kubicki Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 witam ! mam pytanie czy ktoś wie jakie części dam rade zmienić w g 36 na te z wersji ostrej słyszałłem o górnej szynie z optyką , i rączce przeładowania ale nie wiem gdzie mógłbym je kupić :C Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 (edited) Te części (od ostrej) mogą kosztować więcej niż niejedna replika więc jeżeli byś je dostał (kiedyś widziałem górnego RISa od ostrej za jedynie 850zł) "legalnie" to pewnie i tak nie obeszłoby się bez przeróbek. Edited December 24, 2012 by Azot174 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Górną szynę da się okazyjnie wyrwać za 300 zł nawet, ale na pewno nie na allegro i nie w PL. ;) Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Do G36 JG to się trochę mija z celem ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 w sumie nikt nie pisał, że do jg. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Za 850zl to już lepiej kupić całe g36c od ARESA bo stoi na bdb poziomie wykonania. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Jedyną sensowną częścią byłaby optyka, bo reszta oprócz lansu i wytrzymałości jeśli chodzi o body nic nie da. Jednak cena tej optyki może Cię lekko przerazić... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Eee tam, jakiś czas temu była na allegro za cenę niższą niż kopie CA, czy tam innego ARESa (albo była to kopia z optyką od ostrej - nie pamiętam). Nie kupiłem, bo nawet w wersji "ostrej" ta lunetka się niezbyt nadaje do airsoftu. Quote Link to post Share on other sites
kubicki Posted December 25, 2012 Author Report Share Posted December 25, 2012 a body od aresa będzie pasowało do bebechów z JG ? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Nawet jeśli będzie, to nie lepiej kupić od razu całego aresa? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 witam ! mam pytanie czy ktoś wie jakie części dam rade zmienić w g 36 na te z wersji ostrej słyszałłem o górnej szynie z optyką , i rączce przeładowania ale nie wiem gdzie mógłbym je kupić :C Witam, akurat o rączce przeładowania nie słyszałem, ale mogę potwierdzić że wszystkie rodzaje szyn górnych ( wersja KSK,HKV itp.) pasują. Nie obejdzie się oczywiście bez dopasowywania, więc potrzebne są elementarne zdolności manualne. Tłumik płomienia też pasuje, po dorobieniu adapreta u tokarza. Natomiast jedyny element pasujący bez problemu to zawieszenie taktyczne :icon_razz: Trochę gorzej wygląda sprawa z kolbą lub chwytem przednim. Aspektów finansowych nie poruszam, bo to akurat kwestia osobista. Temat ten był już poruszany na forum w dziale rekonstrukcja niemcy. Wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Odkopię bo może komuś się przyda, W rączce z optyką od GF można wymienić samą lunetę na tę z wersji ostrej bez większych problemów. 1) wykręcasz śrubki od regulacji pion-poziom 2) wyjmujesz gumę otaczającą okular wejściowy 3) wyjmujesz sprężynkę stanowiącą kontrę dla śrub regulujących pion-poziom (wystarczy płaskim śrubokrętem ją delikatnie docisnąć i wychodzi) 4) Zdejmujesz gumową osłonę zamocowaną dookoła okularu wyjściowego 5) Opierasz drewniany wałek o średnicy trochę większej niż nakrętka którą widać dookoła okularu wejściowego i naciskasz tak by się wsunął do środka, jak pójdzie 3-5mm to opór znacznie się zmniejsza. Optyka powinna być uwolniona po około 3-4cm "wciskania". 6) Wewnątrz oprawki która znajduje się dookoła okularu wyjściowego jest nakrętka nacięta w dwóch miejscach. Wąskim płaskim śrubokrętem na czuja znajdujesz jedno z nich i mocno trzymając odkręcasz kręcąc obudową a nie śrubokrętem 7) Na lunetce replice są dwa gumowe oringi (takie uszczelki) zdejmij je 8) Bierzesz pilniczek drobny i zeszlifowujesz kołnierz znajdujący się przy okularze wyjściowym o jakieś 0,5mm 9) Zakładasz oringi na optykę z wersji ostrej po jednym z każdej strony kołnierza przy okularze wyjściowym 10) Wkładasz lunetkę do obudowy a potem robi się wszystko jak przy rozkręcaniu tylko w odwrotnej kolejności. Jakość lupki ... nie ma co porównywać, jasność i ostrość (rozdzielczość optyczna) jest o niebo lepsza, w końcu można celować! Pole widzenia też się zwiększa ale nie diametralnie. Co dziwne obudowa jest z tworzywa i wydaje się na pierwszy rzut oka czy dotknięcie tandetna, ale to tylko pierwsze wrażenie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts