Blu3 Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 Panowie, byłem u znajomego i odziwo mieszczą mu się te magazynki ;) więc nie rozumiem czego mówiliście że się nie mieszczą :D, pomijając to... jkb. chciał kupić tłumik do tej broni to jaki ? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_031.html - broń! :D Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Po pierwsze nie broń tylko replika. Po drugie zastanów się czy na pewno chcesz tłumik. Jak ma na serio tłumić to tani nie będzie a replika będzie strasznie długa... no może nei strasznie, ale jednak bardzo długa i moim zdaniem nie poreczna. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) To i ja dorzuce coś od siebie. Widze że bardzo bardzo bardzo chcesz być od początku elo pro taktyczny lans ACM made in china. A to nie o to chodzi. Nie dość, że żaden z tym lans, to chcesz sie obciążać szpejem, z którego po paru strzelankach zrezygnujesz bo-coś-tam-coś-tam. Ja osobiście zaczynałem z kamizelką LBV i pożyczonym stg44 lub mp5 (bardziej mi stg podchodziło). a i w ładownicach trzymałem głównie fajki, zapalniczkę, telefon i małą paczkę kulek i i tak połowę ładownic miałem pustych. Nie ma sensu nosić pustych ładownic, bo to śmiesznie wygląda :icon_smile: Idź na kilka strzelanek z hajkapem, polataj, pobiegaj, zobacz szpej kolegów i na respach zastanów się nad jednym ważnym, ale to zajebiście ważnym pytaniem "CZEGO POTRZEBUJĘ?". Nie potrzebujesz pełnej kamizelki plate carrier z oryginalną SAPI, zestaw medyczny ze stazą taktyczną, MRE, pierdyliarda magazynków (przynajmniej przez pierwsze pare miechów), tłumika, szyn ris, kolimatorów... 1. Naucz sie celować przez mechaniki. 2. Zobacz, czy twoja replika rzeczywiście wymaga tłumika, bo zrobi się naprawdę bardzo długo, a do AKSU pasuje wizualnie chyba tylko PBS-4. 3. Dzień w dzień zadawaj sobie pytanie które postawiłem wyżej. I jak stwierdzisz, że POTRZEBUJESZ, dajmy na to cargo, to cargo sobie kupujesz. Nie wcześniej. Nie dość, że zaoszczędzisz sobie zawodu, to jeszcze forsy. Co do kamuflażu- ja latam w pustynnym w lesie i nie mam z tym jakichś emocjonalnych problemów. Dobre mundury są drogie, tanie mundury są do dupy. Już lepiej latać w jeansach i t-shircie i udawać najemnika :icon_biggrin: Edited February 14, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Po pierwsze nie broń tylko replika. Nie rozumiem całego tego ciskania się "to replika a nie broń". A wracając do tematu. Idź na kilka strzelanek z hajkapem, polataj, pobiegaj, zobacz szpej kolegów i na respach zastanów się nad jednym ważnym, ale to zajebiście ważnym pytaniem "CZEGO POTRZEBUJĘ?". Nie potrzebujesz pełnej kamizelki plate carrier z oryginalną SAPI, zestaw medyczny ze stazą taktyczną, MRE, pierdyliarda magazynków (przynajmniej przez pierwsze pare miechów), tłumika, szyn ris, kolimatorów... 1. Naucz sie celować przez mechaniki. 2. Zobacz, czy twoja replika rzeczywiście wymaga tłumika, bo zrobi się naprawdę bardzo długo, a do AKSU pasuje wizualnie chyba tylko PBS-4. 3. Dzień w dzień zadawaj sobie pytanie które postawiłem wyżej. I jak stwierdzisz, że POTRZEBUJESZ, dajmy na to cargo, to cargo sobie kupujesz. Nie wcześniej. Nie dość, że zaoszczędzisz sobie zawodu, to jeszcze forsy. Co do kamuflażu- ja latam w pustynnym w lesie i nie mam z tym jakichś emocjonalnych problemów. Dobre mundury są drogie, tanie mundury są do dupy. Już lepiej latać w jeansach i t-shircie i udawać najemnika :icon_biggrin: Z powyższym zgadzam się prawie całkowicie. Zgadzam się w kwestii przemyślanych zakupów (bo kase wtopić łatwo a zdobyć zazwyczaj ciężko). Natomiast nie zgadzam się w kwestii mundurów. Tanie mundury też są dobre. Na ten przykład flecki czy dpmy. Maskują dobrze a (te pierwsze, drugiego nie miałem) są też wygodne. Quote Link to post Share on other sites
Blu3 Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Jeśli chodzi o mundur.. mam 1 ale taki.. ciemna zieleń, mam zamiar kupić http://ofensywa-heli...&product_id=637 taki mundur spodnie i bluzę :icon_wink: I jakbyście mogli mi doradzić jakąś broń do 500zł może być używana i nie plastikowa(mogą być poszczególne elementy plastikowe) -.- ja kto czasem bywa :icon_mad: ponieważ kolega odradza mi zakup aksu, tak napisał to znaczy szajs ... małe , brzydkie i mało celne bo lufa krótka więc doradźcie co do tej broni ! :icon_biggrin: Edited February 14, 2013 by Blu3 Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) MarekMac, masz racje, zapomniałem o fleckach i dpm'ach. Blu3, wiem że wygląda fajnie i taktycznie, ale to jest właśnie przykład odzieży w jaką inwestowac nie warto. Jak chcesz coś naprawde budżetowego- rzeczywiście flecktarn/dpm/ddpm będą fajne. Ja osobiście latam w wz.93 pustynnym i bardzo sobie chwalę. Praktycznie za 100-150 zł dorwiesz komplet. Flecka za 40-50 zł da rade znaleźć, DPM szczerze- nie wiem, ale też pewnie podobnie :> Edited February 14, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 ponieważ kolega odradza mi zakup aksu, tak napisałCytat to znaczy szajs ... małe , brzydkie i mało celne bo lufa krótka Zmień kolegę, albo nie traktuj go chociaż jak autorytetu. Małe i brzydkie - kwestia gustu. "Mało celne, bo lufa krótka" - bzdura, w Airsofcie długość lufy ma znaczenie, ale nie takie jak w broni palnej. Quote Link to post Share on other sites
Blu3 Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 A co myślicie o tej broni ? http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-042a-cm-tactical.html wsumie.. o 200zł droższa... ale. 0.42 tzn. lepsza nie ? :D Albo.. zróbmy tak... macie 1500zł co kupujecie ;D Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) 0.42 oznacza inny model. Nie, że lepszy. Ma metalowy korpus, a GB ma ten sam. Edit : moc ma większą jeszcze - mea culpa. Ale na początek lepiej by było Ci zacząć z tymi 360 FPSami Edited February 14, 2013 by Turas Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Albo.. zróbmy tak... macie 1500zł co kupujecie ;D Samą replikę? To wziąłbym jakąś emkę KWA albo G&P i sukcesywnie tuningował. Quote Link to post Share on other sites
Crassus Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Mam 1500 zł... Kupuję AKS-74 LCT albo VFC i sukcesywnie wymieniam bebechy. Ile ludzi tyle opinii, a w tym przedziale cenowym jest na prawdę sporo replik wartych uwagi. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Za 1500 bym kupił HK416 od VFC rebrandowane przez Umarexa i wymieniał bebechy Quote Link to post Share on other sites
Blu3 Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Ale mi chodzi... za 1500zł zróbmy tak.. szelki z ładownicami 210zł buty 210zł .. hm.. macie 800zł na replike ! co byście wybrali ?! :icon_biggrin: Kolor czerwony jest zastrzeżony dla administracji. Edited February 14, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Skoro pytasz to za 900zł kupił bym se kolejną klamkę i parę części do niej... Ale obawiam się, że nie o taką opcje Ci chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Dozbierałbym do jakiejś markowej repliki :P np. eMki od KWA albo G&P, ale też pewnie nie o to Ci chodzi ;P Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Dozbieralbym do M16 ICSa. To moje prywatne widzi misie xD Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Widzę, że koncert życzeń się zaczął :icon_biggrin:, a to dodam parę groszy ode mnie. Za moje ciężko zarobione pieniądze (czyt. rodzice mi dali), kupiłbym.... w sumie nic nowego. Kupiłbym jakąś replikę f2000 z komisu lub lufę promyka i komorę PDI do l96. Chodź za 800zł są te repliki KWA w wersji budżetowej, a to raczej dobry wybór, nie wiem tylko czy są jeszcze podajże na taktycznym były sprzedawane (jak coś to poprawić proszę). Chodź, podajże? Reegz litości. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Emki ICS'a w obecnych czasach szału nie robią, są o wiele lepsze i ładniejsze repliki w tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 za 900 zeta bym dołożył troszke hajsu i ściągnął od skośnookich braci WE katana. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Widzę, że koncert życzeń się zaczął :icon_biggrin:, a to dodam parę groszy ode mnie. Za moje ciężko zarobione pieniądze (czyt. rodzice mi dali), kupiłbym.... w sumie nic nowego. Kupiłbym jakąś replikę f2000 z komisu lub lufę promyka i komorę PDI do l96. Chodź za 800zł są te repliki KWA w wersji budżetowej, a to raczej dobry wybór, nie wiem tylko czy są jeszcze podajże na taktycznym były sprzedawane (jak coś to poprawić proszę). Chodź, podajże? Reegz litości. Sorry za offtop, w tym kontekście choć (od choćby a nie od chodzenia) http://pl.wiktionary...rg/wiki/choćby i bodajże! Jeśli już dokonuje się poprawek, to wypada wskazać prawidłową formę. :icon_wink: Ps Nadepnąłem na odcisk Moderatora, pewnie zaraz będę miał "banicję"... :icon_cry: Chciałem żeby sam się wysilił. Zakładałem, że jednak zna poprawne formy, a te błędy to przypadek. Proszę lepiej nie mów co wypada. Na pewno nie jesteś autorytetem w tej dziedzinie :icon_wink: Edited February 15, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
dirtysniper Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Czy naprawdę musisz kupić od razu wszystko ? Ja jak zaczynałem to miałem tylko springa jg, kurtkę dpm i nawet spodni żadnych ani butów porządnych. Po paru miesiącach kupiłem kamizelka AGM i teraz żałuję bo nie ma komu sprzedać, minęło 2 lata od kąt zacząłem rsoft, i tak naprawdę dopiero teraz pojmuję o co chodzi i czego mi potrzeba, po prostu nie spiesz się tak, na wydanie kasy będziesz miał jeszcze czas. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Proszę lepiej nie mów co wypada. Na pewno nie jesteś autorytetem w tej dziedzinie Sorry, nie dostrzegłem z kim mam przyjemność. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Przepraszam, nie sorry :P. 1500zł powiadasz? -CM 0.40 jakąś -Okulary ESS ICE -5 mid capów -Wuzetka Helikona -Shingle 3x2 od MiWO Lubliniec w Panterze Cordura, taśmy poliamid -PT-2 od Lublińca w Panterze, Cordura, taśmy poliamid. Po mocnym ściśnięciu klamry i zablokowaniu pasków, szelki są zbędne. Nie wiem ile mi zostanie, bo nie liczyłem wydatku Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Ale mi chodzi... za 1500zł zróbmy tak.. szelki z ładownicami 210zł buty 210zł .. hm.. macie 800zł na replike ! co byście wybrali ?! :icon_biggrin: M4 od WE... podatne na tuning a i stock na długo starczy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 A skąd masz takie informacje? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts