Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr AUG

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trzeba schować bezpiecznik za tą plastikową płytkę odgradzającą (i trzymającą na miejscu) gearbox od "przedziału baterii". Wtedy robi się więcej miejsca i taka 9,6 wchodzi bez większego problemu. Na ogniwach 600mAh i bez chowania bezpiecznika nie ma z tym problemu (tylko że w przypadku tak małej pojemności róźnica między 8,4 a 9,6 nawet w stocku nie jest jakoś specjalnie zauważalna).

Osobiście używam tej 9,6 Sanyo pokazanej w drugim linku przez xionca. Grzeje się. Ogniwa mają za małą wydajność prądową i spory opór (sprężyna M100). Jak ktoś ma ciężki palec i lubi długie serie, to podejrzewam, że może nawet taki akumulator usmażyć. Przy spokojnym strzelaniu nie ma problemów, ale lepszym rozwiązaniem będzie chyba KAN albo Intellect.

-

Magazynek AUG TM: wysokość niecałe 15,5cm, maksymalna szerokość - poniżej 8,5cm, najgrubsze miejsce około 3,3cm (stopka magazynka).

Wydaje mi się, że tylko na grubość jest większy od magazynka do eMek. Ale rozmiarów tego drugiego nie znam, poszukaj na forum - sądzę, że już na to pytanie odpowiadano.

-

• 9 months later...
  • 2 weeks later...

Więc zgodnie z informacją z taiwanguna ta rączka pasuje do TM.

W międzyczasie pojawiły się trzpienie guardera w asgshopie i tu mam pytanie do osób które zamontowały sobie ten trzpień: Czy brak otworu na sprężynę to norma i jak bez sprężyny zamontować żeby rączka nie latała?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Niedługo kupuję AUGa CA i mam pytanie:

Jak sprawdza się luneta w wersji A1? Miałem AUGa ze 3 razy w rękach i stwierdziłem że 1.5 to właściwie żadne powiększenie i luneta ma trochę za małą średnicę.

Wobec tego: czy lepiej kupić AUGa A1 (i czy idzie z czasem przyzwyczaić sie do lunety) czy lepiej A2 i osobną optykę.

Jeśli A2, to jaka optyka będzie najlepsza? (myślę nad otwartym kolimatorem)

Edited by sledz

Do wersji A1 można się spokojnie przyzwyczaić. Ma zadowalające światło i daje powiększenie, które można wykorzystać w boju (tzn, gdy nie jesteś pewien czy cel przed Tobą to wystająca głowa czy korzeń). Nie ma co porównywać z lunetą w G36. Do A2 pasuje każda optyka. Bierz po prostu to, co Ci się bardziej podoba.

• 2 weeks later...