawaniem kulek i na 9.6 i na 11.1 2200 45-90 c Dostałem info w czym jest problem dokładnie to w tym Po wyjęciu tego elementu oraz przy okazji wyczyszczeniu gumki i komory z smaru i zrobieniu teflonfixa Na 11.1 podaje mi 1 za drugą na semi kulki lecą ładnie jak po sznurku na auto niestety :icon_biggrin: ale tu za pewne wina baterii są puste strzały na stockowym 9.6 podaje wszystko i na semi i na auto nie ma dubli ani pustych :icon_wink: A przy okazji prowadnica springa jest plastikowa z metalową stopka :C Wracając do komory widziałem jakoś nie dawno filmik z g36 aresa z tą własnie komora http://www.specshop....roducts_id=6299 wiec prawdopodobnie pasuje Gdzie dać ten silikon? Co najwyżej trochę na gumkę jak bd ciężko ją do komory włożyć,bo jak zapaćkasz cała gumkę to potem będziesz miał problemy z kręceniem kulek Edited April 17, 2013 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Sprawdzę to. Z Dostałem info w czym jest problem dokładnie to w tym Po wyjęciu tego elementu oraz przy okazji wyczyszczeniu gumki i komory z smaru i zrobieniu teflonfixa Wyciągnę to coś i zobaczymy czy pomoże. Quote Link to post Share on other sites
MEP^^ Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Mi wcale nie działa replika ;_; podłączam baterię od kumpla i nadal nic... wie ktoś co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Mi wcale nie działa replika ;_; podłączam baterię od kumpla i nadal nic... wie ktoś co może być nie tak? Udaj się z tym do odpowiedniego działu. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 @MEP zobacz czy masz dobrze podłączone kable od repliki do tej przejściówki taimy bo ja miałem jeden kabelek oderwany Quote Link to post Share on other sites
Ikasz Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Dobra naladowanie bateri nic nie pomogło,sprężyna dalej jest naciągnięta. Odsyłam Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 (edited) Mi wcale nie działa replika ;_; podłączam baterię od kumpla i nadal nic... wie ktoś co może być nie tak? Nie wiem czy wszyscy tak mają przy tej replice, ale u mnie była odwrotna polaryzacja na wtyczce baterii. Odwrotna w stosunku do kolorów kabli przy wtyku kabli ładowarki. Przy podpięciu baterii do kabli od ładowarki ich kolorystyka musiała być spięta odwrotnie - czarny łączył się z czerwonym a czerwony z czarnym. Oczywiście wtyki bananowe do ładowarki też musiałem wpiąć na odwrót. Dla jasności dodam że, kolorystyka kabli przy ładowarce jest prawidłowa, gdyż podpinam ją przez przejściówkę "Tamiya-deans" dokupioną osobno i tam kolorystyka kabli się pokrywa. Do czego dążę: Może ładowałeś baterię z odwrotnie podpiętą polaryzacją i ją zepsułeś. A kolega ma polaryzację prawidłową co z kolei nie jest przystosowane do polaryzacji repliki. Jak masz możliwość to sprawdź swoją baterię na jakiejś ładowarce z kontrolą polaryzacji (chyba że faktycznie padła). Edited April 18, 2013 by volszop Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Ja nie wiem co wy macie z tymi gietkami . Odebrana prosto od kuriera batka od razu podpięta http://www.youtube.com/watch?v=EuvwuD4fMBI Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 (edited) Rafik na początek też tak ładnie było ale z chwili na chwilę było coraz gorzej. W poniedziałek wysyłam na gwarancję. Edited April 18, 2013 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 @MEP - To najprawdopodobniej poluzował ci się silniczek. (zębatka silnika nie załapuje innej zębatki). W zwykłym V3 wystarczy trochę dokręcić śrubkę na dole. Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Ja nie wiem co wy macie z tymi gietkami . Odebrana prosto od kuriera batka od razu podpięta I jak polaryzacja? Czym ładujesz pakiet? Wyciągnąłem to coś ze sprężynką z Hop-up'a i chyba jest lepiej. Wystrzeliłem całego Hi-Capa i tylko raz się coś przycięło (dwie kulki w hop-up'ie). I tak mi się wydaje że jak się coś zatnie to trzeba użyć tego przycisku nad spustem co przesuwa zamek do początku. Wtedy dysza przesuwa się do przodu i układa kulki. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 I jak polaryzacja? Czym ładujesz pakiet? Wyciągnąłem to coś ze sprężynką z Hop-up'a i chyba jest lepiej. Wystrzeliłem całego Hi-Capa i tylko raz się coś przycięło (dwie kulki w hop-up'ie). I tak mi się wydaje że jak się coś zatnie to trzeba użyć tego przycisku nad spustem co przesuwa zamek do początku. Wtedy dysza przesuwa się do przodu i układa kulki. Stockową ładowarką , w pierwszej giecie działa i trzyma dobrze . Tej nowej na razie nie podpinałem pod ładowarkę więc pewnie dam znać jutro po południu czy działa . Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 I jak Rafik druga bateria? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 No całkiem całkiem ok 4-5 magów Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Niestety. U mnie wymontowanie tego elementu z komory Hop-up nie pomogło. Dalej jest tak że wylatują czasem dwie kulki. Wg mnie w komorze jest za dużo miejsca przed dyszą. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Ogólnie powiem tak po dłuższym używaniu stwierdzam ze giety nie lubią szajsowatych kulek Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Czyli, że kuleczki od gunfire odpadają ? :( a zostało jeszcze pół kg 0.25 ale zostaje do wystrzelania nimi bazarowe repliki xd Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 No własnie miałem problem ze nie podawał mi roketsów ani mid ani hi cap a ze miałem 0.28 G&G to je wpakowałem i zasieg był całkiem całkiem a celnosć boska :D Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 a próbowałeś może zrobić tak z kulkami na stocku bez wyjmowania tych dynksów w komorze hop up ? Czy zniwelowało by to zacinki ? Akurat dostępu do mojej repliki nie mam to nie sprawdzę bo na gwarancję poszła :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts