zielin86 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Zaślepka na prowadnicy ;). Widzę, że mają fantazję z tymi prowadnicami, u mnie też była ebnięta. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 (edited) no i spierdoliwszy :( przyciełem jeden kabelek z tej kolorowej wiązki :( można takowy dostać? W sensie kupić :) Edited March 31, 2015 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Chyba mam jeszcze jeden taki albo http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3059 Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 SAiMOn1983 podziękował. na razie działa, ale lepiej kupić zapas :) Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Taka przypadłość! Czy to cylinder 130 czy 150 włożę na chrono jest polowa mocy. Hopup jest ustawiony jak trzeba. Diagnoza??? Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Czy cos robiles z ustawieniem komory -montowales jakis oring orzed komora? Czy zmieniales ilosc podkladek w endcapie ? U mnie jest polowa jak jest sucho w srodku, jaki przebieg ? czy rozkrecales je kiedys?? Stalowki czy alu Jezeli bedziesz rozkrecac a sa aluminiowe to uwazaj na gwinty Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 W komorze nie było kompletnie nic dłubane! Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 To może delikatne uszczenienie za pomocą delikatnego smaru pomoże? Silikonowy? Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Chciałbym oryginalną gumkę i lufe (6.08) wymienić na coś lepszego, więc mam proste pytanie: Mogę prosić o link, najlepiej w PL, go lufy i gumki ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Asgshop? Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Wiem, byłem, czytałem - ale nie znam się, więc pytam, czy np to: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2929 będzie pasowało ? TWM pisze że długość lufu 370, tutaj że 374 - stąd przykładowo moje pytanie... Czy np, któraś z luf dostępnych w ASGShopie 6.02 deepfire będzie pasować, czy można skrócic np, tę lufę: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3238 Pytam, bo w opisie A&K jest słowo, że firma A&K zmodyfikowała komorę hopsiup, dlatego mam wątpliwości. I nie mogę znależć w ASG Shopie gumek hopsiupa... Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4468 Sama gumka http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3656 Zestaw od deep fire szukaj luf do ptw to jest klon 1:1 wiec wszystkich producentów będzie pasować ja mam u siebie lufę systemy mój brat ma deep fire Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 Jak rozumiem, ta druga pozycja - zestaw od deep fire - jest niezbedny do montażu luf firmy deep fire ? Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 I jeszcze zadam... kretyńskie pytanie : Czy do wyjęcia lufy trzeba demontować cały "przód" ? w sensie zwnętrznąlufę, te pierścienie itp ?? Rozpołowiłem replikę z nadzieją że lufa z komorą jakoś wyjdą, da się wyjąć czy cuś ... Czy olać - wysłać do serwisu na wymianę lufy ?? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 wyciągnij rączkę przeładowania i to wszystko... Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 instrukcja użytkowania: http://www.taiwangun.com/img/sizings/Instrukcja_obslugi_TWM4_A1_2014_03_08.pdf patent z "taktycznym" ołówkiem przy wyciąganiu lufy działa :) Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 (edited) Rączkę wyciągnąłem - sama wręcz wypadłą... Nie wiem dlaczego - ale musiałem dość mocno walnąć od przodu w lufę żeby wyleciało... nie wiem dlaczego u mnie to było wręcz sklejone, ale pręt od przodu i młotek dały radę, jak się upewniłem że nie jest to niczym przykręcone :icon_biggrin: P.S. - lepiej systemową 6.03 lufe czy deep fire 6.02 montować ?? Edited May 1, 2015 by janciownik Quote Link to post Share on other sites
Gregor Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Testowałem czerwony cylinder z "G" i chodzi trochę gorzej niż złoty dysza jest inna i traci moc po rozkręcaniu nawet sprężyny w środku sa inne w złotym m130 o nie jednakowym skoku w czerwonym 150 o jednakowym skoku na necie nie mogę znaleźć sprężyn o nie jednakowym skoku do PTW chyba ze ktoś coś widział to proszę o linki. I inne pytanie ktoś testował zębatki SHS do PTW jak z ich wytrzymałością ? Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 A po co o nie jednakowym skoku jeżeli tlok startuje zawsze z pozycji zero czy to nie ma znaczenia??? ja mam te zębatki ,nie ma rewelacji Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Ja kupilem te zembatki z ciekawosci i checi zrobienia zapasow w koncu kupilem chinola ale nie wytrzymalm wlozylem i w konfiguracji wszystkiezebatki shs urwalo mi zeby w dwoch planetary gear wiec zmuszny zostalem do zlozenia zestawu typu mix :) Planetary sa stocki Bevel i Sun sa shs Sector to Siegetek dsg Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) Jak tan Pany się sprawiają wasze ptw? Przesiadam się z aegów na gbb lub ptw, i zastanawiam się czy warto tę replikę rozważyć. Jak się ma wasza stockowa elektronika? Właśnie ona daje mi najwięcej do myślenia? Dzieją się jaja Po dłuższej eksploatacji? Jak z jakością znaluminium w porównaniu do np g&p? Macie jakieś namiary na w miarę tanie receivery, w razie w? Edited May 23, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Ja po raz kolejny wysłałem swoją na serwis. Po zrobieniu wystrzeliła 3 magi i znowu poszedł mosfet (jeszcze w serwisie). Zwróciłem replikę. Prawdopodobnie jakaś wadliwa wyszła w fabryki. W ekipie jest jeszcze jedna i miała tylko raz wymieniany mosfet. Używana więcej niż moja i jeszcze śmiga. Ma teraz 9 miesięcy :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Nie mogę już edytować posta. Widzę że już żaden sklep w Polsce nie ma ich w ofercie. Były tylko 2 z tego co wiem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) Na Taiwangun jest w promocji za ~1100zł. Chyba jednak odpuszczę, i kupię coś gazowego. Edyta. Wróóóć. Dziś rano była, i z tego co widzę już się zmyła. Edited May 23, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts