suharex Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Mało 15K na półtora roku , moja wystrzeliła już jakieś 20k przez 2 miesiące i wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 (edited) SIemka chłopaki takie pytanie : http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=APS-ACC-AEK025D&search=searchItem&rs=aps&catid=&cat= podejdzie do rk-02 ? oraz czy szyna X47 cymy będzie do niego pasowała? Pozdrawiam :icon_smile: Edited May 13, 2014 by Matejklb Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 "suitable for APS AK74" W jakim standardzie jest APS? Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 (edited) Nie mam pojęcia Ew. chłopaki patrzcie na to myślę, że podejdzie : http://www.wgcshop.c...=&view_choice=c Edited May 14, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 (edited) Mam pytanko do użytkowników RK-01. Ostatnio doposażyłem mój arsenał w tę replikę, w opisie nigdzie nie ma informacji, że jest to niemal w pełni stalowa replika, sprawdziłem magnesem i "czepia" się wszystkiego za wyjątkiem przyrządów celowniczych i plastików :icon_wink: więc stal. Z ciekawości tylko pytam, czy te repliki (bez oznaczeń S) mają jakieś charakterystyczne oznakowania zewnętrzne wyróżniające repliki stalowe o znalowych? Edited May 23, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Nigdy takowych nie zauważyłem. Mogą się delikatnie różnić kolorem. Dla przykładu RK-08 ma znalową podstaw szczerbiny i jest stricte czarna, gdzie RK-08S które mam ze stalową podstawa szczerbiny jest już koloru ciemno szarego/grafitowego. To samo jest z podstawa muszki w obu przypadkach. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 (edited) A ten numer wybity na replice "z lewej burty" ma jakieś znaczenie :icon_question: Edited May 23, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Żadne, jedne maja inne go już nie mają. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Panowie gdzie u Was jest "plomba" gb? Powinna byc widoczna przez gniazdo magazynka ale u mnie tego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
LareS Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 (edited) Kupiłem dzisiaj RK, używaną... mam dwa problemy a mianowicie: 1) po mocniejszym odsunieciu suwadla odpina ske dekiel co skutkuje jego odpadnieciem... -, podejrzewam sprezyne 2) szczerbinka jest luźna, lata na boki i do góry jak chce... jakieś pomysły? Poza tym potwierdzam, cała stalowa prócz kolanka, lufy zew i przyrzadow celowniczych.. jest niewyważona i ciężka :icon_wink: ogolnie spoko :icon_wink: Edited June 9, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 1. Obetnij jedno kółko/ wstaw słabszą sprężnę 2.Na boki i mi latała, do góry wcale. P.S. Od kogo kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
LareS Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 od kamira 014. faktycznie obciecie dwóch kółek pomogło ;) A co do szczerbinki, to jest ona całkowicie luźna... nie idzie z jej pomocą celować :/ Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Spróbuj podkleić izolką i ew. pomęcz kamira ;) Quote Link to post Share on other sites
qbin Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 (edited) Problem ze szczerbinką przy AK to dosyć częsty kłopot. Co ciekawe, jak byś miał znajomego, który ma jakąś cymę i zgodził by się na zamianę szczerbinki, to powinno to rozwiązać problem :icon_smile: Co dziwne, przy cymach szczerbinka od boyi nie robi żadnej różnicy, a w dboys'ie trzyma się jak należy. Innego rozwiązania niestety nie znalazłem :c Co do "15k na półtora roku to mało", warto dodać, że nie robię z repliki lkm'a i fakt faktem auto to ona zbyt często nie widziała, co spowodowane jest dosyć sporą prędkością wylotową. Edited June 15, 2014 by qbin Quote Link to post Share on other sites
AranoV Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Witam, czyli na początek wymienić: gumkę hop up (czy ta będzie dobra? Na taiwanie pisza ze do rk 02 daja sprezyne 125) http://www.taiwangun.com/gumka-hop-up-silikonowa-guarder?from=listing&campaign-id=14 Oraz zatrzask http://www.taiwangun.com/stalowy-zatrzask-do-kolby-skladanej-w-serii-rk-01-02-03-05-p-j?from=listing&campaign-id=19 Czy o czymś zapomniałem? To będzie moja pierwsza replika więc nie chciałbym się na niczym "przejechać". Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
LareS Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Hmm ja mam wbita zielona guardera... ale gdzies slyszalem o przezroczystej jakiejs... Jako pierwsza replika? Hmm jesli uzywana to owszem, nowa - odradzalbym... wyrzucisz 500zl a za 380 masz niczego sobie nowa cm028. Ale to zalezy od tego czy chcesz w tym zostac czy nie... (tak jak ja mialem z rycerstwem) jesli ci sie spodoba to rk dobra na druga... moi kumple tez mi radzili albo nowa cm028 albo cos uzywanego... za 350-400 wyrwiesz prawie nowa rk10 (sam widzialem w komisie rk za 300) Ogolnie loteria z hobby.... A wracajac do tematu. Zatrzask bierz na 100% bo mi juz lata a na ani jednej strzelance nie byla... Gumka... no zalezy... jedni maja zielona gg inni chyba od systemy przez. a jeszcze inni stock. No tez loteria z gumka... w jednej replice taka podejdzir w innej taka. No w kazdym badz razie powodzenia. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 (edited) Arend, ratunku, "moze mi to pszetlumaczysz, bo ja niczego nie zrozumialem, moj Boze, stracilem umiejetnosc czytania"... :icon_evil: Edited June 23, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 @Lares zielony guarder :o? Chyba zielona G&G? Quote Link to post Share on other sites
walec54 Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Witam.Zamierzam ją kupić i co sądzicie o włożeniu Sprężyny 130. Quote Link to post Share on other sites
LareS Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 @Puloman No, sory chodzilo mi o G&G (mialem zamuła) @Powała Przepraszam, ale pisze na telefonie. Jesli nie chcesz - nie czytaj. @Walec54 Mówi sie ze w stocku siedzi 125... Raczej da rade da 125 poco Ci 130? Wymien gumke hop siup i styknie... ;D Jesli chcesz robic z niej istna kosiarke to wiecej kasy wejdzie - wiecej czesci niz tylko gumka... dochodzi precka i inne pierdoly... Rk na gumce i tak ma imponujacy zasieg... a jesli sie z niego dobrze korzysta to nawet customy bedziesz sciagal :) ~50m i dobre skupienie w zupelnosci styknie ;) Quote Link to post Share on other sites
walec54 Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 @LareS Wczoraj jeszcze przeglądałem kilka stron i doszedłem do wniosku że nie ma sensu.Dzięki za uświadomienie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 (edited) (...)@Powała Przepraszam, ale pisze na telefonie. Jesli nie chcesz - nie czytaj. Masz prymitywnego Centertela? Teraz telefony też mają polskie litery, wystarczy się wysilić. :icon_confused3: Nota bene, warto przeczytać netykietę i stosować się do niej... :icon_evil: @Walec54(...) Wymien gumke hop siup i styknie... (...) dochodzi precka(...) Lufę precyzyjną warto wstawić. Poprawia skupienie, celność i w pewnym stopniu podnosi prędkość wylotową. Edited June 25, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 (edited) Witam, czy RK jest dobrze wykonana? Chodzi mi czy się nie rozpadnie, słyszałem narzekania o znalu. Edited June 25, 2014 by bobek432 Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Chcesz coś co sie nie rozpadnie i bez wiekszości narzekań o znalu? Kup sobie LCT lub VFC i problem rozwiązany. A to o co pytasz było poruszane już wiele razy na forum, to co chcesz jeszcze wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Mój budżet jest dosyć ograniczony. Kupić CM.028A czy lepiej dozbierać do RK-02? Nie potrzebuje repliki na profesjonalne strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts