Pawelo Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 US Army, ACH, OCP. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 (edited) Co żołnierz odwrócony tyłem, po lewej stronie zdjęcia ma zamocowane na hełmie (oprócz markera strobo)? Edited January 25, 2015 by wally Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Na moje to to zestaw nagrywający/przekazujący obraz na żywo. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 A dokładniej MHRS https://tnvc.com/shop/wilcox-mission-helmet-recording-system-mhrs/ Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Wielkie dzięki, swoją drogą cena zabija. Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Witam czy byłby ktoś w stanie zidentyfikować ten kombinezon prawdopodobnie jest to CRH metka niestety bardzo sprana. Prawdopodobny rok produkcji z metki to 2010-2012r Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 To na pewno Currahee. Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 a wiesz może jaka jednostka ich używała ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 PODOBNO jednostkowo trafiały się w JWK/JWG jako prywatny zakup. Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Tantaradei Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Trafiły mi się takie spodnie i ciekaw jestem czy to jakiś wynalazek czy też może nieznany mi wzór kamuflażu. Z lewej "trofiejne" spodnie z prawej dla porównania woodland z Mil-teca. Dodam że znalezisko nie ma żadnych metek z nazwą producenta a jedynie takie "cuś". Uszyte są bardzo solidnie - wzmocnienia i na tyłu i na kolanach, materiał też lichy nie jest Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 To po lewej wygląda bardziej na woodland niż to po prawej. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 To po lewej wygląda jak woodland, po prawej jak ERDL. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Kolor tego RRV - RG? MJK? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Na RG mi nie wygląda. raczej khaki. Quote Link to post Share on other sites
LazyDane Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Co to będzie za szal/chusta? Szal snajperski? Czy po prostu grafik sobie coś wyrenderował? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Sorgo? Quote Link to post Share on other sites
halino Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Cześć Rozpoznaje ktoś kombinezon pana po prawej na zdjęciu poniżej? Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Witam, Ostatnio wpadło mi w ręce trochę szpeju po okazyjnej cenie, ale w większości przypadków, ni cholerę nie wiem co to dokładnie jest, dlatego chciałbym poprosić Was o pomoc w rozpoznaniu. Na pierwszy rzut leci kamizelka: -wykonana w systemie molle, -taśmy polipropylenowe , -siatka dystansowa od wewnątrz, -w środku czarny gumowy pas do usztywnienia kamizelki, -mocowana na rzepy, -z tyłu regulowany a'la cummerbund na taśmy i metalowe przelotki, -klamry "no-name", ale wyglądają solidnie i zapinają się z wyraźnym klikiem, -comfortpad'y na ramionach rozpinane, podobne do tych ze Scarab'a z Lublińca, -w środku miejsce na płyty przód-tył; nie zauważyłem miejsc na wkłady boczne, -materiał to prawdopodobnie poliester, -kolor przypomina OD, zdaje się nie być kontraktowy WP (zieleń jest intensywniejsza, przypomina OD), -kolor taśm taki sam jak w większości kontraktowych sprzętów WP, -ścieg potrójny, podobny do tego z Miwo Lubliniec, -biała, mała metka na karczku się ostała, ale jej zawartość nie, dlatego nie mogę rozpoznać producenta. 2.Potrójna ładownica na magazynki, prawdopodobnie do eMki (kałachowe 7,62, 5,45 lub berylowe 5,56 nie pasują; są za szerokie). Kolor taki sam jak kamizelki, klamra National Molding, w systemie 20mm. Podejrzewam, że to jakiś prywatny wyrób, a nie kontraktowy szpej. 3.Boczne, miękkie wkłady balistyczne Point Blank'a. Opakowane w materiał przypominający jakiś poliestrowy rip-stop (kratka). W lewym górny rogu przybita czerwona pieczątka "PATHFINDER". Niestety, na wkładach średnio się znam, więc nie wiem czy to oryginał, czy replika (chinole teraz podrabiają masowo, więc gdyby wydrukowali taką etykietę, przybili pieczątkę i ręcznie podpisali, to bym się nawet nie zdziwił). Zdjęcia w załączniku: https://photos.google.com/album/AF1QipOJ-8XXhFesgP0LxCVBmDlhUIcZ80XsgYEoFuED Wszystkim z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Nie masz uprawnień do obejrzenia tej strony mi wyskakuje. Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Poprawione, teraz powinno być git: https://goo.gl/photos/kVEpTgFc7KgpTWES7 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Wkład wygląda na taki z IBA, ale oceny jego oryginalności się nie podejmuję (NSN legitny). Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Nath, wielkie dzięki za pomoc w rozpoznaniu. Orientuje się ktoś ile takie wkłady są mniej więcej warte, jeśli byłyby oryginalne? Sam jeszcze się podpytam wśród wojskowych co do legitności tych wkładów. Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Już się zorientowałem co do wkładów - są oryginalne, wiem też po ile mniej więcej chodzą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts