Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 Full Metal [BOYI]

Recommended Posts

Posted

Bierz RK, Cyma to plastik.

Chyba nie chcesz wyglądać jak dzieciak z bazaru?

A tak serio.

Zależy czy chcesz dłużej w ASG zostać. Cyma-mniej kasy w błoto wyrzucisz :)

RK wygląda profesjonalnie i jest znakomicie wykonana - o ile trafisz na wersje stalową, różnie bywa.

Prócz ZnAl'u, który uwielbia się kruszyć replike można uznać za pancerną.

Osobiście radze AK74M, łatwiej na Beryla przerobić :)

Osobiście radze RK.

Ale pamiętaj, to twoja decyzja :)

• Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Witam.Mam jeszcze dwa pytania.Czy taki akumulator wejdzie bez problemu pod pokrywę(i jakie napięcie lepsze 8,4 czy 9,6) chodzi mi o to które bezpieczniejsze.Czy z 9,6 nie skrócę żywotności repliki.I czy 9,6 da mi tylko lepszy rof?

http://gunfire.pl/pr...0mAh-STICK.html

Druga sprawa to co sądzicie o metalowych magach takich jak np w typowym ak47.Wie ktoś jak to wygląda wizualnie.Czy tym sposobem oszpecę replikę.Raczej będę brał te:

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

ale pytam tak z ciekawości.

Edited by walec54
Posted

Witam.Mam jeszcze dwa pytania.Czy taki akumulator wejdzie bez problemu pod pokrywę(i jakie napięcie lepsze 8,4 czy 9,6) chodzi mi o to które bezpieczniejsze.Czy z 9,6 nie skrócę żywotności repliki.I czy 9,6 da mi tylko lepszy rof?

http://gunfire.pl/pr...0mAh-STICK.html

Druga sprawa to co sądzicie o metalowych magach takich jak np w typowym ak47.Wie ktoś jak to wygląda wizualnie.Czy tym sposobem oszpecę replikę.Raczej będę brał te:

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

ale pytam tak z ciekawości.

Tak, ten akumulator wejdzie pod pokrywe.Jeżeli chcesz brać NIMHa to 9,6V będzie odpowiednim napięciem, jednak wg. mnie nie warto się w to bawić - lepiej zainwestować pieniążki w baterie lipo. A co do magów, jeżeli Ci się podoba z typowym 7.62 to sobie takie kup, to będzie Twoja replika i Tobie ma sie podobać.
Posted

Witam.O co chodzi że na sklepie gunfire rk03 ma 350fps a taiwan 390fps.Wiem wiem zły temat ale nie znalazłem tematu o rk-03.Jeszcze jedno co sądzicie o drewnie w rk03.

Posted

Masz tu fote AK74 z magiem od AKM

1527119_1408105232812589_439473159450141210_n.jpg

Co do fps w RK.

To zalezy od seri produkcyjnej nowsze wersje moga miec wiecej/mniej FPS.

Co do drewna.

Osobiscie nie mialem stycznosci z drewnem Ak74 ale w rk10s wyglada przyzwoicie. Jak bedziesz szanowal to posluzy lata.

Aczkolwiek radze ABS. Sam mam taki :D

Posted

To jest prowizorka. Od kamira maga nie dostalem, a od kumpla dostalem maga. (to srebrne to amelinium, bo mag nie wchodzil) . A musze jeszcze kupic batke.... wydatkow jest troche.

Poza tym każdy ma swój gust.

Ale przyznaje Ak74 z magiem od AKMS kijowo wyglada.

I tak bede przerabial na beryla :)

Posted (edited)

Siema, to znowu ja...

No mam dylemata... jako ze mam rozklekotane suwadlo i mi lata tp czy moge do rk prowadnice suwadla zamontowac taka do konca? np jak w cm028? Bo ta jest krotka... to gdybym dluzsza kupil to by podpasowala? oczywiscie po nawierceniu ;) da rade?

Edited by LareS
Posted

No ale mi chodzi o dluzszy ten pierdzielnik ( prowadnica) na ktorej sprezyna jest

No ale mi chodzi o dluzszy ten pierdzielnik ( prowadnica) na ktorej sprezyna jest

Posted

Cześć.Dzisiaj dotarła do mnie rk i po jakis 50 strzałach na semi chwyt pistoletowy robi się ciepły a po zdjęciu pokrywy bateria jest także ciepła.Czy od tego ciepła nic sie nie uszkodzi.

• 2 weeks later...
Posted

Mam pytanie. Jak z gumką G&G zieloną w replice? Posiada ktoś? Ciekawy jestem jak z regulacją.

Niedawno takową założyłem. To był w zasadzie mój pierwszy raz jeżeli chodzi o wymianę części, ale myślę, że poszło nieźle. Dowaliłem też telfonfixa. Jest teraz jeden mały problem - niektórą kulkę wypluje na 30m, a nie na 60m.

Ogólnie szacuję, że fpsy z 380(używana rok) podskoczyły do 400-410.

UWAGA: Zasięg podskoczył z 45 skutecznego, 53 maksymalnego do 50 skutecznego, 60 maksymalnego.

Bardzo opłacalny zakup.

Musiałem skrócić gumkę, bo nie mogłem założyć takiego czarnego klipsa trzymającego komorę na lufie.

Teraz jeszcze sprawa z tym lipolem 11,1v. Jeżeli masz hajs i chęci to możesz dowalić tłok ze stalowymi zębami np SHS'a i do tego głowicę do tłoka. Co prawda jeszcze nie strzelałem na 11,1, ale myślę, że nawet bojcowy gearbox v3 poradzi sobie z nią bez problemu.

I teraz dość nurtujący mnie fakt.

Mój ziomek kupił sobię ostatnio używaną rk-02. Body jest STALOWE, nie ze znalu (żalu). Sprzedawca nie mówił nic o wymienianym body. Wiecie coś o stalowych rk'ach - 02 ?