Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zielony meta

Recommended Posts

Warto teraz pomyśleć, a tak jakby sie odbić w druga stronę tzn. Jakiś chiński akaszek taki może boyi czy cuś żeby był do tuningu, żebym mógł zrobić z niego ak 47, nie akm(ak74), byle w stocku śmigał jakoś nie najgorzej noi cenie bardziej wygląd zew(stal) niż wew. Poprostu tyle kaski szkoda wydawać to może jakoś taniej wyszarpie, jeśli nie to trudno i wyłoże tyle ile będzie trzeba. To już chyba ostatnie pytanie, niechce was męczyć miśki :) i tak mi pomogliscie bardzo.

Jak masz trochę kasy to lepiej kupić coś markowego z dobrą opinią i nie męczyć się z często słabszymi osiągami chińszczyzny - taka jest moja opinia, choć sam mam bardzo potępianą emkę Boyia (po tuningu w specshopie :P) i daje radę :)

Po prostu miałem szczęście i chińczyk miał dobry dzień, niestety z większością chinoli to duża loteria :)

No akurat wśród kałachów dużego wyboru nie ma. Albo chińszczyzna, która jest już na, no może nie wysokim, ale na niezłym poziomie i ogólnie dostępna w Polsce, albo ściąganie z zagranicy VFC, której kałachy też się robią ciężko dostępne. Jest jeszcze LCT i CA ale nic o ich kałachach nie wiem. O TM nie wspominam, bo nie sądzę, by Tajgers miał aż tyle pieniędzy na pierwszą replikę ;).

Nie martw sie, myślałem nawet o sopmidzie marujca, niestety w naszym kraju nima nic w "typie" a opłacalne kupienie zza granicy niestety po obliczeniu wszystkiego robi sie normą tyle ze gwarancja jest bezużyteczna. Myślałem nad tym aby to sklep np gunfire zamówił coś za co bym uprzednio dopłacił. Niestety nikt nie prowadzi takich tranzakcji. Uświadomiłem sobie pare spraw i pragnę wam podziękować za okazana pomoc. Temat do zamknięcia. Przy okazji życzę wam szczęśliwego nowego roku 2013 :)

• 2 weeks later...

Bardzo was przepraszam za to co nawymyslalem. Teraz stawiam sprawe jasno. Wybieram Rk-06 boja (gdyż musze zaoszczedzic na cos innego :( )est w gunfire SW w szarym kartonowym pudle, czyli wszystko napewno stalowe nie znalowe. Potrzebuje kulek najlepiej gg czy te są dobre http://gunfire.pl/product-pol-1152197419-Kulki-Perfect-BB-0-25g-3000szt.html ? Nie jestem pewny co do ciężaru i tego opakowania a tylko to jest dostępne. Mam małe pytanko odnośnie tego czy dostanę ostre części ak47 w przyszłości?

Edited by Tajgers

A jak z żółtymi i innymi rozjaśniającymi? Mam wrażenie, że zwężają, jednak nie sprawdzałem.

Bo źrenice rozszerzają wszystkie przyciemniane, bursztynowe itd. Poza uporządkowywaniem promieni słonecznych przez spolaryzowanie szkieł, polaryzacja wpływa na źrenicę? Ew. czy eliminuje rozszerzanie się źrenic przez stosowanie ciemniejszych szkieł?

Żółte np. MSA maja przenikalność 70% na tym polega trik z rozjaśnieniem obrazu, źrenica się rozszerza, do oka dolatuje więcej światła, dodatkowo żółte i zielone barwy są lepiej "rozpoznawane" przez ludzkie oko niż barwy niebieskie przez co obraz wydaje się ostrzejszy. Wszystkie okulary oprócz przeźroczystych powodują rozszerzanie źrenicy dlatego tak ważne jest używanie okularów z filtrem UV