Empi (MP) Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Warto też wspomnieć że śuba jest dość długa i zalana klejem więc odkręcenie jest nie lada wyczynem. Ja praktycznie wyrobiłem "na okrągło" główkę śruby bo bardzo mocno się trzyma :/ Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Ja praktycznie wyrobiłem "na okrągło" główkę śruby bo bardzo mocno się trzyma :/ Widocznie źle dobrałeś śrubokręt. Przy odpowiednim, zakładając, że śruba nie była wcześniej uszkodzona, nie ma prawa się nic wyrobić. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma w domu pełen przekrój wkrętaków do wyboru, nie mniej jednak większość przypadków wyrobienia się śrub to nieodpowiednie narzędzie :wink: Quote Link to post Share on other sites
LYPSKI Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 (edited) U mnie nie było najmniejszego problemu z odkręceniem tej śruby, no może tylko żeby w nią trafić. Edited March 5, 2014 by LYPSKI Quote Link to post Share on other sites
Empi (MP) Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Widocznie źle dobrałeś śrubokręt. Nie zaprzeczam :icon_mrgreen: I tak dobrze że miałem tak długą 'gwiazdkę' ;) Podłączam się do pytania nr.2 Bo myślałem nad MBlockiem i zostawieniem stockowego GB, co o tym myślicie ? Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Full stock, kupiłem sobie zwykłe magi boyi low cap, metalowe i podają KAŻDĄ kulkę. Zasieg tez niczego sobie. Nie wiem czemu wszyscy psioczą :) użytkuję juz ze 3 miechy Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Dorwałem tą zacną giwerkę w stocku, niegrzebaną oprócz lufy i gumki. Wykonanie, faktycznie kozackie. Lekkie zgrzyty są, ale spokojnie do skorygowania. Bardzo ładnie, precyzyjnie wykonany front, atrapa rury gazowej i te klimaty. Body spasowane super, bez zarzutu, 0 luzu pomiędzy połówkami. Na dniach będę rozbierał gb, wymiana kabli to konieczność, obadam co tam siedzi. Potrzebowałbym nowej atrapy suwadła, tej blaszki z oznaczeniem HK. Jak myślicie, jest to gdzieś do dostania? Bo bez oznaczenia to spoko, widziałem dostępną ale bez tego napisu smutno by było :D Chyba, że jakoś by się dało taki napisik na blaszce stworzyć, tylko gdzie? Edited April 13, 2014 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 (edited) Kiedyś na acmgear była taka blaszka, bodaj Boyi ale dawno do tego sklepu nie zaglądałem. Edited April 14, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Blaszka bez napisku HK jest nawet w Polsce dostępna, produkcji VFC ale póki co nie kupuję. W mojej urwał się jakimś cudem ten dynks z przodu, co dociska do góry korpusu i powoduje że blaszka nie podnosi się do przodu przy odciąganiu dźwigni przeładowania. W sumie detal, ale ja nie lubię takich poważnych usterek :icon_biggrin: Jakby ktoś miał taką blaszkę, wymontowaną z swojej HK bo cośtam, z napisem HK to proszę o pw, chętnie odkupię. Jakby ktoś był ciekawy jak wygląda całkowity stock po rozdziewiczeniu plomby :icon_biggrin: Moje subiektywne spostrzeżenia - kable do wywalenia, standardowo. Zębatki wyglądają ok, ale ciężko coś na ich temat powiedzieć. GB spasowany elegancko, nic nie wypada po rozłożeniu, żaden spust czy AR. Wszystko siedzi na swoim miejscu. Prowadnica sprężyny łożyskowana, fajna. Tłok ma ładny kolor ;), fabrycznie usunięty ząbek i nawet sensownie wygląda. Wiadomo, full szczęka metalowa to nie jest, ale wygląda spoko. I najgorsze - aluminiowa głowica tłoka, grr. Do wywalenia idzie natychmiast. Jak trochę przejrzałem ten temat i chodzą słuchy o kruchym szkielecie gb, to jak ktoś faktycznie wrzucił mocniejszą sprężynę i zostawił tą głowicę to... Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Czy ja dobrze widzę jakieś inne niż normalnie ząbki na zębatce tłokowej? Quote Link to post Share on other sites
muffasaSF Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 (edited) Ostatnio mierzyli FPSy na zlocie z dnia 13.04.2014 Miasto kontrola, w raszówce, i na chrono "melduje" się mocą 475, 473, 480, 481 i 471 Nadal śmiga i nic się nie dzieje, aha zapomniałem napisać, że silnik hula w nim z PJ zwiększony moment OBR i takie tam pierdoły. Czy ja dobrze widzę jakieś inne niż normalnie ząbki na zębatce tłokowej? Nie, źle widzisz, są normalne, standardowe niezmienne od lat. Edited April 17, 2014 by muffasaSF Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Witam, czy ktoś byłby mi w stanie powiedzieć czym różni się m27 iar vfc/elite force http://www.airsoftgi.com/mobile/product_info.php?products_id=15229 Od umarex/vfc m27 iar? Czy to jest to samo ? A może się różni troche częściami zewnętrznymi? http://gunfire.pl/product-pol-1152203892-Replika-karabinka-M27-IAR-tan.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Posty o tuningu poszły sobie tu: http://forum.wmasg.pl/topic/140482-hk416-umarexvfc/ Wszystkie sprawy związane z upgrade proszę poruszać w tamtym temacie. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Ktoś to miał? http://www.airsoftgi.com/mobile/product_info.php?products_id=15229 Quote Link to post Share on other sites
Empi (MP) Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Ktoś to miał? http://www.airsoftgi...oducts_id=15229 Wygląda że to to samo co IAR od VFC ;) Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 To kamień z serca dzięki wielkie Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Czy do tego da się wepchnąć magi od we ? Quote Link to post Share on other sites
DragovPL Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Panowie, mam do Was pytanie i prośbę. Czy ta bateria wejdzie do kolby? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=12184&name=Arma_Tech_-_LiPo_-_7,4V_2200_mAh_25C_[1+1] Jeśli nie, to proszę o podane linku do baterii ze specshopa która będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Wejdzie spokojnie, w kolbie jest dużo miejsca. Też używam dwudzielnej tyle, że w HK417 (ta sama kolba). Quote Link to post Share on other sites
AbNox Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) Panowie, mam do Was pytanie i prośbę. Czy ta bateria wejdzie do kolby? http://www.specshop....V_2200_mAh_25C_[1+1] Jeśli nie, to proszę o podane linku do baterii ze specshopa która będzie pasować. Nie jestem pewien, czy ta którą wybrałeś wejdzie ale na 100% wchodzi ta: http://www.specshop....0_mAh_20C_[1 1] bo sam takiej używam. O ile dobrze pamiętam, to w sklepie przymierzałem tę większą (ale to chyba była ta 1400maH) i ona nie chciała wejść. Ta którą wysłałem pasuje na pewno w każdym razie. Edited June 18, 2014 by AbNox Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 witam panowie, jestem zupełnie nowy jeżeli chodzi o sprawę tego hk, przymierzam się do zakupu tej repliki i pytanie do was, jak się sprawuję w stocku, co jest na starcie do wymiany, jak sie sprawują części w dalszym użytkowaniu, jak gearbox wytrzymuję mocniejsze sprężyny i w którym sklepie jest najlepiej zamówić? bo podobno też to trochę zależy Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Pytanie z serii głupich, czy ta kolba podejdzie ? http://www.taiwangun.com/ergonomiczna-kolba-taktyczna-mod-2-coyote-acm?from=listing&campaign-id=19 Bo gdzieś mi sie obiło, że w tych HK jest inna średnica prowadnicy etc. Jak to z tym jest ? Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Montowałem ostatnio dokładnie taką, od TG. Luźno siedzi na prowadnicy, trochę izolki od wewnątrz załatwia sprawę. Ogólnie siedzi, trzyma regulację. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 dzięki za odp :) Quote Link to post Share on other sites
sfiercyk Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Potwierdzam, ma trochę luzu, ale da się go zniwelować. Ogólnie kolba daje radę. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 (edited) Siedzi, Bez żadnych przeróbek. Beteria LiPo Turnigy nano tech 7.4 1400 mAh. Śmiem stwierdzić, że kolba jest bardzo dobrze wykonana jak na ACM. Może nawet lepiej od stockowej.... Edited August 7, 2014 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts