che Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 czy zmieszcze do Steyr AUG TM jakakolwiek baterie 9,6 ? Pozdrawiam, ewentualnie prosze o linki. Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 http://asgshop.pl/produkt.php?id=982 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1002 http://asgshop.pl/produkt.php?id=741 http://asgshop.pl/produkt.php?id=392 Wszystkie 9,6V są dedykowane do AUG'a. I prawdopodobnie wchodzą "na styk". Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Trzeba schować bezpiecznik za tą plastikową płytkę odgradzającą (i trzymającą na miejscu) gearbox od "przedziału baterii". Wtedy robi się więcej miejsca i taka 9,6 wchodzi bez większego problemu. Na ogniwach 600mAh i bez chowania bezpiecznika nie ma z tym problemu (tylko że w przypadku tak małej pojemności róźnica między 8,4 a 9,6 nawet w stocku nie jest jakoś specjalnie zauważalna). Osobiście używam tej 9,6 Sanyo pokazanej w drugim linku przez xionca. Grzeje się. Ogniwa mają za małą wydajność prądową i spory opór (sprężyna M100). Jak ktoś ma ciężki palec i lubi długie serie, to podejrzewam, że może nawet taki akumulator usmażyć. Przy spokojnym strzelaniu nie ma problemów, ale lepszym rozwiązaniem będzie chyba KAN albo Intellect. - Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 takie pytanie: Jakie wymiary ma magazynek AUG'a? O ile jest większy od magazynka do M4? Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Magazynek AUG TM: wysokość niecałe 15,5cm, maksymalna szerokość - poniżej 8,5cm, najgrubsze miejsce około 3,3cm (stopka magazynka). Wydaje mi się, że tylko na grubość jest większy od magazynka do eMek. Ale rozmiarów tego drugiego nie znam, poszukaj na forum - sądzę, że już na to pytanie odpowiadano. - Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 To jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś używa tych magazynków w TM lub CA?: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=214 Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Udało mi się złamać trzpień od rączki w AUGu. Niestety nigdzie w sklepach go nie widzę. No i stąd pytanie - Czy ta rączka będzie pasować do AUGa od TM? Ktoś próbował może? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Powinna pasować. A o sam trzepień spytaj ASGshop, może nie ma go w ofercie ale da się go kupić. Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Więc zgodnie z informacją z taiwanguna ta rączka pasuje do TM. W międzyczasie pojawiły się trzpienie guardera w asgshopie i tu mam pytanie do osób które zamontowały sobie ten trzpień: Czy brak otworu na sprężynę to norma i jak bez sprężyny zamontować żeby rączka nie latała? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Brak otworu na sprężynę? o.O raczej nie norma. Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Brak otworu na sprężynę? o.O raczej nie norma. No to znaczy pecha mam.Jak na obrazku. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Witam! Mam pytanie: jaką średnice wewnętrzną ma stockowa lufa w Steyr AUG TM? Dzięki za odpowiedź Pozdro Papuaz/Kurt Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 6.12, standard TM Quote Link to post Share on other sites
GuluseR Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 jak w AUGu sie wymienia gumke hop siupu? Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 No normalnie w sumie... :D Wyciągasz lufę z komory hop up i na lufie powinna zostać ci gumka hop up. Tylko uważaj , żeby dystanser ci nie wyleciał. Quote Link to post Share on other sites
seal_1 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 A moze ktoś wie jaką średnice wew. ma lufa w augu JG ? Biore pod uwage wymianę standardowej lufy na stock lufe ca, która ma 6,08 ale nie wiem ile ma lufa w JG. Czy ta operacja ma w ogole sens? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Tyle co w chinolach, czyli takie 6.12 albo i więcej. Operacja ma sens jak najbardziej ^_^ Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 (edited) Witam! Gdzie można kupić tłumik do AUG' a TM? Jak najlepszy. Podajcie link. Pozdro. Edited September 14, 2007 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Nemu Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 witajcie!! Wiecie może gdzie można kupić rączke do A1 tą zieloną (bo mam na oku TM ale bez rączki a chciałbym sobie ją dołożyc) Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Wyjdzie cię tyle co Aug A1 Ca.Lepiej sobie kup Kolimka. Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 (edited) Ten post wywlaić. Edited October 24, 2007 by frank_martin Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 (edited) Niedługo kupuję AUGa CA i mam pytanie: Jak sprawdza się luneta w wersji A1? Miałem AUGa ze 3 razy w rękach i stwierdziłem że 1.5 to właściwie żadne powiększenie i luneta ma trochę za małą średnicę. Wobec tego: czy lepiej kupić AUGa A1 (i czy idzie z czasem przyzwyczaić sie do lunety) czy lepiej A2 i osobną optykę. Jeśli A2, to jaka optyka będzie najlepsza? (myślę nad otwartym kolimatorem) Edited October 27, 2007 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Do wersji A1 można się spokojnie przyzwyczaić. Ma zadowalające światło i daje powiększenie, które można wykorzystać w boju (tzn, gdy nie jesteś pewien czy cel przed Tobą to wystająca głowa czy korzeń). Nie ma co porównywać z lunetą w G36. Do A2 pasuje każda optyka. Bierz po prostu to, co Ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 Witam, Ile kulek przemieliły już wasze AUG'i i jak oceniacie zużycie części? pytam bo chce zakupić tego potworka, a chcę się dowiedzieć czy cos oprócz rączki i problemem z pod. kulek w nim jest złego. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Nie wiem ile, ale problem jest. Z taką małą częścią. Chyba to jest łącznik styku spustowego. http://asgshop.pl/produkt.php?id=137 Selektor się znajduje w spuście, więc bardzo dużo "pracuje". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts