leriander Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Warto zakupić tą replikę? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-08s_boyi.html Jak z zasiegiem? Czy to dobry wybór jeśli chciałbym wstawić np. preckę? Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tak to dobry wybór. Mozesz wstawić preclufę i najlepiej zieloną gumę G&G lub systemę lub silikonowego guardera Link to post Share on other sites
Powała Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Osobiście stawiałbym na AKMS lub AK74S ze względu na składaną kolbę. Ułatwienie w transporcie i bardziej mobilne w zakrzaczonym terenie. Edited February 9, 2013 by Powała Link to post Share on other sites
Vender Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Przecież ten model też ma składaną kolbę. Jak chyba każdy model RK oznaczonej jako "S" jest dobrym wyborem, jednak po odebraniu repliki warto sprawdzić czy jest zgodna z opisem tj. jedyny aluminiowy el. to lufa zewnętrzna. Link to post Share on other sites
leriander Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Osobiście stawiałbym na AKMS lub AK74S ze względu na składaną kolbę. Ułatwienie w transporcie i bardziej mobilne w zakrzaczonym terenie. Tak jak Vender napisał ten model też ma składaną kolbę. @Vender- spoko sprawdzę. Jeszcze chciałem zapytać jaką preclufę do tej repliki brać? Link to post Share on other sites
Vaco Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tak, jest to bardzo dobry wybór, chociaż według mnie ta wersja byłaby tańsza, a parametry miałaby takie same: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-05-full-metal-boyi.html Niemniej jednak, warto wziąć obie wersje ponieważ są to bardzo dobre repliki. Link to post Share on other sites
Powała Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Przecież ten model też ma składaną kolbę.(...) Sorry, zaślepłem... :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Nath Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Tak, jest to bardzo dobry wybór, chociaż według mnie ta wersja byłaby tańsza, a parametry miałaby takie same: No niestety, ale bzdury gadacie panie bracie. Replika z Twojego linka ma sporo części znalowych, replika w wersji S ma znalową tylko i wyłącznie lufę zewnętrzną. W replikach ze składaną kolbą ma to o tyle istotne znaczenie, że wszystkie części mechanizmu w wersji fullmetal są ze znalu i szybko idą się kochać, zaś te z wersji full metal są niezniszczalne, bo stalowe. A precka-prometheus+zielona gumka g&g/czarna systema energy. Edited February 9, 2013 by Nath Link to post Share on other sites
leriander Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Spoko =] Dzięki za pomoc. http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria/lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_455mm_6_02mm_do_ak-47_ak-47s_guarder.html Czyli tą brac? Edited February 9, 2013 by leriander Link to post Share on other sites
Powała Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Zatem wybór prosty AKMS. (...)A precka-prometheus+zielona gumka g&g/czarna systema energy. Umiesz czytać :icon_question: Edited February 9, 2013 by Powała Link to post Share on other sites
Stilgar Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Polecacie mu promyczka a czy wiecie, czy chce wydawać połowe ceny repliki na promyczka? Rozumiem promyczka kupować do replik 1 klasy ale sam używam rk-02 (no gorsza wersja fakt faktem) ale nawet bez precki strzela dobrze, jeśli on nie chce mieć machiny za tysiąca z precką za 300zł to nie musi nawet wymieniać lufy, gumka tak ja polecam zieloną G&G a co do lufy se pomyśl - albo promyk bo będzie duża różnica albo nic nie zmieniaj :icon_smile: Takie moje zdanie, ale mogę się wmylić. A i jeszcze jedno leriander, dales linka do lufy 455mm, chcesz zrobić tłumik? Bo wziales dłuższą lufe niżeli posiada replika :icon_biggrin: Poczytaj pierw :icon_smile: Nie określił tego, więc można przyjąć, że chce. Nie musisz tego rozumieć. Sam lepiej poczytaj ;) Edited February 9, 2013 by OFF Link to post Share on other sites
Powała Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Też racja. W moim MP5SD6 zupełnie dobrze sprawdza się ULTIMATE a na początek to faktycznie nie jest zakup priorytetowy. Link to post Share on other sites
leriander Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 A i jeszcze jedno leriander, dales linka do lufy 455mm, chcesz zrobić tłumik? Bo wziales dłuższą lufe niżeli posiada replika :icon_biggrin: Poczytaj pierw :icon_smile: Ahh racja coś mi się linki popierd***ły. Dobra nad precką się zastanowię, najwyżej za jakiś czas wstawię. Link to post Share on other sites
Nath Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Polecacie mu promyczka a czy wiecie, czy chce wydawać połowe ceny repliki na promyczka? Rozumiem promyczka kupować do replik 1 klasy ale sam używam rk-02 (no gorsza wersja fakt faktem) ale nawet bez precki strzela dobrze, jeśli on nie chce mieć machiny za tysiąca z precką za 300zł to nie musi nawet wymieniać lufy, gumka tak ja polecam zieloną G&G a co do lufy se pomyśl - albo promyk bo będzie duża różnica albo nic nie zmieniaj :icon_smile: Takie moje zdanie, ale mogę się wmylić. "Strzela dobrze" w porównaniu do czego?! Dużo oglądałeś dobrze strzelających replik? Polecamy promyczka, bo nie kosztuje połowy ceny repliki, tylko około 150-200PLN i do repliki za 800PLN warto go włożyć, tego primo. Secundo-jak replikę będziesz sprzedawał, to zawsze możesz promyczka wyjąć i sprzedać oddzielnie za 100-150PLN w cuglach. Tertio-mój prometheus w emce dalej strzela bez zmian (trzeci rok)-kulki lecą jak po sznurku i trafiają w punkt, podczas gdy koledzy wkładają trzeciego, albo nawet czwartego guardera/madbulla/jbu, bo się chrom wytarł i nagle celność jest gorsza niż na stockowej lufie. Co się bardziej opłaca pozostawiam do obrachowania na własną rękę. Edited February 9, 2013 by Nath Link to post Share on other sites
leriander Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Dobra, a co do gumki to przeźroczysta guardera też będzie dobra? Bo wolałbym, żeby mi to od razu na taiwanie zmienili, a zielonej od G&G nie maja. Link to post Share on other sites
OFF Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tak, może być ;) Link to post Share on other sites
leriander Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 Jeszcze raz bo przukuła moją uwagę wypowiedź Vaco. Myślałem, że 05 to znal a tu to samo co z 08 full steel. No i czy na pewno brać tą 08 czy może 05? Bo czemu jest taka duża różnica ceny? Przecież bebechy mają raczej te same. Link to post Share on other sites
Attero Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Bo to RK-05 to wersja stal + znal, a RK-08S jest w całości ze stali (oprócz ameliniowej lufy zewnętrznej) Link to post Share on other sites
leriander Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 (edited) Aha i sorry za post pod postem ale zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Logo nad chwytem z prawej strony to PJ? @up aha dzieki Edited February 12, 2013 by leriander Link to post Share on other sites
Nath Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 No niestety, jak chcesz stalowego RK 08 to musisz przeboleć logo pejota, ale... kapka szpachli samochodowej, papier ścierny i psiknięcie matowym lakierem samochodowym załatwia ten szpecący detal :). Link to post Share on other sites
leriander Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 (edited) No właśnie. Dzisiaj przyszła replika i o dziwo nie ma na niej logo PJ. I się zastanawiam czy ot na pewno stal a nie znal? Bo nei wiem czemu logo nei ma.. Edit: Sprawdzałem magnesem. Body przyciąga, jednak lufa i kolba nie. Kolba w dotyku jest jakaś dziwna (nie jest zimna i nie przyciąga =/) Edited February 20, 2013 by leriander Link to post Share on other sites
Matison Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Hymmm... pomyślmy. Kolba nie przyciąga magnesu bo jest Plastikowa a jak każde dziecko wie plastik nie ma właściwości magnetycznych tym samym nie przyciąga magnesu. Lufa jest w tym modelu Aluminiowa (amelinowa) i też nie przyciąga magnesu. Link to post Share on other sites
leriander Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Wiem, Już wszystk ozostało mi wytłumacozne przez użytkownika Vender. Temat można zamknąc. Link to post Share on other sites
Recommended Posts