Kapral Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 ACU pod koniec tego miesiaca bedzie oficjalnie zakontraktowany. Na swieto kurczaka 10st juz ma je dostac miedzy 23 a 27 maja. http://forums.military.com/eve/ubb.x/a/tpc...3713&f=80019858 macie tutaj linka o szczegolach nosenia ACU W ogole to kurwa wyczytalem, ze w ACU nie wolno pic alkoholu jebana ich kurwa mac :cry: :cry: :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :evil: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 A nie mozna bylo tego umiescic w tym topicu? Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 PERSONNEL WILL NOT WEAR THE ACU IN OFF-POST ESTABLISHMENTS THAT PRIMARILY SELL ALCOHOL. To nie znaczy ze nie mozna pic w ACU alkoholu tylko, ze nie mozna go nosic w knajpie gdzie sprzedaja wóde ;) Ufff :) Co nie zmienia faktu ze ACU sie nie nadaje na polskie warunki, chyba ze na Pustynie Bledowska hehe. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 22, 2005 Author Report Share Posted May 22, 2005 A nie mozna bylo tego umiescic w tym topicu? a pewnie ze bym go umiescil, ale poi pierwsze nie chcialo mi sie go szukac, tzn costam kurwa se poszukalem ale nie znalazlem;) a cop do ACU. nie nam go oceniac, bosmy go na oczy nie widzieli jeszcze Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted May 22, 2005 Report Share Posted May 22, 2005 tam jest ze nie można w acu wchodzić do knajpy gdzie podaje sie alkohol jeśli celem naszej wizyty jest głównie konsumpcja alkoholu, jak wejdziesz w acu do restauracji i do obiadu wypijesz lapmkę wina(o ile masz przepustkę czy cośtam) to cie żandarmeria nie zwinie :) ale generalnie piszą tam ze acu to mundur w pole, do bazy, a jak sie juz musi isc do knajpy to armia ma lepsze gajery 4 U :D Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted May 22, 2005 Report Share Posted May 22, 2005 a cop do ACU. nie nam go oceniac, bosmy go na oczy nie widzieli jeszcze bzdura - mialem juz ACU, ktore testowalem na poligonie i sprzedalem niedlugo potem. Sprawilo sie calkiem niezle i "cos w sobie ma", ze faktycznie nie wypada tak slabo jakby sie moglo wydawac. odrazu aby rozwiac watpliwosci dodam, ze byla to kopia truspeca tu skromny przyklad - slabe zdjecie, ale zawsze Quote Link to post Share on other sites
MARTINBULL Posted May 22, 2005 Report Share Posted May 22, 2005 TO ACU na zdjeciu to kopia za 35$ jest dobrze zrobiona ale daleko jej do orginału Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted May 22, 2005 Report Share Posted May 22, 2005 35$ za element :) pomnoz to razy 2 i przypomnij sobie, ze zyjemy w Polsce ;) kopia ma oryginalny kroj i rozmieszczenie kieszeni, brak suwaka w bluzie i prawie wszystkich tasm velcro. Pewnie tez wykonana z innego materialu niz oryginal ;) (choc tez ripstop) Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 22, 2005 Report Share Posted May 22, 2005 A czy można zapytać gdzie można to dostać? Chodzi mi głównie o jakieś polskie sklepy... Ewentualnie ile kosztuje sprowadzenie czegoś takiego? Przepraszam za ten mały offtopic. Nie chciałem w nim urazić niczyich uczuć ani przekonan religijnych... :) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 22, 2005 Author Report Share Posted May 22, 2005 ups, przedmowcy mnie wyprzedzili. Mea culpa, bijcie mnie i ponizajcie. Small Hunter- jak z MARPATem. Narazie nie mozna, ale z czasem bedzie luzix:) jeszcze jeden edit, ja glupi nie doczytalem postu hargina, bylo dopisane, ze to kopia. no chuj, alkohol robi swoje kurwa. Aha, zeby nie bylo ze tak pierdole bez sensu. Tru spec jest po chuju, poniewaz ich material nie ma tej wlasciwosci "zmieniania odcienia pod wplywem swiatla" w sumie, az tak zorientowany w temacie nie ejstem, zeby wydac jakies opinie. ale kuzwa, patrzcie jak to bylo z marpatem. 2,5 roku temu wszyscy mowili "leee, jakie to kuzwa brzydkie, idz pan w chuj" a teraz co? coraz wiecej ludzi sie w to bawi. wyciagniejcie wnioski sami Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 22, 2005 Report Share Posted May 22, 2005 Chm... podróbki też mnie interesują... w sumie do najzamożniejszych nie należe... Jak narazie "niemiecki" marpat się spisuje całkiem niźle- pomijając fakt że mi matka spodnie wybieliła :evil: Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Tru spec jest po :: przyrodzeniu ::, poniewaz ich material nie ma tej wlasciwosci "zmieniania odcienia pod wplywem swiatla" wyciagniejcie wnioski sami kopia do wstepnego zbadania tej wlasciwosci tez sie nadaje to tylko kwestia wiernosci oddania kolorow oryginalu oni nie uzywaja zadnych czarodziejskich barwnikow i kazdy material w tym odcieniu ma te wlasciwosci obejzyjcie se kawalek sukna feldgrau w roznych warunkach oswietlenia a uzyskacie od szaroniebieskiego po brazowooliwkowy jak pisalem wczesniej kolorystyka ACU nie jest niczym nowym :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 23, 2005 Author Report Share Posted May 23, 2005 oczywiscie, że nie musi być niczym nowym. Chciałem tylko stwierdzić, że tru spec jako kopia ma daleko do oryginału. Takie opinie znajdzie się na wielu zachodnich forach, no i Martin tak stwierdził, ponieważ on oryginał miał w łapach. od materiału zależy bardzo dużo. Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 czyzby do ACU mialo byc szare oporzadzenie tak jak jest w coyote do marpata :?: :!: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Camebaka w Marpacie tez znajdziesz wiec ta fotka o niczym nie swiadczy. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Oj, nie tylko Camelbaka w ACU beda mieli, dajcie mi chwilke, a jeszcze dzisiaj wrzuce pare fotek sprzetu, w tym KONTRAKTOWEGO w ACU :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 No to jadziem :) Sprzet Specialty Defense Systems, z kontraktem z 2004 roku. Camelbak SPEC OPS BRAND Komplet goretexowy Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted June 1, 2005 Report Share Posted June 1, 2005 Dzisiaj kupiłem (w jednym z warszawskich sklepów):D Oryginalne 8O TruSpec'a :wink: (zdjęcie "z lampą błyskową", tylko przycięte) Materiał milusi :twisted: Żona mówi, że przewiewny :roll: (ma już od ponad miesiąca). Innymi słowy chłodno było w portkach w te ostatnie majowe dni 8) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 http://www.camelbak.com/mil/cb_prod.cfm?ca...&product_id=415 http://www.camelbak.com/mil/cb_prod.cfm?ca...&product_id=417 http://www.camelbak.com/mil/cb_prod.cfm?ca...&product_id=418 http://www.camelbak.com/mil/cb_prod.cfm?ca...&product_id=427 Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Porównanie z MARPAT'em (TruSpec lub NIE :twisted: ) - spodnie z pierwszej serii (trochę inny wzór). ACU trochę odstaje od zeschłej trawy :evil: , a w lesie z sosenkami to... ...gościu w MARPAT'cie to normalnie "Duch Lasu" w porównaniu z ACU... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Boze, czy nie mogli zostac przy Woodlandzie... Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Może mi się wydaje tylko, ale ACU to kamuflaż świetnie sprawdzający się na pustyni (widać to na wielu zdjęciach) i tam zasadniczo ma być używany. Bo po ludzku nie wierzę, że jakiś w miarę rozgarnięty G.I. założy toto na wojnę w lasach europejskich albo do dżungli amazońskiej - już na kilkudziesięciu fotach ACU w takim otoczeniu widać, że polskie moro PRL-owskie lepiej tam maskuje od ACU. To taki moje nocne przemyślenia... A tak BTW, to mi się podoba do łażenia po garnizonie itp. :roll: Quote Link to post Share on other sites
super Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 zdaje mi sie ale wiele razy zostału juz powiedziane że ACU to mundur do walki w mieście i tylko tam sie sprawdzą. Poza tym żaden GI nie może sobie wybrac że dzis zakłada np Marpata a na niedzielę ACU Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 16, 2005 Report Share Posted June 16, 2005 Nowy odcień ACU - jak widać więcej beżu w porównaniu ze starym materiałem - oba na zdjęciu. Teraz jest zdecydowanie bliższy pustynnemu Marpatowi. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 16, 2005 Report Share Posted June 16, 2005 W oryginalnym podpisie do tego zdjecia byla wzmianka o trzech odcieniach :) Wczesniej pojawily sie opinie, ze czesc jednostek dostawala sorty w ACU w bardziej zielonej kolorystyce Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts