maniak asg Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 witam. tak jak w temacie chciałem się zapytać czy tania replika nadaje się do CQB? Link to post Share on other sites
Didi Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 A możesz tę "taniość" sprecyzować? Dla jednego tania oznacza 50 zł, dla innego 100 zł, a dla Billa Gatesa 100000000000zł. Link to post Share on other sites
maniak asg Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 h&k g36c electric [to samo co DE] Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 jeśli mówisz o tej replice http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1133193121-Replika-M85P.html to nie nadaje się w ogóle do gier ASG, to zabawka, która zepsuje się po kilkunastu wystrzelonych kulkach. Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Jeżeli już koniecznie potrzebujesz czegoś niedrogiego do cqb, to za podobne pieniądze masz Glocka Cymy. Link to post Share on other sites
Didi Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 A najlepszą opcją za najmniejsze pieniądze (przynajmniej wg. mnie) to szot do AGMu. Link to post Share on other sites
Powała Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 A najlepszą opcją za najmniejsze pieniądze (przynajmniej wg. mnie) to szot do AGMu. Dokładnie tak - AGM.003 Link to post Share on other sites
maniak asg Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 ale ja go już mam prawie od roku [pierwsza pseudo replika] wystrzelił około 4-5k kulek i jest w świetnej kondycji i mam pytanie czy on się będzie nadawał,a nie czy warto kupić. Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 ale ja go już mam prawie od roku [pierwsza pseudo replika] wystrzelił około 4-5k kulek i jest w świetnej kondycji i mam pytanie czy on się będzie nadawał,a nie czy warto kupić. To sam nie potrafisz stwierdzić, czy twoja replika nadaje się do strzelania w budynku? Czy jest Ci z nią wygodnie się poruszać? Link to post Share on other sites
maniak asg Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 (edited) Chodzi o to czy warto ją taszczyć czy lepiej chodzić z klamką która nie będzię odczuwana jako ''ukąszenie komara'' Bo w następną sobotę chyba będę miał pierwsze CQB zależy czy nie będzie za zimno. Edited January 5, 2013 by maniak asg Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Jestem Super-Mutantem i mówię, że nie warto. Nie mogę nawet włożyć palca w kabłąk. Dlaczego z takim pytaniem zwracasz się tutaj? Odchodząc od buractwa, ta strzelba będzie dobra. Tania replika, którą można nazwać AEGiem nieodpustowym, sprawnym i skutecznym to koszt około 300zł. Link to post Share on other sites
maniak asg Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 ludzie tu chodzi o CQB, mam już cm.028 po drobnym tuningu i nie potrzebuję kolejnej repliki za 300 zł. Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Jak szukasz czegoś na CQB to za mniej niż 300zł nawet nie masz o czym myśleć co jest warte uwagi chyba że dorwiesz gdzieś mp5 GALAXY Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 ale ja go już mam prawie od roku [pierwsza pseudo replika] wystrzelił około 4-5k kulek i jest w świetnej kondycji i mam pytanie czy on się będzie nadawał,a nie czy warto kupić. To znaczy że masz już to G36 DE? Jeśli masz, działa i nawet strzela to się nada, na pewno limitu fps nie przekroczysz :) Link to post Share on other sites
maniak asg Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 (edited) ja już mam g36 i chodzi o to czy on się nada czy nie ma sensu go taszczyć i lepiej zabrać klamkę co do fps-ów to limitu nie przekroczę[chyba że nim rzucę,ale to byłoby trochę nieprofesjonalne] Edited January 5, 2013 by maniak asg Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Ja siadam. Ani nie mam już pojęcia, co w końcu masz, ani nie wiem po co pytasz, ani nie wiem, czy Ty tak na serio... Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Jaką klamkę? Ja wolę mieć przy sobie pistolet, bo klamką drzwiową mógłbym zrobić komuś krzywdę, do tego mała powtarzalność rzutów i. Jaki to pistolet? Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Eee.. nada się. Nawet kolbę możesz złożyć i tłumik odkręcić, jak masz takowy. Link to post Share on other sites
HeeL Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 To badziew, gówno i po prostu zabawka. Jeśli chodzi Ci o CQB pod względem mobilności - nada się. Pod każdym innym - nie. Słabe to i niecelne. Lepszym wyborem będzie klamka, o ile nie jest to kolejna bazarowa replika. Link to post Share on other sites
maniak asg Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 klamka to beretta stti Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 A weź oba i sam zobaczysz co się lepiej sprawdza. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Ja siadam. Ani nie mam już pojęcia, co w końcu masz, ani nie wiem po co pytasz, ani nie wiem, czy Ty tak na serio... On chyba pisze językiem nie zrozumiałym dla mieszkańców Polski północnej bo ja też nie rozumiem. Jeśli masz strzelbę od AGM (a przez pewien czas myślałem, że masz a teraz to już nie wiem) to ona się nada do CQB. Link to post Share on other sites
HeeL Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Beretka się nada i strzelba również. Zabawkowa G36 nie. To właściwie tyle w temacie. Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 "ale ja go już mam prawie od roku [pierwsza pseudo replika]" Z tego by wynikało że ma to pseudo G36... Może wyjdę na Cpt. Obviousa, ale co tam. Rozumiem z tego tyle że ma rzeczone G36 i M9 STTi. Ale nie chce mu się zabierać na strzelankę G36 żeby sprawdzić. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Tak więc na swoje CQB: - Ubierz się ciepło; - Zabezpiecz patrzałki i zębiszcze; - Weź pasek od spodni i zaczep o swoje G36 po czym przwieś przez szyję (Nie jest ciężka więć jak wpadniesz do wody to nie utoniesz) Jeśli posiadasz zawieszenie taktyczne to jeszcze lepiej; - Jeśli posiadasz ładownicę to schowaj do niej berettę bądź włóż ją do kieszeni; - Shotguna ACM noś w rękach albo schowaj do nogawki jak Nico Bellic z GTA IV; - Używaj wszystkiego co masz, zobaczysz na strzelance z czego Ci się lepiej strzela; A już w ogóle fantastycznie będzie zabrać to wszystko ze sobą w jakiejś torbie, położyć w jednym miejscu i co rundę biegać z czymś innym i wtedy określić, które Ci bardziej leży. Jak nie chcesz się przeciążać to weź samą torbę z kulkami i rzucaj pojedyńczymi albo udawaj, że masz zainstalowany mosfet to rzucaj kilkoma :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts