Rzeznik124 Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Mam x shielda w coyocie. [...] Mam stycznośc z dwoma wytworami spod szyldu X-Shield. Jeden to kask, a drugi to hełm. Koledzy z zespołu którzy je użytkują mówią, że regulacja trzyma i nie popuszcza, ale jeden z nich który jest budowlańcem, mówi, że miał na głowie lepsze regulacje. Co do wykonania zewnętrznego to jest w miarę przyzwoicie, przynajmniej ja to tak oceniam. Nie błyszczą się nadmiernie. Na hełmie były trochę niedbale przyklejone rzepy (prosto, ale gdzieniegdzie odchodziły). Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Wychodzi na to ze jak z kazdym chinolem zależy od rzutu :) Nie mowie ze mój jest wykonany tip top, ale jak za replike za ~100 nie mam mu nic do zarzucenia. Siedzi na moim nie małym baniaku, trzyma staff który jest mi potrzebny na głowie i pare razy uratowal ją przed uderzeniem w coś twardego. Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 A ja nie mówię, że są złe :) Są fajne szczególnie jak złapie się je na jakieś promocji własnie za ok. 100zł (teraz na GF bez promocji kask jest za 160zł - więc "szału ni ma") Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Widział ktoś, gdzieś w polskim sklepie pokrowiec w zielony AOR (czyli dwójce)? Quote Link to post Share on other sites
auer1 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Mam pytanie czy ten hełm http://gunfire.pl/product-pol-1152199841-Replika-helmu-Ballistic-czarny.html można dostosować dla kogoś kto ma obwód głowy 57cm? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 On jest dosyć duży, więc tak czy siak będzie odstawał. Ja mam około 60cm w obwodzie głowy i wydaje mi się czasem gigantyczny :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Mam pytanie czy ten hełm http://gunfire.pl/pr...tic-czarny.html można dostosować dla kogoś kto ma obwód głowy 57cm? Weź lepiej emersona, on ma skorupę na twój czerep. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Ja bym proponował poprzymarzać te hełmy. Albo od kogoś, albo w sklepie. Nie mam jakiegoś wyjątkowo dużego obwodu głowy, ale mam szeroki łep przez co większość chińskich FASTów jest po prostu ciasna dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Czy jest dostępna na rynku replika FAST-a wykonana z włókna szklanego? Coś a'la stare, dobre TC-2000/1/2 od Volvera. Kiedyś widziałem coś takiego w sklepie internetowym za ponad pół kafla, ale zdaje się, że to okazało się nieprawdą, a firma - złodziejami. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Może to nie to samo, ale są dostępne hełmy od FMA, wykonane z kevlaru, wygląd jak oryginalna skorupa (prawie), ale prawdziwe pociski robią z nich sito. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Czyli jeśli chcieć coś na poważnie to albo dobry kask, albo mich z demobilu? Quote Link to post Share on other sites
Venom-X Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Widział ktoś, gdzieś w polskim sklepie pokrowiec w zielony AOR (czyli dwójce)? tak, cytadela ale musisz dzwonić i ustalać bo mylą digitalne kamuflarze :-) mam AOR2 przez ich pomyłkę Quote Link to post Share on other sites
dresu Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Panowie czy pod fasta emersona wejdą mi comtac I? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Moim zdaniem tak. W zależności jak dużą masz głowę uda się to z pałąkiem bądź po użyciu adapterów na szynę :) BTW. Kupiłem sobie pokrowiec firmy RR do kopii hełmu - nie dość, że odstają nitki i generalnie szału nie robi, to jest po prostu... za duży :D Na standardowych FASTach (FMA/Emerson/X-shield) marszczą się jak Shar-Pei. Pasują za to idealnie do kopii FASTa w rozmiarze L/XL. Quote Link to post Share on other sites
dresu Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Panowie macie jakieś patenty żeby razem skleić Fasta, stalkera i bowmana lub comtac I? Szukam sprawdzonych sposobów żeby nie udusić się tymi wszystkim paskami. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Do słuchawek typu comtac są mocowania do szyn ARC (kopie fma są na tyle dobre, że trzymają, ja nie miałem żadnych problemów w każdym razie), stalkera polecam sobie przerobić pod klipsy http://gunfire.pl/product-pol-1152204022-Klipsy-do-montazu-gogli-Model-A-foliage-green.html i w pariadke wsio będzie. Quote Link to post Share on other sites
dresu Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 ok a mikrofon na stalkera czy pod? Tu zastanawiam się czy będzie wygodnie Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 Przemyśl-jak masz blisko twarzy maskę? Wygodnie będzie tam mieć pałąk i mikrofon ściskany drucianą siatką i odgniatający mordę?! Stalker nie zniekształca i nie tłumi głosu. Spokojnie można mikrofon mieć nad maską. Quote Link to post Share on other sites
_Mateo_ Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 (edited) Po pierwsze : Oryginalne Sordin nie wychodzą pod oryginalny OC. Po drugie : Montaż od GOPRO jest idealny.. Edited March 25, 2016 by _Mateo_ Quote Link to post Share on other sites
dresu Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Przemyśl-jak masz blisko twarzy maskę? Wygodnie będzie tam mieć pałąk i mikrofon ściskany drucianą siatką i odgniatający mordę?! Stalker nie zniekształca i nie tłumi głosu. Spokojnie można mikrofon mieć nad maską. Ok a twierdzisz bo tak bedzie wygodniej czy próbowałeś założyć wszystko razem? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 Kombinowałem z tym na różne sposoby, mikro na masce (na tyle blisko, żeby dobrze zbierał bez potrzeby podnoszenia głosu, a na tyle daleko żeby nie tarł się jak ci się garnek na głowie zachwieje) to moim zdaniem optymalne i przetestowane rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Ryży Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Chce kupić FASTa Którą firmę brać : Emersona http://azteko.pl/emerson-helm-fast-base-jump-helmet-us-seals-plate-p-4177.html FMA http://gunfire.pl/product-pol-1152207397-Replika-helmu-Ballistic-Protecting-Pad-MC.html Nie zależy mi na kolorze aczkolwiek celuje w te 2 kolorki trochę poczytałem i nie wiem który kachol byłby lepszy potrzebuje to do kręcenia czyli z ałtomatu muszę kupić na GoPro zawieszenie(w miejsce noktowizji) FMA ma juz jakiś wypinany montaż Emerson nie . Wiem ze są to inne modele Balistic i Jump To tez nie gra roli Co polecacie i który lepiej wykonany? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Kupiłem dokładnie takiego Emersona i miałem w zestawie montaż i inne dodatki :icon_wink: Co prawda było to jakiś czas temu, ale wątpię żeby go "ogołocili". Quote Link to post Share on other sites
Ryży Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Jesteś zadowolony z jakości ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Jest ok, ale nie wiem czy wart 330 złotych (ja tam dałem mniej). Dzisiaj wybrałbym wersję "ballistic". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts