Cerber1 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Witam, mam pare pytań odnośnie kamiezelki CIRAS Maritime firmy GFC, na wstępie chce powiedzieć, że wiem, że GFC to nie najlepsza firma, ale zdecydowałem się na tą kamizelke. Pierwsze pytanie, wybrać kamizelke firmy GFC czy ACM(teraz zaczną się hejty)? Drugie pytanie to czy do ładownic na magazynki zmieści się butelka wody 500ml? Czy ta kamizelka różni się czymś od tej kamizelki? Czy w wersji oliv plecy wyglądają tak samo jak w woodland, ponieważ mam zamiar zamontować camela. Edited February 21, 2013 by Cerber1 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Pierwsze pytanie, wybrać kamizelke firmy GFC czy ACM(teraz zaczną się hejty) To jest to samo. Drugie pytanie to czy do ładownic na magazynki zmieści się butelka wody 500ml? Do ładownicy dużej na radio zmieścisz. Tylko nie wiem, czy ją jeszcze dają. Ja do ładownic na magi miałem problem upchać po dwa magi do emki, więc o wodzie nawet nie myślałem. Czy takamizelka różni się czymś od tej kamizelki? Kolorów nie rozróżniasz? Czy w wersji oliv plecy wyglądają tak samo jak w woodland, ponieważ mam zamiar zamontować camela. Tak, w końcu to ten sam model kamizelki... Przemyśl ten zakup. To 240 zł. Za to możesz skompletować coś innego, wygodniejszego.. albo poszukać czegoś z dobrych firm na allegro lub w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Cerber1 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 A jak z wytrzymałością? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 A w dodatku obie są niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Za 240zł to można skompletować wiele rzeczy- samą kamizelkę, gotowego chesta z ładownicami albo pas+ szelki+ ładownice. I to nie chińskie, tylko już lepszych firm. Zastanów się- tanie mięso psy jedzą. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 @ Matrix chyba "Nawet pies taniego mięsa nei tknie" XP Ta kamizelki obie niedostępne, a za tą kwotę możesz mieć coś lepszego =] Quote Link to post Share on other sites
Cerber1 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 A co możecie mi polecić za 240 modułowego? dobrze by było z ładownicami w cenie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 A jak z wytrzymałością? Z tym różnie. Moja wytrzymała pół roku i ją sprzedałem. Rzepy były nawet ok, ale była niezbyt wygodna i świeciła się jak... :icon_wink: Niektórym natomiast rozlatują się po krótkim czasie. Radzę Ci serio odłożyć kasę na coś lepszego jeśli chcesz PC lub rozejrzeć się za czymś innym. Przerabiałem kamizelki ACM i to nie jest warte wydania 100 zł, a co dopiero ponad 200. Odezwij się do użytkownika Bombelsars lub http://pstacticalgear.istore.pl/. Z PSTG mam mini chesta z 4 ładownicami na magi i kopię LBT 6094. Dobry szpej w dobrych cenach, tylko czas oczekiwania długi. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Drugie pytanie to czy do ładownic na magazynki zmieści się butelka wody 500ml? Te kulki są pakowane do butelki w rozmiarach dwóch magazynków M4 i spokojnie mieszczą się do podwójnej ładownicy (nic nie wystaje). Pojemność butelki to ok 450 ml. Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Posiadam samą kamizelkę CIRAS ACM i jest ok, a mam ją już ponad rok a kupiłem jako używaną. Jedyne małe odprucia miałem na comfort padach a tak poza tym wszystko ok, nie świeci się ani nic z tych rzeczy. Zdarza mi się czołgać czy tarzać w tej kamizelce i nadal daje radę :) Ładownice itd. mam już lepszych firm - flyye, condor itp. :P Jak kolega powyżej wspominał możesz uderzać z tym do Bombla z Pegasa. Tylko miej na uwadze, że on naprawdę wooooolno szyje ten szpej :P Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 (edited) Ja wiem czy wolno szyje? Ja na swojego Heidruna od bombla czekałem ja wiem... z tydzień. góra 10 dni od rozpoczęcia prac do wizyty kuriera, nie pamiętam już dobrze. bierz od razu coś lepszego, firmy podane masz wyżej. Jak chcesz tanie ładownice na początek to ACM jest spoko, miałem potrójne i dawały radę, nie świeciły się też zbytnio. I nawet szwy całkiem ładne były. Ale jako że wspieram polski przemysł- Bombelsars! A teraz tak coś ode mnie, co mówię każdemu i co mnie było mówione: zadaj sobie pytanie "po co mi to?" Jak chcesz przenosić wodę w ładownicach, to przemyśl pomysł jeszcze raz. Na twoim miejscu wziąłbym pas PT-2, szeleczki jakieś do niego z możliwością podpięcia camela, kieszeń cargo i dopiero przy kupowaniu dodatkowych magów (chyba że już je posiadasz, to wtedy sorry) zamów ładownice i ewentualnie małą torbę zrzutową. Przykładowo, ja na dzień dzisiejszy latam w kamizelce bez ładownic- w związku ze zmianą repliki z emki na AK nie dorobiłem się jeszcze nowych magów. Co do samego camelbaka hmmm. Osobiście zdarzyło mi się że przy niskiej temperaturze miałem problem z zamarznięciem wody w rurce, i całe szczęście że miałem przy sobie napełnioną zwykłą maniereczkę [ ."]... I na początek również taką manierkę polecam, gdyż nie będzie takiej sytuacji, że ci się nie przyda. Na zwyczajne niedzielne strzelanki manierka w zupełności wystarczy, a camel może sobie odpoczywać w domu i czekać na wielogodzinne gry terenowe. Nie jest też artykułem "pierwszej potrzeby" w AS, a często służy do lansu i utaktyczniania się na siłę- i mówię to z pełną premedytacją, świadomy konsekwencji. Edited February 22, 2013 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 (edited) czy do ładownic na magazynki zmieści się butelka wody 500ml? Butelka 0,5L nie zmieści się w standardowej ładownicy na magazynki 2xM4. Ale to akurat nie jest tragedia, bo w ładownicach na magi, nosi się magazynki właśnie :-) Tak jak napisał już OFF, butelka 0,5L wejdzie do tej większej ładownicy na radio (ACM raczej mają właśnie te z tego co wiem, choć w sklepach piszą, że zależne od dostawy, jak jest w GFC nie wiem). Ja zakupiłem sobie kiedyś też taką ładownicę, jak w linku poniżej (ale widzę, że obecnie niedostępne), która również świetnie mieści butelkę (zostaje ciut luzu nawet). W tej ładownicy polecam jedynie użyć obcążek i usunąć te uszy od zamka, bo dzwonią jak na mszę niedzielną, i zastąpić to wąsikami z jakiejś linki, najlepiej elastycznej. http://gunfire.pl/pr...a-OLIWKOWA.html Edited February 22, 2013 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 (edited) Ciras to potężny kombajn. Dobrze się zastanów. Co prawda pojedyncze wyroby podanych przez Ciebie firm potrafią swoje przejść ( mój CIR zyje już cztery lata i ma się doskonale, ale od początku z GFC używam tylko szmaty - ładownice i pouche to kontrakty ). Zadaj sobie pytanie czy potrzebna Ci ciężka kamizelka mieszcząca szpeju na kilka godzin naprawde ostrych działań, balistykę, lędźwiorotor i litr lubrykantu. Czy nie lepiej pójść śladem kolegów i zaopatrzyc się w coś lżejszego i solidnego ? Na kulki kup jakiegoś utility poucha, zaś same kulki pakuj w torebki strunowe. Nie będa Ci grzechotać a będziesz mógł je porzkładac po kieszeniach / szpeju jak chcesz. Poydrawiam. Letki offtop Rzeczony "Bąbel" ile bierze za wykonanie kopii LBT 6094 Edited February 22, 2013 by danesz Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Kulki zazwyczaj sprzedawane są w torebkach strunowych. Odsyp nadmiar, którego nie będziesz potrzebował (choćby do czystego słoika) i zostaw w domu, zabierz resztę w torebce upchniętą w kieszeni cargo oporządzenia. Albo nawet w kieszeni munduru. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Rzeczony "Bąbel" ile bierze za wykonanie kopii LBT 6094 Jego najlepiej zapytaj :icon_razz: Ja mówiłem o PSTG. Za taką kamizelkę w RG zapłaciłem 290 zł, a za kopię MMAC 320 zł mogłem dać. To było bodajże we wrześniu, ale ceny chyba się nie zmieniły :icon_wink: EOT :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Kulki zazwyczaj sprzedawane są w torebkach strunowych. Odsyp nadmiar, którego nie będziesz potrzebował (choćby do czystego słoika) i zostaw w domu, zabierz resztę w torebce upchniętą w kieszeni cargo oporządzenia. Albo nawet w kieszeni munduru. Z tym że ja nie mówiłem o megatorbie strunowej, w której jest cały zapas kulek, a np o torebkach 50x80 mm w które wchodzi 200-300 kulek.Zwykle przygotowuję sobie przed strzelanką porcje kulek po 45 lub 60 sztuk ( w zależności od tego na jekim rodzaju gry będę ) . Mnie sprawdza się to bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 A dla mnie było by to za dużo zachodu - cały zapas to u mnie duża szybkoładowarka (ok. 500 bb) w ładownicy i "megatorba" ;) (ok. 1000 bb) w plecaku. No, chyba, ze jadę na imprezę, gdzie wiadomo, że zabawa będzie polegała na ostrym grzaniu długimi seriami (wtedy w plecaku ląduje dodatkowo pełna megatorba albo dwie) - tylko, ze na takie rzadko jeżdżę, nie mój styl. Ale to już zależy, co komu wygodnie :) Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 (edited) Ja wiem czy wolno szyje? Ja na swojego Heidruna od bombla czekałem ja wiem... z tydzień. góra 10 dni od rozpoczęcia prac do wizyty kuriera, nie pamiętam już dobrze. Bombel z zasady wszystko robi wolno :icon_razz: (nie żebym kogoś obgadywał ale na imprezach ubaw mamy :icon_razz:) EDIT: Ale warto poczekać ;) Edited February 22, 2013 by Nooah Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts