Obi-Wan Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 szyny ARC dają tyle możliwości, że nie wiem jakich ty "patentów" szukasz. Jednym ze sposobów jest zastąpienie fabrycznej taśmy gumowej shock cordem Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Guma + klipsy na gogle. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152204742-Replika-helmu-X-Shield-FAST-MH-oliwkowy.html Mial ktos do czynienia z ta replika? Rozgladam sie za fastem, w miare dobrej cenie (tu akurat jest jakas promocja na ten kolor jeszcze), chcialbym wiedziec czy material nie wyglada na tani plastik i choc troche imituje oryginal. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 O ile fasunek/zawieszenie ma całkiem sympatyczny, o tyle sama skorupa to troszkę tandeta. Generalnie z pokrowcem da radę ;) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 (edited) Plastik skorupy jest średni, ale znośny. Za to plastik szyn bocznych jest strasznie odpustowy. W egzemplarzu, który miałem okazje macać tylnie pokrętło było luźno i nie trzymało nastawy, jak się mocniej dokręciło. Edited September 27, 2015 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 (edited) Potwierdzam, też miałem z takim do czynienia. Tandetnie wygląda. Tylne pokrętło samo się rozregulowywało. Edit: co do rozmiaru też potwierdzam. Musiałem wyjąć boczne "poduszki", żeby w ogóle wszedł na głowę Edited September 27, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Montaż NVG jest solidnie zrobiony, z alu, dobrej jakości pokrycie. A i jeszcze bym popsioczył na mały rozmiar. Na mojej głowie trzymał się sztywno, bez żadnych poduszek i z rozregulowanym fasunkiem. I jeszcze cisnął. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Przy czym gniazdo NVG nie jest kompatybilne z żurawiami, które wchodzą do pozostałych VASów (np. w kopiach FMA/Emerson). Niby detal, ale warto na niego zwrócić uwagę :) Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 http://gunfire.pl/product-pol-1152199841-Replika-helmu-Ballistic-czarny.html Czyli cos takiego lepsze?:) http://gunfire.pl/product-pol-1152199841-Replika-helmu-Ballistic-czarny.html Czyli cos takiego lepsze?:) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Mam x shielda w coyocie. Sam kolor ok (niezbyt błyszczący, ale tez nie pelen mat), ale i tak machnąłem sprejem. Wykonamie ok, żadnych problemów z szynami, jak mówili koledzy przedemną (widac, jak to w chinczykach kwestia partii, wiec lepiej obadac samemu przed kupnem). Rzepy dobrej jakosci, prosto naklejone, rozmiar tez ok (jedyny chinski fast ktory wchodzi na moje 63cm obwodu), poduszki tez niezgorsze (ale w starym michu byly lepsze). Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Nie pisaliśmy, że jest są jakieś problemy z bocznymi szynami, pisaliśmy, że są wykonane z mocno błyszczącego plastiku. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Czyli teraz jaki producent robi najlepsze, najwygodniejsze i największe budżetowe repliki hełmów? Emerson? FMA? UT? Czy cos jeszcze innego? Quote Link to post Share on other sites
paris Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Ponawiam pytanie o fast czy lepiej cosik od Ultimate Tactical np. http://gunfire.pl/product-pol-1152204749-Replika-kasku-X-Shield-FAST-BJ-czarny.html czy może FMA http://gunfire.pl/product-pol-1152202782-Replika-kasku-FAST-Base-Jump-HLD.html A może lepiej dołożyć i kupić innej firmy?? proszę o pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_Mateo_ Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 https://tnvc.com/shop/ops-core-fast-ballistic-high-cut-helmet-xp/ Zawsze lepiej dołożyć. Zbliża się Mikołaj i Gwiazdka. Jest szansa uzbierać Quote Link to post Share on other sites
paris Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 To żeś dowalił :) a tak serio czy jest jakaś różnica między tymi producentami czyli Ultimate Tactical a FMA czy dołożyć ale nie jak kolega napisał powyżej 3000 zł tylko jakieś np 100 zł :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 z FMA nie miałem styczności, natomiast z ultimate owszem. sprawiał wrażenie tandetnej plastikowej zabawki Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Mam ultimate. Po psiknięciu sprajem kolor ok, wykonanie też. Żadnych nadlewek, wszytko prosto przyklejone/przykręcone, rzepy trzymają, szyny też mają jeden rozmiar. Kupiłem jako platforme do przenoszenia różnego nagłowengo stafu (kamera, latarka, elite etc) i sprawuje się ok. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Jeżeli wierzyć reklamówkom FMA, to ich produkt jest wytrzymalszy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 FMA robi (chyba jako jedyne) garnek w rozmiarze L/XL. Quote Link to post Share on other sites
paris Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Mam malutki obwód łba zaledwie 56 cm wg chińskiej miarki:). Wiec polecacie coś konkretnego w tym przedziale cenowym? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Bierz co chcesz i na co Cię stać. Miałem Emersona, mam FMA, Emerson miał ładniej zrobione szyny i niezłe "kółko" do regulacji fasunku, ale skorupa cieńsza, i fasunek biedniejszy. FMA ma takie sobie szyny, fajne alu gniazdko na nokto, wygodniejsze poduchy w fasunku, ale gałkę od regulacji musiałem kropelką zakleić w jednej pozycji, bo wystarczyło kask na moment na respie zdjęć, a już musiałem od nowa regulować. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Emerson miał alu gnazdo na nokto a fma ma plastik. Mam oba hałerki i z dwóch złozyłęm jeden. Skorupa i zawieszenie od fma, szyny i gniazdo od emersona - wygląda zawaliście. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Cud jakiś nad cudy zatem mi się trafił, że w nowym garnku fma miałem alu montaż do nokto :>. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 FMA robi przynajmniej trzy wersje, mniej lub bardziej budżetowe. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 No w sumie zależy od wersji. Mój fma kosztował ok 170zł na GF... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts