McKwacz Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Witam! Po ostatniej strzelance w moim AGM 003 Long pekł cylinder. Po sklejeniu go najpierw Super Glue - nie wytrzymał jednego strzału, a potem poxipolem - ok 10 strzałów postanowiłem zakupić nową broń - i tu nasuwa się pytanie: jaką? Nie chcę wydawać więcej niż 130-140 zł. Zależy mi na kolbie - z chwytów pistoletowych nie lubię korzystać. Link to post Share on other sites
Masterofpupets Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Kup jeszcze raz AGM tylko z kolbą. Ta replika jest niesamowita ! Link to post Share on other sites
milosz Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 003 z kolba, tak jak wyżej :) Moj strzela już prawie 2 lata, ZERO usterek. Link to post Share on other sites
McKwacz Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Miałem z kolbą zakupiony na taiwanie. Wytrzymał miesiąc. Link to post Share on other sites
PlanB Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 przez nieumiejętność użytkowania ? Link to post Share on other sites
McKwacz Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Nieumiejętność? Wydawało by się, że strzelanie z takich replik jest banalne. Oświeć mnie. Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Wrzuć fotkę tego pękniętego cylindra Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 AGM'y często pękają na łączeniu cylindra i tej metalowej listwy połączonej z czółenkiem przeładowania. Widziałem sporo egzemplarzy z tego typu usterką, niektóre miały stosunkowo mały przebieg. Od siebie polecam M58 od DE, mimo że jego cena w tej chwili jest wysoka według mnie opłaca się. Link to post Share on other sites
Masterofpupets Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Nieumiejętność? Wydawało by się, że strzelanie z takich replik jest banalne. Oświeć mnie. Może jakiś wadliwy egzemplarz... albo naciskanie spustu przy nie do końca przeładowanej replice - to też się zdarza, jak chcesz nadrobić szybkostrzelność z AEGami Link to post Share on other sites
korpus Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Kup jeszcze raz AGMa z kolbą i nie rzucaj nim o drzewa tzn. szanuj go, a na pewno będzie Ci służył. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 miałem ich kilka, i w jednym też środek się posypał po stu kulkach. to w pewien sposób loteria. Link to post Share on other sites
McKwacz Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 (edited) Więc cylinder wygląda tak: Był klejony Poxiliną (masa plastyczna). Edited December 29, 2012 by McKwacz Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Kup jeszce raz AGMa. To tani, chiński produkt czyli, tak jak napisał Lesio, to jest loteria. Mam dwa AGMy, kumpel ma trzeciego. Z jego nie było do tej pory żadnego problemu. Natomiast w jednym z moich blokuje się spust (na co pomaga smarowanie) a w drugim miałem już kilka usterek, które naprawiłem bez większych problemów. Miałeś po prostu pecha i trafiłeś na trefny egzemplarz. Link to post Share on other sites
Powała Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 (edited) W naszej Ekipie mamy trzy AGM.003 Long, jak dotąd funkcjonują bezawaryjnie ale jak wiadomo, to "Chińczyk" więc można się liczyć z wadliwymi egzemplarzami, mimo to - choćby ze względu na cenę - jest godny polecenia. Edited December 30, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
MatshallPL Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Mam ten sam problem. Zamówiłem sobie nowy mocniejszy, a zarazem mniej sprężysty cylinder. Często też spotyka sie problem z sprężynkami spustu. Spadają, a przy rozkładaniu potrafi wystrzelić gdzieś i jest masa szukania. Ja osobiście używam sprężynki od długopisu :icon_razz2: Jak tu kolega napisał, ta replika jest niesamowita, tylko też trzeba umieć ją użytkować. Nowy, lepszy cylinder oraz zestaw spustowy nabyłem od użytkownika ddw2 za śmieszną kwote 20 zł, podobno ma tego jeszcze . Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 "Nowy, lepszy cylinder oraz zestaw spustowy" Rozwiń proszę te pojęcia co to jest i co jest w nim lepsze. Link to post Share on other sites
Powała Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 (edited) (...) Jak tu kolega napisał, ta replika jest niesamowita, tylko też trzeba umieć ją użytkować. Nowy, lepszy cylinder oraz zestaw spustowy nabyłem od użytkownika ddw2 za śmieszną kwote 20 zł, podobno ma tego jeszcze . Wrzuć "namiary" na użytkownika ddw2. Ps Czekaj na opeer od redakcji Forum, za używanie czerwonego koloru. Radzę poczytać regulaminy. Edited January 10, 2013 by Powała Link to post Share on other sites
MatshallPL Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Zwykle w replice dostajemy biały cylinder który jest słabszy, czuć to nawet w dotyku. Ja od pana http://wmasg.pl/pl/profil/show/62561 dostałem mocniejszy cylinder, dodatkowo innego koloru. Stockowy pochodził miech i pękł tak jak koledze. Na obecnym jade już 3 miech, broń niezawodna. Link to post Share on other sites
Recommended Posts